Gå til artikel om 1 sek Gå til artikel
Gå til artikel
Sexperterne 35 min. siden
TV: Tal om sex - og få mere af det
Kys & kærlighed 1 time siden
Halloween: Uhyggeligt sexet - eller bare fjollet
Kys & kærlighed 5 timer siden
Kvinde om at have PMS: 'Jeg er forfærdelig, og jeg hader hele verden'
Kys & kærlighed 14 timer siden
Sådan tjekker du om kæresten er utro
Kys & kærlighed 27. okt. 2016
Dyrlæger blotter bagdelen - for en god sag
Kys & kærlighed 27. okt. 2016
Den store bagedyst - nu med numse
Kys & kærlighed 26. okt. 2016
Dengang buttplugs kurerede akne, forstoppelse og sindssyge
Kys & kærlighed 26. okt. 2016
Jaloux: Tatoverer sit navn på kærestens øjenbryn
Kys & kærlighed 25. okt. 2016
Mandeterapeut til den danske mand: Ta' dig nu sammen!
Sexperterne 25. okt. 2016
Sådan vækker du hans lyst
Sex & samliv 25. okt. 2016
Vil du også gerne tjene penge på dine brugte trusser?
Sex & samliv 25. okt. 2016
TV-journalist blev træt af nyheder: Porno er sjovere
Sex & samliv 24. okt. 2016
Sådan undgår du 'penisdødsringen'
Kys & kærlighed 24. okt. 2016
Mark har aldrig set denne pige før: 'Men hendes Tinder-billede er taget i mit hjem'
Sex & samliv 24. okt. 2016
Steven brækkede penis under sex: Vi gik nok lidt for hårdt til den
Kys & kærlighed 24. okt. 2016
Lægerne brugte boltsaks for at få penisring af uheldig mand
Sex & samliv 24. okt. 2016
Utro: Længere forspil, flere kys og vildere sex med elskerinden
Sex & samliv 19. okt. 2016
Yoga - vejen til et bedre sexliv
Sex & samliv 19. okt. 2016
Dansk S/M-par: Stina bliver tændt at være i sit bur, når hendes Herre ønsker det
Kys & kærlighed 19. okt. 2016
Karls kæreste fik sex-beskeder fra en anden mand - hans hævn er HELT genial

Sådan får du bedre sex i 2010

Sexguide: Her er listerne, der gør 2010 til dit bedste sexår nogensinde

  • Der er altid plads til forbedringer: 2010 kan blive dit sexår. (Foto: Colourbox.com)
Der er altid plads til forbedringer: 2010 kan blive dit sexår. (Foto: Colourbox.com)

Hver anden af vores kvindelige læsere er utilfredse med deres sexliv. Og det står endnu værre til med mændene, hvor blot 34 procent er tilfredse.

Det skal der rådes bod på i det nye år. Derfor har vi bedt sexolog og parterapeut Rikke Thuesen om en række råd til, hvad den enkelte selv kan gøre for at få et bedre sexliv i 2010.

6 frække råd til kvinden:

1. Prioriter sex
Vi har ofte en indbildt ’to do’-liste kørende over alt det, vi skal nå, og sex er sjældent på top 6. Sæt sex højest mindst dobbelt så mange gange pr. måned, som du dyrker sex nu. Ved at gøre det, får du bedre og mere sex. Og mere vil have mere. Det handler om at gøre en ond cirkel til en positiv spiral.

2. Iscenesæt det
Lav din egen romantiske forførelsesaften. Skriv en vejledning til din mand om, hvordan du gerne vil have det, og få en aften efter dit hoved. Vi siger ofte til manden, at han skal lave noget romantisk, men ofte har vi forskellige forestillinger om, hvad romantik er. Skriv det, bed om det, og du får det - måske.

3. Forkæl dig selv
Vær god mod dig selv. Forkæl dig selv og gør noget godt for dig selv, og du bliver gladere og får mere lyst - også til sex.

4. Onanér mere
Når man onanerer, er man mere fokuseret på lyst og sex, og kroppen er hurtigere at starte op. Hvis man aldrig rører ved sig selv og sjældent dyrker sex, kan kroppen gå nærmest i dvale.

5. Tag ham
Giv ham et blowjob, inden I skal ud af døren, eller når I lige er kommet hjem. Det vil også få ham frem i bussen og måske gøre noget for dig.

6. Mærk efter
Find ud af, hvad du vil have, vi ved ikke altid, hvad der tænder os, eller hvad vi virkelig har lyst til. Vi mærker bare, at vi ikke har lyst. Tænk over, hvad der rigtigt tænder dig, og hvad du savner - og gå så efter det.

6 frække råd til manden:

1. Ta’ hende
Mange kvinder drømmer om at blive taget at en stærk mand og dyrke hed og svedig sex. Vær den stærke mand, og vis hende, at du tør. PS - gå ikke for hårdhændet til værks: Du skal sikre dig, hun nyder det.

2. Hold igen
Hold udløsningen tilbage. Øv dig i at kunne holde længere. Gør sex til en videnskab, og vær i stand til at dyrke sex hele natten (eller til hun er kommet) - det vil også kunne give dig nogle fantastiske kropsorgasmer.

3. Brug fantasien
Vær fantasifuld. Find ud af, hvad der tænder dig, og hvad du drømmer om, og sig til din kvinde, at det vil du have - i stedet for at spørge om ’det ikke kunne være en ide i måske en aften kunne prøve lidt bondage’. Men husk ikke at overskride hendes grænser - og lad så være med at invitere en tredjepart med hjem, uden at du ved, at din partner også synes om det.

4. Feel sexy
En mand, der føler sig stærk og maskulin og sexet, virker også sådan. Så tjek lige, hvad det er, du sender ud, og hvad du egentlig synes om dig selv.

5. Brug mere tid
Mange kvinder synes, deres mand sjusker og går for hurtigt efter penetrering og udløsning. Og så gider hun ikke bruge tid på det, for hun når ikke få noget ud af det. Brug mindst 20 minutter på at nyde hende - laaaangsomt.

6. Giv dig hen
Skift roller, hvor du lader hende styre slagets gang, og hvor du øver dig i at bare nyde din krop og det, hun gør ved den. Stol på hende, og vær ikke bange for, at at du ikke virker 'mandig'. Du vil også blive en bedre elsker af at lære at tage imod, så du derved i højere grad forstår, hvad kvinden oplever.

Sexologens eget nytårssexfortsæt
- Jeg tror faktisk, at noget af det, jeg gerne vil have mere af, er hurtig sex med min partner - en quickie der får pulsen op og smilet frem, forklarer Rikke Thuesen.

- Det er så dejligt lige at mærke sin partner, og det giver samhørighed og nærhed, når man mærker, at man tænder på hinanden og drages mod hinanden og længes noget mere. Og det handler jo om at gribe øjeblikket og handle på det, når man mærker lyst - i stedet for at vente til huskelisten er næsten færdig: for færdig bliver den aldrig.

Læserens sexfortsæt

Ea: 20: Kommer ikke
Sådan er det: Jeg er tilfreds med det meste i forhold til mit sexliv. Dog har jeg endnu ikke fået en orgasme sammen med en fyr. Jeg tør ikke sige til ham, at jeg ikke kommer. Det er et problem, som gør, at jeg ikke synes, at det, sex jeg har med min kæreste, er personligt. Ellers er jeg ret tilfreds, men mit problem fylder bare meget i mine tanker.

Det vil jeg have: Jeg vil altid have mere sex, men mit seksuelle nytårsforsæt er, at jeg skal have sagt til min kæreste, at jeg ikke kommer, når vi har sex, eller når vi nusser.

Tina: Mere aktiv
Sådan er det: Er absolut tilfreds med nuværende sexliv, for jeg har fået mig en dejlig kæreste og - endnu - er alting godt og tilfredsstillende.

Det vil jeg have: Jeg har jeg et lille ønske om at blive bedre, selvom jeg ikke kan blive bedre ifølge min kæreste. Med ’bedre’ mener jeg mere aktiv og tiltrækkende.

Malene: Bruger frække artikler
Sådan er det: Jeg er meget tilfreds med mit sexliv. Har nu elsket med min mand, siden jeg lige var blevet 16 - og her 35 år efter elsker vi stort set hver dag - og nogle dage 2 gange. Med Joan Ørtings bog ’Ta' mig’ og print fra artikler om sex og samliv har jeg fået gang i at snakke om fantasier og lysten til at prøve nye måder at elske på.

Det vil jeg have: Jeg vil rigtig gerne lære at komme i en sprøjteorgasme. Jeg har købt min første vibrator for en måneds tid siden, og den vil jeg helt sikkert bruge tid med næste år, både selv og sammen med min mand.

Julie: Ny seng
Sådan er det: Jeg er 100 procent tilfreds med mit sexliv, men jeg håber virkelig, at en eller anden venlig sjæl forærer min kæreste en ny seng i julegave, da den nuværende er helt slidt ned. Man kan vist godt sige, at vi har bollet den i stykker! Desuden er det en en-mandsseng, så vi får decideret slidsår af at dyrke sex i den. når den samtidig er så slidt.

Det vil jeg have: Mit sexønske 2010 at få en masse god sex uden kampskader!

Theis: Tigerpiger
Sådan er det: Jeg er ikke tilfreds. Jeg får for lidt.

Det vil jeg have: Jeg vil gerne have noget mere sex til næste år. Og der må gerne være nogle tigerpiger, som er i god kontakt med deres indre kat og ikke er bange for at slippe den løs.

Thomas: Sex i det fri
Sådan er det: Mit sexliv er skønt, fordi vi hele tiden udvikler os, lytter til hinanden og prøver nye grænser af..

Det vil jeg have: Jeg vil prøve noget mere sex ude i det fri.


Susanne: Mere aktiv elsker
Sådan er det: Som single er jeg ikke tilfreds med mit sexliv. Der er ganske enkelt for lidt sex i mit liv. Min elsker er en travl mand, som heller ikke får nok, men vi dyrker dog hinanden tre-fire gange om måneden for fuld musik.

Det vil jeg have: I 2010 har jeg planer om en mere aktiv elsker. Jeg er i ny stilling og bruger en del tid på mit job, hvorfor jeg ikke vil have en fast kæreste, men en mere aktiv elsker er mit nytårønske.

Keld: Mere initiativ
Sådan er det: Jeg er egentlig godt tilfreds, men jeg tror, der altid er plads til forbedringer.

Det vil jeg have: At partneren oftere tager initiativet. Jeg har meget sjældent problemer med at få hende ’overbevist’ til sex, og det er jo dejligt. Men der er noget over selv at blive forført. Det får mig til at føle mig mere attraktiv og eftertragtet. Måske lidt flere eksperimenter ville også være sagen.

Seneste i Sex & samliv

Hent flere

Mest læste i Sex & samliv

Hent flere

Seneste i Signes brevkasse

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen