Verden fejrer det sunde sexliv

World Sexual Health Day sætter fokus på seksuel helse verden over

  • Under mantraet 'In a diverse world, sexual health for all' arrangerer foreningen seminarer, forelæsninger, mob flashes og workshops i cirka 25 lande i morgen.
Under mantraet 'In a diverse world, sexual health for all' arrangerer foreningen seminarer, forelæsninger, mob flashes og workshops i cirka 25 lande i morgen.

Det kunne måske lyde, som om World Sexual Health Day er i familie med oplagte favoritter som Bøf & blowjobdag,Kage & Cunnilingusdag,International Orgasm Day for ikke at tale om Ta' på patter-dag

Men det er den ikke.

World Sexual Health Day, der holdes 4. september for tredje gang, er lidt mere seriøs. Den er nemlig arrangeret af The World Association for Sexual Health, der siden 1978 har kæmpet for at fremme seksuelle rettigheder og helse verden over.

Læs:

Se også: Test dig selv: Bliver du let liderlig?

De afholder hvert andet år store konferencer forskellige steder i verden, hvor sexologer af alle slags sætter hinanden i stævne for at præsentere og diskutere de seneste forskningsresultater på feltet.

Under mantraet ‘In a diverse world, sexual health for all’ (Seksuel helse til alle i en spraglet verden) arrangerer foreningen seminarer, forelæsninger, mob flashes og workshops i cirka 25 lande i morgen.

Vi har ikke fundet nogle danske events i dagens anledning, så vi opfordrer hermed læserne til at gøre noget selv: Dyrk sex. Onaner. Giv din lokale sexolog eller LGTB-person et kram.

COLOURBOX544536 Sex & samliv - 16. mar. 2011 Sådan bliver du sexolog

Dansk sexprofessor

Lægen Christian Graugaard, der blandt andet er kendt som debattør på Politiken og som formand for foreningen Sex&Samfund, er for nylig blevet udnævnt som professor i almen sexologi ved det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet.

Den nyoprettede uddannelse gør det for første gang muligt at få en master i sexologi i Danmark. Andre sexologi-uddannelser i Danmark bliver udbudt i privat regi. Omend der er sexologi-dele på både psykologi- og lægeudannelserne.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Seneste i Sex & samliv
Hent flere
Mest læste i Sex & samliv
Hent flere
Seneste i Signes brevkasse
Hent flere