Sex & samliv

Sådan styrer vi kærestens stil

Grooming: Læserne fortæller, hvordan de undgår hentehåret og sokker i sandalerne

  • Hvis du er vild med stilletter, så vis din begejstring. Det hjælper ikke at tvinge hende ned i et par. (Foto: colourbox.com)
Hvis du er vild med stilletter, så vis din begejstring. Det hjælper ikke at tvinge hende ned i et par. (Foto: colourbox.com)

Der er en fin, men flydende grænse mellem at hjælpe sin kæreste med at blive den lækreste udgave af sig selv og så at presse sine egne værdier ned over vedkommende.

Vi kender historier om kvinden, der tager sig af alle mandens tøjkøb - fra sokker til habit - og om manden, der nyder at dulle sin kvinde op med lingeri og frække kjoler. Og vi har alle set fyren med sokker i sandalerne og hentehår og tænkt ’hvorfor siger konen ikke noget?’

Vi har spurgt vores læsere, om de groomer deres partner, og om hvordan de selv har det med at blive stylet af kæresten.

Vi bruger det engelske begreb grooming, som i denne sammenhæng betyder, at man påvirker sig partners stil i bred forstand - fra tøjkøb til klip af næsehår.

Se også: Kønsbehåring viser, hvem du er

Kirstine: Krummer tæer
Jeg har i princippet ikke lyst til at ændre på min kæreste, og jeg blev jo forelsket i ham i starten af en grund. Når det er sagt, skal jeg da ikke benægte, at jeg har krummet tær over en kærestes nye frisure og bidt mig selv i læben for ikke at sige noget.

Selvfølgelig kan man komme med konstruktiv kritik, og hvis han selv spørger, hvordan jeg synes han skal klippes, så er jeg da ikke bleg for at komme med gode idéer.

Jeg er selv meget selvstændig og har brug for min plads, når jeg er i et parforhold, så jeg har også brug for en kæreste, der har modet til at være, som han er.

COLOURBOX1593290_777406a.jpg Sex & samliv - 10. apr. 2012 6 kvinder: Sådan føler vi os sexede

Da jeg var yngre, var jeg i en meget hippie-flippet periode. Jeg mødte så en fyr på efterskolen, der havde en ret normal stil - hvilket ikke gjorde mig noget - og vi blev kærester. Så skulle jeg møde hans venner derhjemme for første gang. Vi skulle til fest, så jeg havde skiftet tøj, og da han så mig, sagde han: ’Skal du seriøst have det dér på?’ Derefter bad han mig om at skifte.

Farvel kæreste.

Jeg kan godt lide, når en kæreste kommer med råd, og han må fx da gerne sige, at han allerbedst kan lide, når jeg er glatbarberet - uden at det skal betyde, at jeg hele tiden skal være det.

Læs:

Se også: Hun har landets bedste kavalergang

Margrethe: Koordinerer
Nogle gange spørger jeg til, om han måske skulle skifte til andre bukser - det kan være noget med, at jeg føler mig ’finere’ i tøjet end han og gerne vil have. at vi er på samme ’nobelhedstrin’, når vi følges til en fest. Hvis vi følges på indkøb, får han min mening, men det er lige så tit, han selv har købt ind, og det er fint for mig. Kan godt finde på, at sige 'nu smider du de slidte underbukser eller t-shirt ud!'

En gang imellem køber han tøj til mig, men hvis jeg ikke bryder mig om hans, valg bytter jeg - og det bliver han ikke sur over! Han giver gerne udtryk for, om han kan lide mit tøjvalg - det er vildt dejligt at få ros for sit udseende, og han er blevet rigtig god til at smigre.

Det giver mig også mere lyst til at gå i det undertøj og tøj, som jeg ved, han synes om. Når jeg skal købe festtøj, vil jeg helst have ham med, for jeg finder ikke glæde ved at gå til fest i tøj, han ikke bryder sig om.

COLOURBOX1388408 Sex & samliv - 26. dec. 2011 Drømmedilleren: Sådan vil kvinder have den

Monika: Føler mig sexet
Min kæreste groomer mig, men på en god måde ved at sige, at det her er lige noget, som vil passe til mig, da det fremhæver min røv eller former. Kan rigtig godt lide, når han har købt tøj, støvler til mig, da han ser det fra en fyrs synsvinkel, og selvfølgelig mest af alt, han kan lide det - som regel også noget, jeg kan lide og føler mig sexet.

Læs:

Se også: Giv ros - og få mere sex

Jeg kan godt lide at købe pænt tøj, parfume og fodtøj til min fyr. Jeg kan også finde på at være med til at sætte tøjet sammen, hvis vi skal i byen, da jeg rigtig godt kan lide, at der er andre, som nyder synet af min kæreste. Hvis han har noget på af tøj eller andet, som jeg ikke er så vild med, kan jeg godt finde på at sige det, men synes også, at det er vigtigt, at man ikke bestemmer over hinanden.

Læs:

Se også: Kvinder: Så frækt er det at være glat

Ida: Bare det ikke er negativt
Hvis han spørger om min mening, så giver jeg den gerne - positivt. Hvis han skal ud og købe jeans, siger jeg dog, at han skal finde dem, der giver den frækkeste røv!

Jeg har haft en kæreste, der havde mere travlt med at finde fejl end at fokusere på fortrin. Det værste er, hvis mænd kommenterer negativt omkring kvinders krop og vægt, jeg bliver bare så skuffet. Og jeg er endda meget spinkel, men jeg ser virkelig ned på mænd, der fokusere på noget negativt ved kvinders udseende!

Læs:

Se også: Gør hende glad - og få mere sex

Tina: Altid
Jeg groomer altid min mand med nyt tøj, ellers er der jo ingen smag og moderne pift i det, han køber. Frisure får han også hjælp til, han skal jo se dejlig ud og ikke ligne noget, som katten har slæbt ind, næse- og ørehår får han også en påmindelse om.

Min mand groomer også mig, dog nok ikke i så høj grad, som jeg gør med ham. Han siger, når der er noget, han kan lide eller ej. Det er så ikke altid, vi er enige, men jeg vil gerne høre hans holdning.

Se også: Sådan giver du hende mere lyst til sex

Lisbeth
Det er vigtigt for mig, at jeg ikke piller ved den, han er og hans tøjstil etc - det er jo ham, jeg forelskede mig i. Ved godt, at mange gør det, og det kan være svært at undgå, men det gør det så også meget mere vigtigt i min verden. Og ligeledes forventer jeg, at han heller ikke piller ved eller redigerer den, jeg er - for så var jeg jo et forkert valg for ham. Men hans mening interesserer mig - og hvis han udtaler, at han rigtig godt kan lide en bestemt bluse eller kjole, så er det op til mig at tage den oplysning ind.

Se også: Forfør ham for en aften

Min mand kommer gerne med kommentarer til tøj, om han mener, det vil klæde mig eller ej, så jeg ikke køber noget, som han tænker dårligt om. Og han er også god til at komme med ideer til, hvordan min hårfarve eller frisure skal være.

Han køber også gerne spontant ting til mig, som tøj, sko, parfume eller andet. Og det er da dejligt at han gider. Det er ikke noget, jeg forventer, men bare rart at mærke, at han tænker på en.

Læs:

Se også: 10 fif der sætter fut i dit forhold

Afstemning

Kvinde: Kan du lide, hvis en kæreste groomer dig?

Afstemning

Mand: Kan du lide, hvis en kæreste groomer dig?

Det mener mændene

Mikkel: Selvtillid
Min nuværende kæreste går op i mit udseende. og jeg synes, det er lækkert. Jeg vil da gerne se godt ud for min dame.

Jeg går meget op i min kærestes udseende, jeg er ofte med ude at købe tøj - og køber også noget til hende, hvis jeg falder over noget, jeg synes, der kunne se godt ud. Det er vigtigt for mig, at hun føler, at hun ser godt ud, det giver hende et selvtillidsboost - der gør hende endnu mere lækker i mine øjne.

Nikolai: Viser interesse
Hvis hun minder mig om at trimme næsehår, kommenterer min frisure eller beder mig om at tage noget bestemt tøj på, så viser det kun, at hun interesserer sig for mig.

Alt hvad du får af din kæreste, af både ris og ros, skal du tage med et gram salt, se hende som et ekstra spejl, og hvis hun vil hjælpe dig med at blive pænere, så tag imod hendes hjælp.

Emil: Holder stilen
Min eks-kæreste var god til at købe tøj til mig, eftersom jeg aldrig køber tøj selv. Hun respekterede dog min stil. Frisure, næsehår og alt det der, det stod jeg selv for. Det blandede hun sig pænt udenom, hvilket hun også burde, man finder sammen med en, fordi man kan lide personen og forhåbentlig også sådan som personen ser ud, så hvorfor ændre det?

Hvis vi igen tager udgangspunkt i min eks-kæreste, så var det ikke tøj og sådan noget, jeg købte til hende. Det var mere blomster eller smykker som passede til hende.

Jeg går ikke ind for at forsøge at ændre på min partner, jeg kan dog godt finde på at bede hende om at barbere benene eller intimt, hvis jeg synes det trænger. Det er dog ikke et must, at hun skal gøre det.

Nikki: Prikker til mig
Hun hjælper da med tøjet samt diverse og kommenterer, hvis skægget er ved at være lidt langt og prikker lidt til mig, hvis der er noget, hun ikke er særlig begejstret for, fx hvis arbejdstøjet er blevet brugt lidt for meget, eller om det ikke snart er tid til endnu en tatovering. Det går mig ikke spor, da det jo er hende, der skal følges rundt med mig.

Jeg grommer også hende - køber helst selv hendes undertøj, tøj, støvler og smykker, da jeg så har frit valg, og hvis hun selv er med, skal jeg nok gøre opmærksom på, at lige det ville hun se super fræk ud i, så køber hun det som regel. Så jeg duller hende nok lidt op og kan da godt lide, hun lige gør lidt ekstra ud af sig selv, specielt hvis vi skal en tur i byen, så andre kan nyde synet.

Sten: Helt naturligt
Når man har en partner, synes jeg, det er helt naturligt, at man påvirker og lader sig påvirke af sin partner. Der går ikke noget af mig ved gøre mig lækker over for hende - på den måde som hun kan lide. Det vil da være dumt at tage noget tøj på, som hun f.eks. synes er grimt, når man lige så godt kan gå i noget, hun synes om.

På samme måde sætter jeg da pris på, hvis hun sætter hår, lægger make-up eller klæder sig, som jeg kan lide. Jeg tager hende ikke med til frisøren eller i tøjforretninger og udvælger ting til hende, men jeg fortæller, hvad jeg kan lide, og viser det tydeligt, når jeg kan se, at hun har gjort noget ud af sig selv på en måde, jeg kan lide.

Steffan: Åben for forslag
Jeg vil sige, at jeg er åben for tips. Er det et besværligt tip, som betyder, at jeg skal på en time tidligere op hver morgen, så melder jeg pas. Jeg ved også, at nogle piger har det lidt svært ved at kigge på et løssluppent øjenbryn, og det er trods alt dem, der skal kigge på det, så de må da gerne plukke, hvis de vil det.

Jeg trækker grænsen ved, at hun skal bestemme mit hår, mit tøj, mine vaner, min mad, eller vil trykke mine bumser.

Jeg groomer ikke mine kærester. De skal selv vælge, hvad de går i, eller hvordan de ser ud. Hvis de har noget på, jeg synes ser godt ud, eller er dullet op en bestemt lækker måde, så roser jeg dem. Forhåbentlig får det dem til at ville gøre det en anden gang, men jeg sætter ikke så meget styring på.

Jeg kan godt lide piger i høje hæle, og det ved de piger, jeg har været sammen med da også, så er det op til dem, om de vil iværksætte den fantasi for mig.

Sten: Helt naturligt
Når man har en partner, synes jeg, det er helt naturligt, at man påvirker og lader sig påvirke af sin partner. Der går ikke noget af mig ved gøre mig lækker over for hende - på den måde som hun kan lide. Det vil da være dumt at tage noget tøj på, som hun f.eks. synes er grimt, når man lige så godt kan gå i noget, hun synes om.

På samme måde sætter jeg da pris på, hvis hun sætter hår, lægger make-up eller klæder sig, som jeg kan lide. Jeg tager hende ikke med til frisøren eller i tøjforretninger og udvælger ting til hende, men jeg fortæller, hvad jeg kan lide, og viser det tydeligt, når jeg kan se, at hun har gjort noget ud af sig selv på en måde, jeg kan lide.

Seneste i Signes brevkasse

Hent flere

EKSTRA Sex & samliv

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør lige nu: Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk