Sex & samliv 2 timer siden
Danske kvinder demonstrerer for retten til at være en tøjte
Kys & kærlighed 4 timer siden
Scor med en god historie
Sexperterne 7 timer siden
Sexolog-opsang: Slap nu af, kvinde
Sex & samliv 18 timer siden
Har droppet dating: Nu har Per sex med sine dukker
Sexperterne 28. maj 2016
TV: Lunkent sexliv? Dyrk jeres forskelle og mærk liderligheden brænde
Sex & samliv 27. maj 2016
Analyse af 200.000 kvindehadende beskeder: Halvdelen var fra kvinder
Kys & kærlighed 27. maj 2016
Knaldede 100 mænd fordi hun IKKE ville være lesbisk
Kys & kærlighed 26. maj 2016
Klar til date: Bliv forelsket på 45 minutter
Kys & kærlighed 26. maj 2016
Hvis manden tror dette om kæresten, er kvinden lykkeligst
Sex & samliv 26. maj 2016
Bliv bedre i sengen: Her er de håndfaste sexkurser
Kys & kærlighed 26. maj 2016
Klar til sommerens festivaler: Klæd dig ud som vagina
Sex & samliv 26. maj 2016
Dansk erotik-app for fræk til Apple
Sex & samliv 25. maj 2016
Derfor får kvinder orgasme
Kys & kærlighed 25. maj 2016
Disse kendisser topper onani-listen
Kys & kærlighed 25. maj 2016
Tag en tur på Dildo Hoverboard
Kys & kærlighed 25. maj 2016
Kom med til Danmarks frækkeste by: Her elsker de sexlegetøj
Kys & kærlighed 25. maj 2016
Mandeblogger: Det her skal kvinder vide om mænd
Sex & samliv 24. maj 2016
Spybrator - vibratoren der deler dine orgasmer med internettet
Sex & samliv 24. maj 2016
Tom klæder sig ud som hund: Eks-kæresten går stadig tur med ham
Sex & samliv 24. maj 2016
Dette personlighedstræk afgør, hvor meget sex du har
Sex & samliv

Kvælesex er kun for kendere

  • Ifølge udøverne giver erotisk asphyxiation en berusende følelse og meget mere intense orgasmer. Nogle holder en pude over ansigtet, andre lægger hænder over mund og næse, så er der dem, som klemmer på halsen. De avancerede og øvede kan finde på at bruge halsbånd og lignende. (Foto: colourbox.com)
Ifølge udøverne giver erotisk asphyxiation en berusende følelse og meget mere intense orgasmer. Nogle holder en pude over ansigtet, andre lægger hænder over mund og næse, så er der dem, som klemmer på halsen. De avancerede og øvede kan finde på at bruge halsbånd og lignende. (Foto: colourbox.com)

Vejrtrækningen har stor betydning for orgasmen. Mange bruger helt ubevidst andre åndedrætsteknikker under sex og især op til orgasmen, end de gør til daglig.

Det kan være at trykke vejret hurtige og mere overfladisk, det kan være at trække det dybere og langsommere - og det kan være at begrænse eller stoppe luftindtaget op til og under orgasmen.

Se også: Træk vejret til orgasme

Det sidste hedder erotisk asphyxiation og breath control, når man leger med det bevidst.

Det handler om at blokere luftindtaget, og så pludselig åbne op igen, så ilten strømmer ind i kroppen og særligt til hjernen.

Ifølge udøverne giver det en berusende følelse og meget mere intense orgasmer. Nogle holder en pude over ansigtet, nogle lægger hænder over mund og næse, så er der dem, som klemmer på halsen. De avancerede og øvede kan finde på at bruge halsbånd og lignende.

Se også: Vi har prøvet ekstremsex

Vi har talt med tre personer, der har prøvet det:

Det var en Master, som introducerede Benedikte til det sorte univers. Og til breath control:

- Men selvom jeg har prøvet rigtigt mange ting og været sammen med mange kvinder og mænd, både samtidig og hver for sig, og selvom jeg har været ved at besvime i endorfinrus, når min Master piskede mig, så har ingen af tingene egentligt været noget, jeg har følt behov for at opsøge igen og igen. Det har været et frækt krydderi, men da jeg først gang prøvede at få lukket af for ilten, var det så intens en oplevelse, at jeg bare måtte prøve det igen.

Læs hele interviewet med Benedikte på side6.dk

Frygt
Men selvom Benedikte synes, det var en fræk oplevelse, var der også blandet en stor del frygt ind. Men det var måske med til at gøre det hele mere intenst.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at frygt er et stort afrodisiakum, det har jeg tit oplevet i det sorte univers. Men efterhånden som man bliver mere rutineret, virker det ikke lige så godt, naturligvis. Det var en god måde at lære sine egne grænser at kende på.

- Men da min Master første gang lagde en hånd om halsen på mig, stivnede jeg ligesom et dyr, der er fanget. Det var ikke engang, fordi han klemte om min hals, men bare det, at han lagde hånden der, var en utrolig oplevelse af kontrol over mig. Det var meget intenst.

Billede2 Sex & samliv Sådan styrer jeg mine sexslaver

Det kan være en god ide at finde nogen, der har mere erfaring og lære af dem.

- Tillid er alt! Jeg var aldrig nået så langt i at lære mig selv at kende, hvis ikke jeg havde haft nogen, jeg stolede på til at holde mig hånden hele vejen. Og kvælningssex er ikke noget, man skal lege med nogen, man ikke er 100 sikker på, at man ved, hvor man har. Og som ved, hvad de gør, for når det går galt, er det jo også, fordi der er folk, der ikke rigtigt har styr på, hvad de laver.

Se også: Hjælp - hun vil sexkvæles

Nicolai: Bedre orgasme
'Jeg har ikke prøvet direkte kvælning, men har prøvet ikke at kunne trække vejret under en orgasme og det er noget af det bedste! Men når jeg tænker over det, så ved jeg ikke hvorfor det er så godt, jeg føler bare at det gør orgasmen så meget mere voldsom.'

Se også: Min kæreste vil sexkvæles

Lars: Ti sekunder er nok
'
Jeg blev første gang sådan rigtigt introduceret til det af en bolleveninde. Hun ville havde gjort det meget med sin eks - et par gange var de gået for langt, så hun besvimede - men hun var rigtigt god til at lege med breath control i det små: Lige presse blidt på halsen, holde hænderne over min næse og mund eller holde mig for næsen, når hun pressede sin fisse ned over min mund. Bare fem-ti sekunder er nok til at mærke psykologiske effekt.

Jeg har siden selv gjort lignende med kærester. Og det har faktisk altid været virksomt. Det er lidt i familie med gagging. Og rigtigt meget med kontrol og afmagt. Har dog aldrig haft lyst til at blive ekstrem med halsbånd og den slags.'

Se også: Derfor vil vi sexkvæles

Lisbeth: Bestemmer
'Jeg synes, det er utrolig frækt, men jeg tænder også utrolig meget på underkastelse og magtlegen. Men det er for mit vedkommende aldrig værre end, at jeg kan flytte hovedet lidt tilbage, og så har han ikke fat længere. Men det, at der er en anden, der bestemmer så meget over hele dig - selv hvornår du må få ilt, det tænder mig helt vildt.

Det vigtigste for mig er, at vi har et signal eller noget, hvor vi begge ved, at nu har jeg brug for luft igen. Så det ikke tilter over og bliver noget, jeg bliver forskrækket over i stedet for noget, jeg nyder.'

Nu og da bobler medierne med drabelige historier, hvor udøvere antageligt er kommet af dage, som følge af uforsigtig omgang med denne form for sex.

Derfor følger altid advarsler med, når der skrives om emnet. Således også her: Pas på.

Se også: S/M godt for dit forhold

Kvælesex er s/m

Sexolog Vivi Hollænder fra bedresexliv.dk synes, at Benedikte fint beskriver, hvad denne form for seksualitet går ud på og hvilke tændingsmønstre, der kommer i spil:

- Ofte udøves asphyxiofilli i forbindelse med s/m-lege, fordi det i så udpræget grad symboliserer magt/underkastelse, men som Benedikte skriver, er det ikke noget man bare skal kaste sig ud i; der er en reel risiko for, at det kan gå grueligt galt.

Asphyxiofilli er heller ikke ukendt i forbindelse med auto-erotik, hvor folk arrangerer en form for selv- kvælning under en onani-seance, og her er risikoen for dødfald selv sagt endnu større, da der ikke er nogen til at gribe ind, hvis forsøget mislykkes, mener Hollænder:

- Man har ikke præcise tal på, hvor mange der dyrker denne form for sex og heller ikke på hvor mange, der dør af det, men det er uden tvivl en af de mere usædvanlige sexlege i de danske soveværelser.

- Jeg vil fraråde folk selv at eksperimentere med kvælnings-sex, medmindre de gør som Benedikte og kun udøver det i selskab med mennesker, der ved, hvad de har med at gøre og at sikkerhedsforanstaltningerne er i orden og selv da skal man være villig til at løbe den risiko, der altid vil være, når man stopper ilt-tilførslen til hjernen.

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
EKSTRA - det du ikke vil gå glip af
Masser af eksklusiv krimi, sport, mysterier, tips og afsløringer
Ubegrænset adgang til denne artikel + mere end 2.000 andre artikler, for under 1 kr. om dagen.

Kun 29 kr. pr. måned | Ingen binding | Betal fra måned til måned

Over 2.000 artikler og gårsdagens e-avis på alle platforme - 24 timer i døgnet

Særlige fordele til dig - VIP-konkurrencer, gratis e-bøger hver uge,  og særlige events