Romantisk tv ødelægger dit parforhold

Forsker ser en sammenhæng mellem at svælge i romantiske tv-serier og at være utilfreds sin kæreste

  • Sammenligningen mellem dit eget forhold og de saftdryppende sexede og råt romantiske forhold, som ualmindeligt veldrejede personer har i fx 'True Blood', falder ikke ud til jeres fordel.
Sammenligningen mellem dit eget forhold og de saftdryppende sexede og råt romantiske forhold, som ualmindeligt veldrejede personer har i fx 'True Blood', falder ikke ud til jeres fordel.

Seneste i Signes brevkasse

Hent flere

EKSTRA Sex & samliv

Hent flere
 

Ser din kæreste lidt for meget tv, der handler om romantiske relationer?

Så er der mulighed for, at vedkommende tror på tv-seriernes fremstilling af parforhold og følgelig føler, at du og jeres forhold ikke lever op til de forestillinger.

Det fremgår af et amerikansk studie, publiceret i ' Mass Communication and Society'.

'I denne undersøgelse fandt jeg ud af, at folk, som tror på de urealistiske fremstillinger på tv, er mindre involverede i deres partner, og de føler, der er er mere attraktive alternativer,' forklarer studiets forfatter, Jeremy Osborn, ifølge sciencedaily.com.

Jo mere folk troede på tv-serierne, jo større offer/pris følte de, at deres nuværende forhold kostede dem, såsom en fornemmelse af tab af frihed, tidsspilde eller at partneren har for mange dårlige sider.

Se også: Romantiske film knuser kærligheden

Osborn håber, at man vil læse hans artikel, se på sit eget forhold og stille sig selv spørgsmål som: 'Hvor realistiske er mine forventninger, og hvor kommer de forventninger fra?'

390 gifte par deltog i studiet. De svarede blandt andet på spørgsmål om deres nuværende forhold, deres forventninger, graden af forpligtelse, og hvor meget de troede på tv-seriernes fremstillinger af kærlighedsforhold. Det blev så sammenholdt med, hvor ofte de så tv, der handler om parforhold.

Om det forholder sig sådan, at det er folk, der i forvejen er utilfredse med parforholdet, som søger flugt i romantiske forestillinger og fremstillinger, fremgår ikke.

Se også: Drop jagten på den perfekte partner

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Mikkel Selin Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik