Humøret afgør sexlysten

Forskerchok: Sure kvinder har ikke lyst til sex...

  • Det gælder om at gøre hende glad - så bliver alle glade. (Foto: colourbox.com)
Det gælder om at gøre hende glad - så bliver alle glade. (Foto: colourbox.com)

Når det handler menneskelig adfærd, bekræfter videnskaben ofte det, vi i forvejen har på fornemmelsen. Således også en ny undersøgelse fra det berømte sexforskningscenter Kinsey Institute i USA:

I en kompliceret sag om et mindst lige så kompliceret emne - hvordan lyst, ophidselse og sexadfærd hænger sammen med ikke-seksuelle følelser som uro, glæde og nedtrykhed - viser det sig, at humøret påvirker lysten til sex. Men det gælder især for kvinder.

Se også: Gør dit sexliv sjovere med mobilen

Undersøgelsen, som samtidig er et forsøg på at videreudvikle et avanceret spørgeskema til brug i sexforskning, er publiceret i 'Journal of Sex Research.'

Det er mindre sandsynligt, at heteroseksuelle kvinder oplever øget seksuel lyst og ophidselse, når de er stressede, nedtrykte, deprimerede eller urolige, i forhold til mænd.

Læs:

COLOURBOX1593290_777406a.jpg Sex & samliv 6 kvinder: Sådan føler vi os sexede

Ydermere viser det sig, at mænd og kvinder, der dyrker sex, når de er i godt humør, bliver i endnu medre humør - dette gælder især personer, som i forvejen får sexlyst af at være på toppen.

Omvendt virker sex ikke ligeså opløftende, hvis man går til den, når med er nede. Generelt peger forskningen også på, at det er mere sandsynligt, at man fortryder en seksuel adfærd, hvis man foretager den i en meget opstemt eller nedtrykt sindstilstand.

Så deeet...

Se også: Vi onanerer af stress

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Seneste i Sex & samliv
Hent flere
Mest læste i Sex & samliv
Hent flere
Seneste i Signes brevkasse
Hent flere
EKSTRA Sex & samliv