Så fræk er vores intimbarbering

Over 100.000 brugere af ekstrabladet.dk har svaret på, om de barberer de ædlere dele. Og langt de fleste har gang i skraberen

  • Hele 82 procent af de kvindelige brugere af ekstrabladet.dk barberer sig - og det er ikke kun et spørgsmål om mode... (Foto: Claus Lunde)
Hele 82 procent af de kvindelige brugere af ekstrabladet.dk barberer sig - og det er ikke kun et spørgsmål om mode... (Foto: Claus Lunde)

Det kan godt være, det er en bare er en modetrend - og en del af den daglige hygiejne - der er ved at vende. Men for rigtigt mange er intimbarbering også en del af sexlivet.

81 procent af ekstrabladet.dk's kvindelige læsere barberer sig forneden, og hele 37 procent går endda efter det totalt glatte look. Og 67 procent af vores mandlige brugere har også jævnligt fat i skraberen.

Alt i alt er det vel ganske repræsentativt for Danmark, idet over 100.000 har svaret.

Mode eller sex
Så rygterne om, at intimbarbering er ved af gå af mode, må siges at være overdrevne. Men hvorfor er det helt eller delvis glatte look så populært. Er det et spørgsmål om mode, eller er det en sex-ting?

- Først og fremmest tror jeg, at de fleste, især yngre mænd vil have deres kvinder mere eller mindre glatte, og det følger pigerne så, siger modediktatoren Jim Lyngvild til ekstrabladet.dk. I de seneste år har det helt glatte look været moderne blandt både mænd og kvinder, men jeg tror, det er ved at vende. For trends bølger typisk frem og tilbage.

Kontrol
Jim Lyngvild mener, at ingen kønsbehåring signalerer kontrol, og samtidig afspejler det jo meget godt det let androgyne look, som har været populært i modebranchen.

- Men nu er modeverdenen, og resten af verden for den sags skyld, ved at gå mod det mere naturlige. Man vil gerne signalere, at man har tid og overskud, og det kan man gøre ved at lade være med at tage mobilen med på restaurant - eller ved at lade være med at barbere sig mellem benene. Man viser, man har overskud til at lade være, man er tilbagelænet nok til at se stort på den slags, siger Jim Lyngvild, der tror, at intimbarberingstrends breder sig via svømmehaller og fitnesscentre.

- Det helt trimmede look begyndte nok blandt bodybuildere og spredte sig til mere almindelige mennesker fra disse centre. Og det er lidt det samme, tror jeg, der har gjort sig gældende for kvinderne i svømmehaller og fitnesscentre.

- Min personlige intimfrisure? Jamen, jeg er naturelle, men trimmet, griner Jim Lyngvild.

Et fremskridt
Der er en masse mode i det her, mener Joan Ørting, sexolog.

- Intimbarbering er gået fra et være en sexting i 90'erne til at være en del af den daglige hygiejne. Man forventer det nærmest, selv mænd har ofte barberede testikler som minimum, siger Joan Ørting til ekstrabladet.dk

Joan synes, det er et fremskridt, at vi nu i høj grad har et valg, selv om hun er bange for, at mange går glip af sex pga. den manglende barbering.

- Mange kvinder vil ikke dyrke sex, hvis de ikke føler sig lækre, og hvor det før bare var ben og armhuler, de var bevidste om, er det nu også de mere intime dele, de skal holde orden på, siger Joan, der tror, at det netop er historier som denne, der er med til at sprede sådan en trend:

Viser, hun tænker på sex
- Så læser pigerne om en fyr, der synes, det er lækkert at slikke en barberet kvinder - og omvendt - og så tænker de måske, at så må de nok også hellere. Folk vi jo gerne være populære, fortæller sexologen og understreger, at det også har noget med signalværdi at gøre:

- Det er ligesom, når en mand ser en pige i g-streng eller frækt undertøj, så tænker han, at hun er fræk og sexet og føler sig sensuel. Det viser, at hun tænker på sex. Det samme gælder i særlig grad for intimbarbering. Når han opdager, at hun er barberet, tænder det ham, fordi hun tilsyneladende tænker på at gøre sig sexet og lækker, siger Joan, der rent personligt oplyser, at det er dejligt at være i et parforhold, for der kan man skifte mellem de to frisurer...

Barberet på bloggen

Også blandt ekstrabladet.dks's mange bloggere er der delte meninger. Selv om de fleste, som undersøgeselsen afslører, dog er til en eller anden grad af intimbarbering.

'Jeg kunne nok ikke dyrke sex uden at være helt nybarberet. Det er så dejlig ren en følelse, og så synes jeg, det ser pænt ud med bare en lille smule hår,' skriver 'hende' på Erotikbloggen.

Og det samme skal gøre sig gældene for mænd:

'Jeg går 100% ind for, at en mand skal være glat, hader hår i munden. Den er mere lækker at slikke på, og så synes jeg altså, den ser større ud uden hår - så frem med skraberen, drenge! skriver Tanja.

Det glatte look har åbenbart en del med oralsex at gøre, for også Allan skriver om det på bloggen:
'Jeg synes, det er vammelt med hår i munden. Derfor glæder det mig, at min kæreste er glat. Derimod er jeg ikke meget for at barbere mig selv således, men trimmer den, så hun ikke får hår i munden. En glat penis ligner en død pungrotte.'

Det er langtfra alle, der deler holder af en glat kvinde:

'Det er da netop hårene, der gør en nyerhvervet kvindes fisse spændende, de glatbarberede ligner jo sparebøsser eller cykelstativer. Glat fisse - NEJ TAK! skriver 'Egå'.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Seneste i Sex & samliv
Hent flere
Mest læste i Sex & samliv
Hent flere
Seneste i Signes brevkasse