Sex & samliv

Sådan kommer I samtidig

  • For nogle er lykken at være samme sted - og komme samtidig. (Foto: colourbox.com)
For nogle er lykken at være samme sted - og komme samtidig. (Foto: colourbox.com)

I ligger og knalder, tempoet bliver vildere og vildere, I glider sammen, bliver eet kød, og så brager jeres orgasmer løs samtidig.

Simultanorgasmer er nok drømmescenariet for mange. Vi spurgte sexolog og kognitiv parterapeut Signe V. Bentzen om man oplever dem:

- For de fleste af os er orgasmer ikke noget, der sker samtidigt. Ikke mindst fordi mange kvinder ikke kan komme ved penis-i-skede-sex alene. For langt de fleste par er simultanorgasmen noget, der sker yderst sjældent, og uden at nogen af parterne rigtigt kan forklare hvorfor.

Læs:

COLOURBOX2530348 Sex & samliv Danske kvinder: Sådan takler vi sexræset

Men det er alligevel er det et ideal - hvorfor?

- Altså det ser jo pænt ud på film, ikke? Der gør man det, fordi det er sværere at gøre det lækkert at se på, når den ene kommer og den anden er stand-by. Og føler mange - kvinder - at det er lidt for grænseoverskridende sådan at give sig hen og måske blive gas-blå i hovedet af spænding, mens den anden er i stand til at ’kigge på’. Så er det rarere, at han også er vildt optaget af at komme.

Læs:

Se også: Derfor snyder hun dig i sengen

Så det er også sådan en lidt dameblads- og filmromantisk forestilling, hvor alt går op i en højere enhed?

- Jo, men for mændene er simultanorgasmer et ideal, fordi det er lidt lettere. Det kan nemlig være svært for nogle mænd at sætte deres egen liderlighed til side for at kunne hjælpe hende til orgasme først, men omvendt har de også problemet med at finde gejsten til at gejle hende videre op, efter de selv er kommet. Så er det jo mere ’neat’, at alle bare kommer på samme tid.

Læs:

Se også: Find lykken med simultan-orgasmer

Øve sig
Kan man øve sig i at få dem?

- Udfordringen ligger i at få ophidselses-niveauerne til følges ad. Fordi vi ikke er maskiner, så går det nogle gange stærkt med at komme fra ’ok tændt’, som vi kan kalde 5 på en skala fra 1 – til 10, til ’nu er det lige før jeg kommer’ på 8-9 stykker. Andre gange går det langsommere. Og det gælder bare for den ene part i dobbeltsengen.

- Når vi så har to mennesker, som nogle gange laver en jævn, hurtig stigning i niveauerne, mens man andre gange tager stigningen i kvantespring eller bevæger sig nedad, så er vi godt udfordret, siger Bentzen.

Læs:

Se også: Derfor fpr piger i forhold flere orgasmer

- Så det kræver først og fremmest, at vi kender os selv rigtigt godt. At vi lægger mærke til, hvor vi egentligt befinder os. Det kan man øve. Også uden at der går alt for meget lektier i det. Man kan jo lege med det. Prøv fx de næste par måneder at huske at spørge dig selv en enkelt gang eller to undervejs i elskoven, hvor dit ophidselsesniveau befinder sig på en skala fra 1-10.

- Når du er blevet bevidst om dine niveauer, kan du begynde at lægge mærke til din partners niveauer. Det tager også tid at lære dem at kende - for de fleste har nok en fornemmelse af, hvor tæt partneren er på at komme, men dette her er fin-tuning af det ’erotiske øre’.

SE

2012-05-07_1057 Sexperterne - 9. maj 2012 TV: Få bedre orgasme

Kommunikation
Man skal vel også kommunikere verbalt og nonverbalt med sin partner, så man ved, hvor den anden er - men hvordan?

- Ja, altså hvis man kan få partneren med på legen er det jo optimalt. Så kan han/hun jo selv lære sine egne niveauer at kende og optimere legen ved at hviske sit ’tal’ til partneren gang i mellem. Det er lidt skørt. Men det kan også være sjovt - og overraskende! For mange bliver overrasket over, at der kan ligge det samme tal bag ved vildt forskellige udtryk i ansigt og mange forskellige tempi og stillinger etc, forklarer sexologen.

- Næste skridt er at lege sig frem til at være på samme niveau en gang imellem. Hvis fx hun stønner ’7’ og han er på 4, så kan parret jo vælge at vende opmærksomheden imod hans nydelse, så den stiger og hendes falder lidt, så de måske mødes på en 6'er. Med øvelse vil man kunne lege sig til at følges lige så ofte og længe, man gider - og altså også helt frem til orgasmen.

Læs:

COLOURBOX1196089 Sexperterne - 22. feb. 2012 10 bizarre orgasmer

Teknik
Der kan vel også være et rent teknisk problem i, at når den ene kommer, så er bevægelserne forkerte i forhold til, hvad den anden har brug for at komme?

- Ja, det er jo det evigt tilbagevendende problem for mange par. Men netop det med, at man deler, hvor man er, kan give den anden meget større indsigt i, hvad der skal til og hvad der ikke skal til på netop dét niveau.

COLOURBOX2074874 Sex & samliv Kvinder: Sådan er vores våde orgasmer

- Når man laver denne slags lege sammen, følger en bedre kommunikation omkring fx bevægelser osv med efterhånden, som man bliver mere fortrolig med legen. Man bliver både modigere og får mere lyst til at dele dét, man har lært om sig selv.

Har du guidet par til det?

- Metoden omkring ophidselsesniveauer er en god, gennemstestet metode, som vi især bruger som del af behandlingen til par/singler, der klager over at komme for tidligt, eller hvor kvinden ikke rigtigt er med. En del af disse par er blevet ved med at lege med det og er blevet så garvede i at læse sig selv og hinanden, at de kan komme sammen eller hver for sig, som de har lyst, siger Signe V. Bentzen.

oral Sexperterne Sådan slikker du hende til orgasme

Kvinde: Har du prøvet simultanorgasmer?

Se resultat

Kvinde: Har du prøvet simultanorgasmer?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.

Mand: Har du prøvet simultanorgasmer?

Se resultat

Mand: Har du prøvet simultanorgasmer?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
EKSTRA - det du ikke vil gå glip af
Masser af eksklusiv krimi, sport, mysterier, tips og afsløringer
Ubegrænset adgang til denne artikel + mere end 2.000 andre artikler, for under 1 kr. om dagen.

Kun 29 kr. pr. måned | Ingen binding | Betal fra måned til måned

Over 2.000 artikler og gårsdagens e-avis på alle platforme - 24 timer i døgnet

Særlige fordele til dig - VIP-konkurrencer, gratis e-bøger hver uge,  og særlige events