Sex & samliv

Derfor er utroskab godt

  • Evig troskab er ikke for alle - for nogle er et sidespring krydderi på parforholdet. (Foto: Polfoto)
Evig troskab er ikke for alle - for nogle er et sidespring krydderi på parforholdet. (Foto: Polfoto)

Det er både politisk og samlivsmæssigt ukorrekt. Men utroskab er ikke altid kun et onde. For nogle er et sidespring med til at holde gløden i parforholdet i live, for andre kan affæren få parterne til se med nye øjne deres forhold.

Som det fremgår af afstemningen under artiklen her, har 43 procent af mændene og hele 61 procent af kvinderne været utro. Men ikke nok med det: Mere end halvdelen af de godt 3.000 kvinderlige brugere, der har deltaget i afstemningen, regner med at være utro i fremtiden!

De 5000 mænd i afstemningen er lidt mere trofaste i tankerne, idet 'kun' hver tredje tror, de vil lave et sidespring.

Med andre ord: Utroskab er del af det moderne parforhold. Og det er det i høj grad også for disse fem danskere, der her fortæller om, hvordan utroskab har været godt for kærligheden.

Læs: Knald ved siden af med god samvittighed

Sten: Ikke et monogamt dyr
Jeg mener ikke, at mennesket er et ’monogamt dyr, men at monogami er noget, kulturen har trukket ned over hovedet på os. Derfor vil utroskab næsten altid forekomme i en eller anden form i et fast forhold - måske ikke fysisk, men som minimum mentalt, og er det egentlig ikke lige så slemt..?

Det har jeg taget konsekvensen af og lever i et åbent forhold, hvor vi giver hinanden plads til at reagere på vores fysiske lyst til andre. Vi har klare regler om, hvordan ’utroskaben’ må foregå, så det ikke ødelægger noget i vores forhold.

Når man først er kommet over den indledende jalousi over, at partneren er ude og lege med en anden, er det fantastisk givende, både at give hende lov, men også selv få lov til at være sammen med en anden kvinde. Det giver spænding og et stort boost både i sexlivet og samlivet. Og så behøver vi ikke lyve og skjule noget for hinanden.

Læs: Pigesex er ikke utroskab

Tina: Krydderi
Jeg er både imod og for utroskab - der skal nok være flere ting, som spiller ind i rollen på det område, mine synspunkter er sådan både-og. Man skal nok opleve det for at kunne sige noget om det. Men hold da op, der har været fristelser på utroskab gennem årene.

Jeg er imod, fordi den ene part vil føle sig uelsket, overflødig og ikke mindst svigtet af den, som begår utroskab.

Jeg er for utroskab, fordi der må være en grund til, at man er utro; det kan være sygdom, hvor f.eks. manden IKKE kan dyrke sex med konen (eller omvendt), at sexlivet er gået i stå, og man har indgået aftale om, at man gerne må være utro.

Jeg tror, at utroskab er godt for parforholdet, for det giver ekstra krydderi i parforholdet/ægteskabet. Jeg tror dog ikke, at man kan skjule det overfor partneren i længden, at man er vedkommende utro. Sandheden kommer frem på et tidspunkt og så må man jo så redde trådene ud ved afsløringen.

Synes dog man skal være ærlig omkring det, mest for sin mands/kærestes skyld. Fortielser ødelægger mere end det gavner!

Min afdøde mand havde ikke noget mod, at jeg ville i seng med en anden mand, men han ville blot ikke vide det, når/hvis jeg gjorde det - men jeg kunne ikke gøre det, når det kom til stykket. Det er op til ens samvittighed om man er utro eller ej - med eller uden samtykke.

Læs: Knald ved siden af og red dit forhold

Malene: Giver mig mere lyst til min mand
Min mand og jeg har været kærester, siden jeg var 16 og han 18, og vores kærlighed og sexliv har altid været meget stærkt.

Vi har begge været gode til at sige fra. F.eks. flirtede min mand en aften tidligt i vores forhold meget åbenlyst, og da vi kom hjem, sagde jeg til ham, at skulle der bages så hårdt, ville jeg ikke se på det, så det måtte han gøre, når han var selv i byen.

Vi har aldrig lovet hinanden troskab - jo i kirken - og det tror jeg er afgørende for, at vores forhold har kunnet tåle de sidespring, jeg har haft undervejs siden 1974.

Vi har hele tiden stolet på vores kærlighed - aldrig været i tvivl om, at det var ’os to’, og sagt til, hvis vi var kede af episoder.

De lejligheder, jeg har ladet mig friste til at være utro, har jeg været omhyggelig med at fortælle mændene, at jeg var lykkelig gift med børn, og det kun var, fordi omstændighederne gjorde det muligt at få en fræk oplevelse.

Jeg har ikke fortalt om det, lige når jeg kom hjem - bruger ordsproget: ’hvad man ikke ved, har man ikke ondt af’, men jeg har aldrig løjet om det, og et par gange har omstændigheder gjort, at jeg fortalte om det, f.eks. da jeg blev ringet op på arbejdet og måtte fortælle vedkommende, at han ikke skulle kontakte mig igen.

Jeg ved, at jeg er heldig, at min mand kan rumme min ’eventyrlyst’, og vi er nu sammen på opdagelsesrejse i vores sexliv - vi søger og finder kvinder og par på scor.dk, og vi synes begge, det er ophidsende at se hinanden sammen med andre. Men det er et univers, hvor man skal passe på sig selv og hinanden - mærke og snakke om følelser og lære at sige ’nej tak’.

Det at blive begæret af en anden mand - have sex med ham og mærke spændingen og en anden måde at have sex på, end man plejer, har givet mig et kick og endnu større lyst til at være sammen med min ægtemand.

Læs: Fem ting der leder til utroskab

Tina: Fri og hengiven
Min erfaring og holdning til utroskab er meget åben. Jeg har en fast ung bollefyr ved siden af mit ægteskab, og min mand har accepteret, at hvis vi skal være sammen, er jeg nødt til at have en ung fyr ved siden af ham. Han er dog meget fristet til at prøve at være med, når jeg er sammen med min bollefyr - vi er bare ikke nået dertil endnu, men er sikker på, at den dag nok skal komme.

Jeg har været utro, og det er også hændt, at det er med fyre, som manden ikke har kendt til - det giver et kick, og man er så fuld af energi bagefter. Jeg mener, det kan være godt i nogle ægteskaber, at man fornøjer sig med andre - mange er simpelthen kørt fast og kan ikke komme videre.

Jeg har heller ingen problemer med det, hvis min mand har lyst til at se andre damer - det glæder mig da bare, at andre også synes, han er dejlig. Den erkendelse er han så også kommet frem til: han ved, jeg kommer hjem til ham, og det er hos ham, mit hjerte inderst inde ligger. Så jeg kan ikke se noget negativt i utroskab, man skal bare lære at være mere fri og hengiven.

Læs: Utroskab kan redde dit forhold

Louise: Kan være godt for forholdet
Som jeg ser det, er utroskab et billede på at det perfekte menneske ikke eksisterer: det er ikke muligt at få alle behov dækket fra et menneske - og dermed må enten må acceptere den partner, man er sammen med som tilstrækkelig, eller acceptere at også man må finde andre steder at få dækket sine behov.

Jeg tror, at sex med andre kan føre positive ting med sig, hvis man er åben og ærlig omkring drømme, forventninger og behov og har tillid til ens partner. Men den slags utroskab, som er drevet af løgn og bedrag, nok nærmere er som at tisse i bukserne - det holder en varm for en stund for derefter at være rimelig ubehagelig.

For mig er det nok nær umuligt ikke at få lyst til at dyrke sex med andre. Den konsekvens har jeg så forsøgt at håndtere ved at undgå parforhold eller sexpartnere, hvor der ikke er plads til andre.

Se også: 10 tegn på han er utro

Jeg har erfaringer med, hvordan hurtige knald på et toilet eller i en baggård kan øge appetitten til partneren derhjemme. For mig stimulerer sidespring lysten til at afprøve nye mænd eller nye grænser, fordi sex med forskelleige mænd altid er forskellige oplevelser.

- Eksempelvis har jeg oplevet, hvordan en mand havde så fantastiske evner til at forføre til en nat med analsex, indsmurt i olivenolie, hvor partneren derhjemme ikke kunne nå den intensitet til sokkeholderne. Sidespring har derfor været et positiv element i mit sexliv.

1005870_____-_09_09_583682a.jpg Sex & samliv - 16. sep. 2010 Knald ved siden af med god samvittighed

Jeg ved, det medfører jalousi, selv om jeg hverken vil eje min partners krop eller sind. Men jeg er nødt til at acceptere det fra min partners side, og jeg frabeder mig derfor at høre om hans eskapader for at undgå den jalousi, som jeg måske ikke er 'stor' nok til at rumme.

For mig er det vigtigste troskab, at man er tro mod sine egne følelser og lyster, Og når man indgår i en relation til et andet menneske skal man formidle, de følelser, og behandler det menneske med den ærlighed og loyalitet, som man selv forventer at få retur. Så ja, sex med andre kan helt sikkert bidrage med glæde, inspiration og nye perspektiver, mens (selv)bedrag kan medføre mistillid og smerte.

Læs: Den moderne mand er en hanrej

Mand: Har du været utro

Tror du, at du vil være utro i fremtiden

Vil du prøve et åbent forhold?

Se resultat

Mand: Har du været utro

Tror du, at du vil være utro i fremtiden

Vil du prøve et åbent forhold?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.

Kvinde: Har du været utro?

Tror du, at du bliver utro i fremtiden?

Vil du gerne prøve et åbent forhold?

Se resultat

Kvinde: Har du været utro?

Tror du, at du bliver utro i fremtiden?

Vil du gerne prøve et åbent forhold?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
EKSTRA - det du ikke vil gå glip af
Masser af eksklusiv krimi, sport, mysterier, tips og afsløringer
Ubegrænset adgang til denne artikel + mere end 2.000 andre artikler, for under 1 kr. om dagen.

Kun 29 kr. pr. måned | Ingen binding | Betal fra måned til måned

Over 2.000 artikler og gårsdagens e-avis på alle platforme - 24 timer i døgnet

Særlige fordele til dig - VIP-konkurrencer, gratis e-bøger hver uge,  og særlige events