Sex & samliv

Forsker: Mænd er IKKE liderbasser

Ikke alle mænd tænker primært med pikken - siger psykolog...

  • Man skal ikke se mange afsnit af 'Kongerne af Marielyst', før man får det indtryk, at unge mænd kun tænker med pikken.
Man skal ikke se mange afsnit af 'Kongerne af Marielyst', før man får det indtryk, at unge mænd kun tænker med pikken.

Mænd tænker med pikken. Mænd gør hvad som helst for at få sex. Mænd vil knalde med alt med en puls. Mænd ville bolle med hvem som helst - hvis det ikke bliver opdaget. Mænd er til engangknald og grundliggende uinteresserede i faste forhold.

Klassiske forestillinger om mænd og deres seksualitet, som en amerikansk universitetspsykolog gør op med i en ny bog 'Challenging Casanova: Beyond the Stereotype of the Promiscuous Young Male.'

Se også: De skal feste, drikke og hore i realityshow

Andrew P. Smiler fortæller til salon.com, at denne myte om, at mænd har svært ved at indgå dybe følelsesmæssige forhold, er synd for de unge mænd, der ikke kan spejle sig i den, ligesom den også påvirker pigerne negativt.

- Mange undersøgelser viser, at det faktisk kun er et mindretal af unge mænd, der har mange engangsknald på college. Ligesom det også er et mindretal, der vil have korte forhold, siger Smiler.

Se også: Test dig selv: Er du sexnarkoman?

Myten
En del af denne myte kan tillægges evolutionsteoretiske fremstillinger på, at manden grundliggende kun er interesseret i at sprede sig sæd, der har spredt sig fra videnskabelige kredse til mainstreammedier.

Og hvor den promiskuøse mand i 50'ernes og 60'ernes popkultur fremstod som et dårligt eksempel, er han nu en af heltene i fx 'Two and a Half Men', 'How I met your Mother', 'American Pie'-filmene og 'Californication'.

Selvfølgelig findes den promiskuøse mand. Han er bare ikke så udbredt, idet mellem 5 og 15 procent har mange sexpartnere, forklarer psykologen.

Læs:

Se også: Jeg havde sex på hjernen

Afstemning

Mand: Vil alle mænd hoppe på alt med en puls, hvis det ikke blev opdaget?

Mand: Betyder sex mere end kærlighed?

Afstemning

Kvinde: Vil alle mænd hoppe på alt med en puls, hvis det ikke blev opdaget?

Kvinde: Betyder sex mere end kærlighed?

Seneste i Signes brevkasse

Hent flere

EKSTRA Sex & samliv

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør lige nu: Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk