Feminist laver surdej på egen skedesaft

Kusseboller: Bageeksperiment mødt med vrede på sociale medier

  • Bagerlærlingen Zoe Stavri. (Foto: stavvers.wordpress.com)
Bagerlærlingen Zoe Stavri. (Foto: stavvers.wordpress.com)
1/2
Næste »

Man tager en del vand, to dele hvedemel - og al det skedesekret, der kan være på en dildo,

Så skulle den surdej være kørende, så du efter et par uger kan bage et kussebrød.

Og nej, det er ikke Camilla Plums nyeste øko-påfund - det er feministbloggeren Zoe Stavri, som går nye veje inden for bagekunsten, hvor ikke mindst surdejen har næsten mytisk status.

Da Stavri på sin twitterprofil Another Angry Woman skrev om sin bagning under hashtagget #cuntsourdough, blev hun mødt af en bølge af hidsige beskeder, der er hævet til en tsunami efter dailymail.co.uk har meldt om sagen. Samtidig er Stavri begyndt at søge om donationer - dog ikke til at sætte en større kussebrødsproduktionen i gang, men bare til støtte hendes skriverier.

Især denne er syg på en syg måde:

Og hvis det minder dig om noget, så er det nok, fordi vi sidste år kunne fortælle om en anden feminist, der lavede yoghurt på egen skedesaft.

Hvilket blandt andet medførte, at vi fik den danske sexolog Katrine Berling til at gentage eksperimentet: Det kan du se herunder:

Det er mælkesyrebakterierne i skeden, der sætter gang i surdejen. Skeden indeholder nemlig mange hundrede bakteriekulturer, heriblandt er den dominerende lactobacillus, som er mælkesyrebakterier, som man bruger i mange syrnede mælkeprodukter. Nogle af de stikpiller, kvinder kan tage for at holde den rette syre-balance i skeden, indeholder ligeledes disse kulturer.

NB: Faktisk behøver man slet ikke at tilsætte skedesaft for at få en surdej op at køre.

Hvad mener du - ville du spise boller bagt med skedesaft? Og hvad skal brødet hedde?

 

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Seneste i Sex & samliv
Hent flere
Mest læste i Sex & samliv
Hent flere
Seneste i Signes brevkasse