Derfor skal du aldrig body shame en kvinde

Det er dumt på mange planer - blandt andet går det ud over hendes sexliv

Sexpert-tv: Sådan gør du hende glad og får mere sex
1/2
Næste »

-- Over artiklen her relateret Sexpert-tv Classic: Sådan gør du hende glad - og får mere sex --

Et positivt kropsbillede hænger tæt sammen med et godt sexliv.

Det viser nyt studie, der lægger sig op ad flere tidligere undersøgelser, som peger i samme retning.

Mere end 2600 medicinstuderende unge kvinder fra Tyskland, Schweiz og Østrig deltog. Forskerne ville belyse sammenhængen mellem seksuelle funktioner og kvaliteten af parforhold, kropsbillede og kropssaccept.

Deltagerne udfyldte diverse spørgeskemaer om ovennævnte, blandt andet Female Sexual Function Index, (FSFI) som belyser ting som orgasmer, ophidselse, vaginalsmerter og tilfredshed med sexlivet.

Se også: Kvinde - sådan vækker du din k....

Følgende kom frem ved analyse af svarene:

Kvinder, der var meget velfungerende seksuelt, havde også større accept af egen krop, ligesom de typisk havde været i et fast forhold i de seneste seks måneder op til undersøgelsen.

Kvinder, som scorede højst på FSFI, var ofte i forhold, som enten kunne beskrives som forelskede eller kærlige. Lav score var blandt kvinder i forhold, der defineres som venskabelige eller konfliktfyldte, og blandt singler.

Der var en tydelig interaktion mellem kvinders seksuelle funktion, kropsbillede og kropsaccept.

Det får forskerne til at konkludere, at et godt kropsbillede og en stor kropsaccept er tæt forbundet med et godt sexliv for unge kvinder - ligesom det også tyder på, at en høj grad af accept af egen krop kan mindske de negative sexkonsekvenser af et dårligt parforhold.

Hvilket alt i alt burde være endnu en god grund til ikke at body shame kvinder, som bloggeren Nikita Klæstrup også er inde på.

Danske Louise 'Twerk Queen' Kjølsen har ligeledes oplevet at få en syndflod af hadefulde kommentarer om hendes krop her på ekstrabladet.dk under en artikel, der handlede om en anden form for shaming - nemlig slut shaming.

Det er ikke kun den enkelte kvinde, som hensynsløse og småt begavede m/k'ere kalder fed, grim eller kvabset, der lider under den uendelige dumhed - det er også de andre kvinder, som læser det og som vil kunne føle sig ramt af de tanketomme perfiditeter.

Kinder kan selv arbejde med at forbedre kropsbillede og kropsaccept samt lære at elske egne kønsdele - det kan du læse om her og her og her

Se også: 7 ting du ikke må sige til kæresten

Se også: Godt forhold gør kvinder glade for deres kroppe

Se også: Kunsten at elske sine kønsdele

HERUNDER SEXPERT-TV: Vis dit begær så hun forstår det

Mænd lider også af negativt kropsbillede

Det er ikke nemt at være nogen, som Dan Turell så rammende udlagde det. Det er nemlig heller ikke nemt at være mand, for mange lider nemlig også af et negativt kropsbillede.

Mediernes billedtsunami af mænd med skarpt huggede torsoer, sixpacks, stærke biceps og pornoens superpikke kan sætte sig som mindreværd i mænd.

En tråd på reddit.com - et debatforum - med næsten 6000 indlæg viser, at mænd i høj grad bekymrer sig om deres udseende: Topmave, skaldet isse, lille penis, mandebryster, bumser, tykke lår, tynde arme. Alt er i spil.

Et andet nyt videnskabeligt studie blandt mænd og kvinder viser sammenhæng mellem at kunne lide sine kønsdele og at kunne lide sig selv og at føle sig sexet - eller som det hedder i undersøgelsen et positivt genitalt selvbillede, genital selvbevidsthed og selvopfattet attraktionsværdi.

Han kan også føle sig for tyk til sex

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Seneste i Kys & kærlighed
Mest læste i Kys & kærlighed
Hent flere