Vi har formlen: Så langsomt er det perfekte erotiske kærtegn

Svenske forskere har undersøgt, hvordan vi opfatter berøring

  • Berøring er vigtigt i skabelsen af sociale bånd.
Berøring er vigtigt i skabelsen af sociale bånd.

Hastigheden på den den mest optimale erotiske berøring er en centimer i sekundet.

Det er en af konklusionerne på en svensk universitetsundersøgelse, publiceret i det anerkendte videnskabelige tidsskrift 'Journal of Sexual Medicine.'

I to forskellige eksperimenter undersøgte neuroforskerne fra universitetet i Göteborg blandt andet, hvilken hastighed et kærtegn opfattes som mest erotisk eller behageligt.

En robotarm skulle med blød pensel/børste berøre deltagerne på underarm og inderlår i fem forskellige hastigheder - fra 0,3, centimer pr. sekund til 30 centimeter pr sekund.

Deltagerne skulle så angive, hvornår det føltes mest erotisk og mest behageligt.

Trykket af kærtegnene blev ikke målt.

COLOURBOX945779 Sexperterne Gør hele kroppen til eet stort sex-organ

Det mest erotiske kærtegn foregår med en hastighed mellem en og ti centimer pr sekunder  - og en centimeter som det aller mest optimale. Det mindst erotiske og også mindst behagelige var det hurtige på 30 centimeter pr. sekund.

Det hele skyldes nogle særlige nervefibre, kaldet C-tactile afferencts, der findes i menneskers hud med hår, forklarer Emma Jöhnsson til ekstrabladet.dk.

- Disse nervetråde sender signaler om berøring til hjernen. Og de sender det kraftigste signal, når berøringer har hastigheder, der føles behagelige.

resources-content-thumbnails-2015-04-1429269169035325700-3a7cf70d-2e40-48c6-8c07-6fb7ec56c6e9-H264_avg_775kbit_96_960x540_117187_2_splash_escenic.jpg Sex & samliv - 20. apr. 2015 TV: Se den vildeste tantra-orgasme

Jöhnsson fortæller, at den berøring, som er mest erotisk, har lavere hastighed, end den som opfattes som mest behagelig - og meget lavere end den, som føles mest intensiv.

- Vores resultater peger altså på, at for at en berøring skal opfatte som erotisk, så skal den være behagelig, men ikke som intensiv.

Der var ikke stor forskel mellem inderlår og underarm - man skulle tro, at kærtegn på inderlår er mere erotisk?

- Vi mener, at det kan handle om konteksten. Hvad der føles erotisk, kommer jo meget an på sammenhængen, En berøring, der opfattes som erotisk på en kropsdel i soveværelset, gør det måske ikke i et laboratorium, siger Emma Jöhnsson, der mener, at det største fund i studiet er, at oplevelsen af en erotisk berøring ser ud til at handle om, hvor stærke signaler man får fra de C-tactile nervefibre.

- De potentieller implikationer af studiet kunne være, at man får en bedre forståelse for de mekanismer, der ligger bagved visse seksuelle dysfunktioner, især hvor det handler om at oplevelsen af erotisk berøring har ændret sig.

Dette og tidligere studier viser, hvor vigtig berøring, der skaber kraftige signaler fra de C-tactile nervefibre, er for de sociale bånd, mennesker danner - og altså ikke mindst de erotiske.

Se også: Fræk massage vækkede min sexlyst

Se også: 'Hun masserer mig med sine bryster'

COLOURBOX1143002_835509a.jpg Sexperterne Sådan er tantramassage

SEXPERT-TV: Derfor skal du prøve tantra

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Seneste i Kys & kærlighed
Hent flere
Mest læste i Kys & kærlighed
Hent flere