Øhh hvad? Sådan er aseksuelles sexfantasier

Den havde du nok ikke lige set komme...

I en tid med varierede grader af pirrende afklædthed på alle tænkelige platforme kan tanken om aseksualitet måske virke lidt tiltrækkende - som i: 'Ah kan jeg ikke snart få fred for al den sex i det offentlige rum, som konstant vækker mine sexfantasier.'

Men så enkelt er det ikke. For det viser sig, at mange aseksuelle også har sexfantasier.

I online-undersøgelsen, i 'Archives of Sexual Behavior,'  deltog 351 aseksuelle og 388 seksuelle personer. Og selv om det fremgår, at aseksuelle mænd og kvinder onanerer meget mindre end seksuelle, og selv flere aseksuelle anfører, at de aldrig har haft seksuelle fantasier, erkender en del dog, at de har sexfantasier, og at de onanerer.

75 procent af de aseksuelle mænd masturberer, og det gør hver anden af de aseksuelle kvinder også. Men i mindre grad end de seksuelle mænd og kvinder.

Ofte er sexfantasierne enten uden andre deltagere eller uden dem selv, og de bliver bedømt som mindre seksuelt ophidsende. De aseksuelle personer fantaserer relativt mindre om gruppesex, sex i det offentlige rum og sidepsring.

En af deltagerne fortalte følgende til forskerne:

- Jeg sætter ikke mig selv i fantasier. Det er fuldstændigt utiltrækkende for mig. Derimod forestiller jeg mig andre personer i seksuelle  situationer og fokuserer på deres tanker og følelser som en slags andenhåndsophidselse. Jeg vil ikke have noget seksuelt at gøre med de mennesker, jeg fantaserer om, de tænder mig ikke.'

Forskerne mener, at en aseksuel person måske ikke oplever seksuel tiltrækning, men at vedkommende ikke desto mindre kan have en seksuel fantasi, måske for at facilitere fysisk ophidselse og onani.

Mest overraskende er måske, at aseksuelle fantaserer lige så meget om feticher og S/M som seksuelle.

Andre studier har peget på, at aseksuelle, der anslås at udgøre cirka 1 procent af befolkningen, i højere grad end seksuelle føler afsky over sex og og kropslige funktioner - hvilket også seksuelle personer kan føle. men afskyen bliver typisk mindre, når den seksuelle person bliver erotisk opstemt.

Sådan er aseksualitet
Herhjemme forsøger Foreningen for Aseksuelle i Danmark at oplyse den undrende befolkning om, hvad aseksualitet er. Astrid fra bestyrelsen fortæller til ekstrabladet.dk:

- Vi definerer aseksualitet som det ikke at opleve seksuel tiltrækning til andre, dvs. lysten til at indgå i seksuelle aktiviteter med andre - hvad der præcist konstituerer seksuelle aktiviteter, afhænger også af den enkelte. Om man har seksuelle fantasier, har sex eller oplever fysisk ophidselse, er således ikke afgørende for, om man er aseksuel eller ej. Om man har seksuelle fantasier, er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at man oplever seksuel tiltrækning, og det er ikke givet, hvilken betydning seksuelle fantasier har for én.

Men er det ikke et paradoks at have sexfantasier, når man er aseksuel?

- At det skulle være paradoksalt, at aseksuelle personer har seksuelle fantasier, kan skyldes den fejlagtige antagelse, at det at være aseksuel betyder, at man er fuldkommen blottet for seksuelle følelser.

- Det er imidlertid ikke nødvendigvis tilfældet. Nogle aseksuelle (ikke alle) oplever en eller anden form for seksuel drift/lyst, men modsat ikke-aseksuelle er denne drift ikke rettet mod andre, idet den seksuelle tiltrækning ikke (eller kun yderst sjældent) er der. Nogle aseksuelle masturberer også - om det så er med henblik på stressreduktion, seksuel nydelse, eller hvad det ellers kunne være, siger Astrid til ekstrabladet.dk.

Se også: Det er ikke sygt at sige nej til sex

Se også: Jeg skammer mig over min sexlyst

COLOURBOX1064662 Sex og samliv 22-årig pige: Mangler sexlyst - savner den ikke

Se også: Søges: Helt sex-fri kæreste

 

Det aseksuelle tabu

I de gode gamle dage var sextabuer noget med smæk og løsagtige kvinder, men efterhånden som den 70'erne seksuelle frigørelse og 00'ernes tzunami af mediesex og porno en masse har gjort analsex, gruppeknald, onani og BDSM til om ikke hvermandseje så i hvert fald relativt aftabuiseret, står et tabu tilbage og blinker:

Aseksualitet.

Sig til dine venner og familie, at ææælsker at gå i Netto i dit lakundetøj, og de hæver et øjenbryn og tænker sit. Fortæl at du slet ikke har lyst til sex - som i aldrig nogensinde - og de vil ryste undrende på hovedet og tænke, der er noget galt.

Det tabu vil for personen for Foreningen for Aseksuelle i Danmark, Foreningen for Aseksuelle i Danmark, Martin Spangsbro-Pedersen gerne gøre op med. I august i P1 fortalte han sin aseksualitet:

- Jeg føler simpelthen ikke nogen seksuel tiltrækning mod andre mennesker, og derfor har jeg aldrig været draget til at ville have sex med andre mennesker. Jeg kan sagtens føle mig tiltrukket af andre mennesker, men det er mere over i retning af en romantisk tiltrækning, for eksempel af tanken om at gå hånd i hånd på stranden ved aftentide med en person eller ligge og nusse med en person. Men en seksuel tiltrækning, hvor jeg ser på et menneske og tænker 'dig ville jeg gerne have sex med. Sådan har jeg aldrig haft det.

 

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Seneste i Sex & samliv
Hent flere
Mest læste i Sex & samliv
Hent flere
Seneste i Signes brevkasse