Fem grunde til at elske sex

Klumme: 'Du kan muligvis blive et lykkeligt menneske uden sex, men du bliver ikke et helt, hvis du ikke i kontakt med din pik/fisse'

  • Sex er ikke kun sjovt - det er også selvudviklende. Og det skulle jo være sundt. (Foto: coloubox.com)
Sex er ikke kun sjovt - det er også selvudviklende. Og det skulle jo være sundt. (Foto: coloubox.com)

Det er nemmere at være imod end for.

Det er lettere at hade end at elske.

Og det er sjovere at brokke sig end at rose - se blot kommentarer under artikler på diverse hjemmesider, givetvis også denne.

COLOURBOX1140493_819116a.jpg Sexperterne Seks grunde til at hade parforhold

Men helt i tråd med bølgen af positiv psykologi, meditation og mindfulness på facebook-niveau og coachingbuddhisme og personligt spin på åbenlyse nedture ('jeg er lige blevet forladt af min mand og børn, min bil er brudt sammen, og jeg har også fået brok' - men det åbner alt sammen bare for ny verden af muligheder og udvikling'), må denne kronisk tvære klummeskribent selvfølgelig lægge sin surt oparbejdede bitterhed bag sig og slutte sig til koret af jubeloptimister og klakører.

I hvert fald for en stund.

Derfor skal jeg nu fortælle om fem grunde til at elske noget - og hvad er mere nærliggende for en mandlig, heteroseksuel sexskribent end at kaste sig over... sex?

Læs:

Se også: 5 grunde til at elske kvinderSe også: Fem grunde til at hade sexlegetøj

1. Forspil
Hun er våd, allerede da hun træder ind ad døren. I har skrevet sammen hele dagen. Du har fortalt, hvad du vil gøre ved hende og hendes nye trusser, når I ses, og hun har fortalt, hvad det gør ved hende og hendes nye trusser.

Den slags hedder forspil, og det kan varme dig hele dig dagen - og sparer dig om ikke andet for et par minutters fumlen og famlen i halvmørket.

Se også: Mænd vil have mere forspil

2. Forførelse
Jeg har engang haft kæreste (ja, sgu så), der mente, at forførelse var en slags overgreb på den forførte. Et mindfuck, hvor han/hun bliver lokket til noget, vedkommende egentlig ikke vil.

Bevares - forførelse går begge veje. Som vampyrpigen i den poetiske svenske kold-forstad-i-80'erne gyser ' Låt den rätte komma in' (som alle Twilight-ramte teens burde får en blodtranfusion med) forklarer sin ven: Hun skal inviteres ind. Den forførte skal åbne for forførelsen.

Læs:

Billede1__2__783236a.jpg Sex & samliv Fandt kærligheden igen med tantra og sexklub

Forførelse er at sætte en mere eller mindre velkendt scene og drapere den i hemmeligsfulde farver, så det villige offers fantasi og ego bliver pirret. Dermed føres hun/han trygt til kanten af sin uvilje.

Hvilket bringer mig til den tredje gode ting ved sex:

3: Grænser
Det er væmmeligt og hæmmende at få overskredet sine grænser, når man ikke er klar - og det er frigørende og forjættende at blive bragt til grænsen og lidt over, når man er.

FX du skal ikke jage noget op i røven på nogen, tørt og i eet hug, uden at have varmet det på med en finger. Tilgengæld kan en verden af erotiske muligheder åbenbare sig, hvis du prøver det med kærlighed, pli og moderat fysisk pres.

Læs:

Se også: Sextabuer vi ikke tør dele

Lidt chili pirrer smagsløgene på novicen. En røvfuld habaneros brænder dem af - og brændt barn skyr ilden.

If you like it now, you'll learn to love it later, sang Robbie Robertson, og det handler om at lære noget nyt i passende tempo, så man udvikler sin smag for det. Og pludselig er man hooked og ææælskser det.

Læs:

COLOURBOX2189622 Sex & samliv Kvælesex er kun for kendere

Og det hænger sammen med det fjerde punkt på denne liste:

4.Selvudvikling
Det eneste bogområde, der ikke er i krise i disse år, er hylderne med selvudvikling. Du kan fodre svin med coaches, tromme-terapeuter, healere, astrologer, hånd- og aura-læsere, shamaner og spirituelle guider - og de hjælper dig alle sammen med at selvudvikle og personlighedsoptimere.

Det kan jeg mene mange grimme ting om, men det her er jo jubeltime hos humøroptimisterne, så i stedet vil jeg lovprise den selvudviklende side af sex.

Påstand: Du kan muligvis blive et lykkeligt menneske uden sex, men du bliver ikke et helt, hvis du ikke i kontakt med din pik/fisse.

Læs:

Se også: Fem grunde til at undgå kvinder

Og hvordan kommer man så det?

Jo, ved at være klar til forførelsen (se punkt 2) og ved at åbne for sluserne og nærværet i samværet med din udvalgte kan man erkende sine uformulerede sexlyster og dybeste længsler, hvor skamfuldt perverse eller skammeligt ordinære de end måtte være.

Der ligger så meget kærlighed i kønsdriften.

Det bedste af det hele. Dine lyster forandrer sig med tiden, ligesom din kærlighed til din elskede- umærkeligt eller i spring. Og det er jo en slags selvudvikling.

Læs:

Se også: 5 grunde til at elske uforpligtende sex

5. Tidsfordriv
It's not dark yet - but it's getting there. Hver dag er du med Bob Dylan et stormskridt tættere på døden. Om lidt er du blot madikkemad og stjernestøv. Der er ingen barmhjertig gud, intet liv efter døden, og ingen dybere mening i universet.

Og det er en god ting. For det betyder, at du selv skal fylde din dag, inden mørket falder på. Og intet får tiden tid at stå stille som sex, hvor du ruller dig i sølet og for en stund glemmer dig selv og verden omkring dig.

Amen.

Se også: 6 x sex du burde undgå

Følg Ekstra Bladet Sexperterne

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sexperterne
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Linette K. Jespersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen