Sexperterne

Dorthe er kinky 24 timer i døgnet

For de fleste af os er sex noget, der sker, når der lige er tid og overskud mellem stress og søvn, gerne efter nogenlunde samme mønster hver gang.

Men for nogle, der lever i s/m-forhold, er det seksuelle univers en del af deres identitet og selvudvikling. De lever deres roller som fx Master og tøs 24 timer i døgnet.

Vi har talt med en 42-årig københavnerkvinde, som lever i et s/m-forhold 24/7. Der særlige ved hende er, at hun både er submissiv (det vi andre kalder masochist) og dominant. Hun er sin masters tøs, men hun er også domina for andre. Det kaldes en switch i de kredse.

Rejsen ind i det sorte univers kan være en selvudviklende oplevelse, mener kvinden, som vi her kalder Dorthe.

- Jeg blev skilt og trængte bare virkelig til noget sex, for det havde der ikke været meget af. Så jeg fandt et frækt datingsite. Jeg havde et par dates, der var for kinky, hvor grænserne ikke blev overholdt. Men så var jeg på en blind date hos mig selv, hvor der kom en dominant herre. Det var meget spændende, og vi havde skrevet sammen i nogle måneder og tjekket grænser af.LÆS: Jeg får direktøren ned på alle fireLÆS: Jeg får direktøren ned på alle fire- Jeg var vildt nervøs, men det var en virkelig god oplevelse, og vi havde aftalt alle detaljer. Hvordan jeg skulle være klædt og opføre mig. Men jeg skulle sidde og være blindfoldet, så det var lidt af en gyser.

Se også: Så frække er de perverse blogs

Dominere
Dorthe fandt hurtigt ud af, at selv om hun tændte på at være submissiv, kunne hun også finde ud af at dominere.

- Jeg begyndte at skrive lidt med folk, der både var dominerende og sub. En af dem var switch, og ham fik jeg prøvet begge dele af med, ligesom jeg havde noget kørende med en dominerende fyr, og det var meget spændende. Og vi fandt også en kvinde mere, der kunne hjælpe med legene.

AOPD-IS934-035 EKSTRA Pædagog: Jeg er fuldblodsdomina

Udstyr
Når man går ind i nye roller, kan det tit være en stor hjælp at bruge forskellige midler til at definere sig selv og sin nye identitet.

- Jeg startede med at købe noget læder-outfit for at manifestere mig selv i rollen. Hvis man er rutineret, så kan man stå i hvad som helst og dominere, men i begyndelsen tror jeg, det er godt at bruge noget udstyr til at vise for sig selv og omgivelserne, hvad man er.

- Jeg har en fast master nu, og han styrer også min leg som dominant. Jeg pendler lidt mellem rollerne og leger regelmæssigt med den submissive fyr og en ekstra pige. Og det var virkeligt lærerigt og spændende, fordi vi var tre switches sammen, så vi skifter frem og tilbage mellem rollerne. Ret frækt.

Læs:

Se også: S/M er terapi

Finde master
- Rigtigt mange aner ikke, hvad de laver, men så blev jeg fundet af min nuværende master. Jeg ledte nok efter en 24/7-relation, hvor jeg skulle være mentalt online for min master hele tiden. Så jeg kunne vide, at der er en, der er lige så optaget af mig, som jeg er af ham.

- Jeg får opgaver i løbet af dagen, og der er ikke noget tidspunkt i døgnet, hvor jeg ikke er masters tøs. Og som en god tøs skal man være lydig og klar til at afgive styring og kontrol og lægge sit sind og sin sjæl og sin krop i en andens hænder.

- Han tager de væsentligste beslutninger om min ydre fremtoning og hvad der folder min indre skønhed ud til glæde for mig selv og andre. Fra alt til hvad jeg skal have på, mit hår, hvordan jeg skal gøre det ene og det andet, og rent seksuelt med andre og med mig selv. Alt hvad der vedrører min krop.

- Jeg havde slet ikke troet, at jeg ville befinde mig så godt i den rolle. Men det virker utroligt komfortabelt og trygt nu.Læs: Byt roller og lad hende styre i sengenLæs: Byt roller og lad hende styre i sengenEn tøs
Dorthes master gav hende blandt andet til opgave at finde sig en tøs at øve sig på. Ikke en slavinde, men en tøs, og der er en forskel.

- En slavinde har laveste status og beslutter ingenting selv, mens en tøs kan fremme sin sag med lydighed og gode argumenter, og jeg har lært utroligt meget af min rolle som tøs hos min master, og den lære omsætter jeg jo så, når jeg er domina og leger med min egen tøs.

- Jeg har jo selv prøvet det og bruger det aktivt som virkemiddel på min tøs. Når jeg er ude som domina, er jeg 100 procent på og bruger meget tid på forberedelse af et stort program og lægger meget af mig selv. Så hvis jeg ikke selv får noget ud af det, så kan det være lige meget.

Læs:

Se også: Kvinde - find din indre domina

Viljestyrke
Nogen forestiller sig måske, at hvis du er submissiv, så skal du være passiv og slatten, men det kræver faktisk stor viljestyrke at give sig fuldt ud.

- Man skal ville det og så være fræk og liderlig og have lyst til at stille sig til rådighed og underkaste sig en andens vilje, og det skal helst være en voksen kvinde. For man flytter mange grænser på den her rejse, og det skal man kunne håndtere. En rimelig uddannelsesbaggrund er også en god ting, for man skal kunne reflektere over, hvad de her ting gør ved en.Læs: Sådan styrer jeg manden seksueltLæs: Sådan styrer jeg manden seksuelt- Det er jo en læringsproces, og hvis man har en dygtig master eller domina, så kan man få flyttet ved nogle sunde ting og få rykket nogle ubearbejdede ting. Ved at give slip i det fysiske rum, slipper du også ting i det mentale rum. Det kan være utroligt forløsende.

- Men jeg elsker selv at adfærdsdominere. Du har samlet smæk sammen, nu er det op på krogen. At bringe kvinden hen i det rum, hvor hun er tændt af liderligheden, smerte, fastholdelse. Ikke at skulle yde noget, men kun at modtage. Og det er lige så fedt at hænge der selv.

Læs:

AOPD-IS529-024 EKSTRA Læserne: Så fræk er kvindelig dominans

Sexologen: Sjovt at bytte roller

Ifølge sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen, er den slags 24/7-forhold, som Dorthe lever i mere udbredte, end man skulle tro:

- Jeg kender til en del kvinder, nogle af dem er singler, andre er gifte - en enkelt med sin master.

Er der noget vi almindelige dødelige kan lære af disse forhold, hvor sex åbenbart altid er en underliggende strøm?

- Det er faktisk sjovt, at du siger det med sex, for i rigtigt meget af det, som foregår i 24/7-forholdene, er overhovedet ikke seksuelt. Meget af det er ligesom rolle-spil, hvor man påtager sig rollen som fx den dydige hustru eller den uartige stuepige, så der er meget andet på spil end ren sex.

- Selvom det muligvis vil provokere nogen, så minder det mig faktisk om vikingespil, dungeons and dragons rollespillene i skoven og den slags, som jo er leg, men leg hvor man bare IKKE falder ud af rollen, fordi den giver dig mulighed for at være og føle som en anden karakter.

Der er en form for frihed i at leve under en andens (sex)regler?

- Det er slet ikke så tosset at få lov til at være en anden en gang i mellem. Det kan være en stor befrielse ikke at skulle være den, man plejer - og være som andre forventer man er. Hvis du siger, at jeg SKAL tage dilleren i munden ellers vanker der smæk - ja så slipper jeg jo for at skulle stå ved og tage ansvaret for de frække ting, som jeg gør. Og jeg slipper for at tænke og vurdere, om det nu er ok at have lyst til dette eller hint. Jeg skal bare gøre, ikke tænke.

- Jeg tror, man kan lade sig inspirere af disse forhold. Vi kunne lære at deles om ansvaret for vores sexliv. Alt for mange kvinder tager alt for lidt initiativ og kommer på ideer, om hvad der skal ske. Med ansvaret følger jo også privilegiet i at kunne bestemme og ønske sig lige netop dét, som man har lyst til.

- Måske man har lyst til, at sex i aften skal være noget, der kun foregår med fjer og mund, uden penetrering. Måske det kunne være spændende at tvinge ham til at fortælle om alle de fantasier, han havde som dreng, så I kommer godt op at køre, før I elsker. Det er godt at prøve sig selv lidt af og gøre det, man ikke plejer. Er du den mest aktive, så prøv at være passiv og omvendt.

Følg Ekstra Bladet Sexperterne

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sexperterne
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
EKSTRA - det du ikke vil gå glip af
Masser af eksklusiv krimi, sport, mysterier, tips og afsløringer
Ubegrænset adgang til denne artikel + mere end 2.000 andre artikler, for under 1 kr. om dagen.

Kun 29 kr. pr. måned | Ingen binding | Betal fra måned til måned

Over 2.000 artikler og gårsdagens e-avis på alle platforme - 24 timer i døgnet

Særlige fordele til dig - VIP-konkurrencer, gratis e-bøger hver uge,  og særlige events