Babsologi: Her er en håndfast og erotisk barmguide

Sådan skal du tage hende på brysterne

  • Så stille og roligt start. Giv lige brystet mulighed for at være med. Nogle kvinder så kan godt lide mere klemmende eller mere masserende bevægelser. (Foto: colourbox.com)
Så stille og roligt start. Giv lige brystet mulighed for at være med. Nogle kvinder så kan godt lide mere klemmende eller mere masserende bevægelser. (Foto: colourbox.com)

Mænd ææælkser jo bryster. Store og tunge, små og spidse. Faste. Bløde. Og de lange.

Vi kan ikke få nok. Vi ælter, niver, river, aer og kysser og kærtegner.

Men går vi til dem korrekt, går vi for hårdt og hurtigt til værks?

Det spurgte vi sexolog og kognitiv parterapeut Signe V. Bentzen om.

- Nogle gør nok. Det skyldes nok, at I ikke helt kan forestille jer hvordan følelsen er i hvert enkelt bryst. Behandlingen af brystvorterne går det lidt bedre med. Men sådan nogle har I jo også selv. Selv om en del mænds brystvorter faktisk ikke har særlig stor sensitivitet, men nærmest føles som resten af huden på overkroppen.

Læs:

0030 Sex & samliv - 6. okt. 2010 Mmm - flere bryster

- Derfor kan det jo være svært at fornemme, hvor meget eller lidt man skal klemme eller mase på. Det gør det heller ikke lettere for jer, at følelsen i brystet og i brystvorten varierer vildt meget fra kvinde til kvinde. Nogle får tårer i øjnene bare der bliver taget fat om den, som man ville gribe om en tandpastatube, mens andre har brug for et godt, vedvarende knib for, at det rykker, siger Bentzen.

Se også: Sådan giver silikonebryster bedre sex

Forsigtig
Signe V. Bentzen mener derfor, at man altid skal gå til et ’fremmed bryst’ med stor opmærksomhed og forsigtighed:

- Man kan altid øge trykket eller gøre bevægelserne kraftigere, hvis hun signalerer det. Og så er det der med at massere. Nu er det jo ikke et lem. Man begynder med kærtegn. Med at stryge det, ae det, tegne omridset med fingre eller hele hånden eller bare holde om det og lade varmen fra sin hånd varme brystet.

Læs:

250_-_bp101red_back_638085a.jpg Sex og samliv Kvinder: Vi elsker vores lækre lingerie

- Så stille og roligt start. Giv lige brystet mulighed for at være med. Nogle kvinder så kan godt lide mere klemmende eller mere masserende bevægelser. En del kvinder synes, det bliver for intenst eller underligt, hvis det kun bliver rørt ved/leget med brystet. Derfor er det en god ide med øjenkontakt, med gode, dybe kys på munden)og at røre ved andre dele af kroppen også ind imellem.

Se også: Sådan giver du hende multiorgasmer

Følsomme
Generelt er brystvorterne meget mere følsomme end selve brystet, forklarer Bentzen:

- Derfor er fokusering på dem først noget, der skal ske ret langt henne og sammen med fx penetrering eller stimulering af hendes kønsdele. Mange kvinder bryder sig faktisk ikke om at have en mands mund rundt om eller på brystvorten under forspillet.

Men husk dette er altså generelt, forklarer Bentzen:

- Hvis hun har det helt anderledes og helst skal have hårde knib fra begyndelsen, er man altså ikke underlig af den grund. Det vigtigste er bare, at manden er opmærksom og ikke kører den rutine af, som han har med sig fra sidste kvinde, han var sammen med - eller det, han har set i pornofilm.

Læs:

Se også: Store bryster giver mere selvværd

- For en del kvinder bliver orgasmen endnu mere intens, hvis hendes bryster og særligt brystvorterne samtidigt bliver rørt på den helt rigtige måde, lige under og op til orgasmen. På den måde både fordybes orgasmen og bredes energien i orgasmen ud til en større del af kroppen. En del mænd har det faktisk på samme måde. At de nyder at få fordelt opmærksomheden op til og under orgasmen ved at få stimuleret fx brystvorter, testikler eller anus.

Læs:

Se også: Sådan skal du tage hende på brysterne

Jeg har hørt om kvinder, der kan komme alene ved få kærtegnet brysterne - er det en vandrehistorie?

- Der er skam kvinder, der kan komme ved ren bryststimulation. Men der er også kvinder, som kan komme alene ved tankens kraft. Eller ved analstimulation. Så at tro, at brysterne er magiske orgasme-knapper, vil være en fejl. Men fordi de er så sensitive og står forbindelse i livmoderen og dermed med kvindens underliv, så har de en særlig plads i vores seksualitet, siger Signe V. Bentzen.

Læs:

Se også: Pia kvæler fyrene med sine megabryster

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer

Følg Ekstra Bladet Sexperterne

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sexperterne
Mest læste i Sexperterne
Hent flere
Seneste i Signes brevkasse