Sexperterne

TV: Kys trusserne af hende

I TV-klippet over artiklen her kan du se en række par, som viser deres bedste kys.

Tantekysset. Det lille nap i læben. Det drillende spil med tungen. Det tunge, våde råsnav.

I dag er det International kyssedag, og i den anledning er det på sin plads at slå et slag for det gode kys.

Det mener sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen, der her fortæller, at mange par hurtigt glemmer de kys, der ligger mellem ’god og farvel’-kysset og knaldekysset.

Læs:

kys Sex & samliv - 30. jul. 2009 Kys dig til mere sex

- Man opdager det ikke sjovt nok. Altså at kyssene, de gode af slagsen, bliver glemt. Når jeg spørger par, som kommer i min praksis for at få hjælp til et slunkent elskovsliv, så er et af mine første spørgsmål: ’Hvor meget kysser I?’

- De fleste siger: ’Jamen, vi kysser da hver dag - ja, flere gange om dagen. Men hvis jeg beder dem tælle, hvor mange kys der har varet mere end et par sekunder, kan det tælles på en hånd eller mindre.

Se også: Saftige tip: Gør din elskede liderlig

Ikke bare et kys
For et kys er bestemt ikke bare et kys, mener Bentzen:

- Tænk på det første kys, du og din elskede havde. Magisk, farligt, skønt - nåja og nogle gange ret kikset, fordi man ikke kender hinandens teknik endnu. Men der er i hvert tilfælde opmærksomhed i det kys - for fuld udblæsning. Og tænk så på det kys du plantede på din elskedes læber denne morgen. Hvor meget tilstede var du i det kys?

A Sex & samliv - 11. jan. 2011 Husker det 1. kys bedre end det 1. knald

Man glemmer at fortabe sit i den andens kys - er det af frygt for, at det skal lede til sex?

- Næ, jeg tror faktisk i første omgang, at det er fordi, vi er nogle dovne vane-dyr. Når vi har gjort noget en del gange, så slår vi opmærksomheden fra og går på autopilot.

- Det er ikke ond vilje, vi har bare så meget andet at tænke på, og så kan man da lige spare lidt krudt ved ikke at samle sin opmærksomhed om det der ’jeg elsker dig-kys’. Men det er en farlig vej.

Læs:

Se også: Kys igennem på 1. date

Kysseskole
Så du beder dine klienter om at gå i kysseskole?

- Ja, det sker tit. Man begynder i det små. Måske har den ene også trukket sig, fordi kyssene ikke gav hende eller ham synderlig glæde. Enten fordi teknikken ikke var på plads, eller fordi det føltes fraværende, invaderende eller krævende. Så vi må først lige have fundet ud af, hvor skoen trykker, siden man ikke er meget for de der kys.

- Et kys skal jo være som en dans. Det nytter ikke noget at man farer rundt over det hele, hvis ens partner føler sig efterladt alene. Det handler i høj grad om at mærke, hvor den anden er og sammen indrette kysset, så det bliver både lækkert og en leg.

Se også: Sådan vil mændene kysses

Sådan gør du
Helt grundliggende er det vigtigt at have sin opmærksomhed i kysset og samværet med den med kysser - og ikke alle mulige andre steder, som fx på arbejde eller i gang med det sex, man tror kysset vil ende ud i, forklarer Signe V. Bentzen.

- Vær totalt til stede - fokuser al energi i at lægge mærke til, hvordan hun/han føles mod din mund.

Læs:

Se også: Sådan skal du vise dit begær

- Giv dig god tid. Et kys, der begynder langsomt, så især hun får tid til at indstille sig på de fysiske fornemmelser har meget større sandsynlighed for at fænge og trække hende helt ind i kysset.

- Et kys er demokrati sådan helt lav-praktisk. Et kys er samarbejde. Lad være med at krænge dine læber uden om hendes mund, så hun ikke kan bevæge/styre sin del af kysset. Din tunge er en forlængelse af dig og dine følelser. Pas på med ikke at bore den ind i hendes og heller ikke noget deep-throating med mindre I igennem legen og langt senere i kysset, når frem til, at det er sjovt/lækkert/frækt, siger Signe V. Bentzen.

Se også: Sådan vil pigerne kysses

Våde
Mens begyndelsen af et kys ikke skal føles vådt, så må det gerne blive vådt, hvis I begge to bliver sådan lidt vilde i det. Men det skal altså passe sammen. Vådt hører sammen med vild/lysten, mener vores sexpert.

Så ingen våde dybe kys - med mindre der er sex undervejs?

- Man kan da sagtens blive både vild og våd uden at det skal ende i sex! Det er da superfedt at gå rundt og være lidt tændte på hinanden og glæde sig over hvor lækker og dejlig ens kæreste er.

Læs:

Se også: Sådan vil vi kysses

Kemi
Er der forhold, der dør, fordi den anden kysser 'forkert'?

- Ja, jeg er faktisk ret overbevist om, at en del forhold ikke overlever, fordi kysset ikke duer. Og hvis du lytter til teenage-piger, så kan du høre, hvor vigtigt det kys er. Her bliver fyrene dumpet, hvis der ikke er ’kemi’ i kysset. Kysset bliver i deres verden faktisk lig kemi.

- Og det er måske ikke så dumt at bruge kysset som lakmus-test for, hvis du ikke kan blive tændt af at kysse din partner, så bliver det altså op ad bakke med intimiteten jeres forhold, siger Bentzen, der selv fravalgt at gå videre med en fyr, fordi kyssene bare føltes helt forkert.

Se også: Tungekys mere intimt end sex

Hvad med der udtryk at kysse trusserne af en kvinde - kan det lade sig gøre?

- Ja, sådan i en situation kan man da sagtens komme i. At det føles så godt at kysse, at man slet ikke har lyst til, at aftenen skal ende…

Så det kan godt betale sig at øve sig?

- Ja! Øv jer! På hinanden. Ved især at være 100 procent opmærksom på at være i kysset og ikke tænke på andet - heller ikke, om der nu bliver sex ud af dette her - så er man allerede halvvejs mester

Bonusinfo: Når man kysser intenst, frigives hormonet oxytocin, også kaldet ’kærlighedshormonet.’ Oxytocin giver os lyst til at være tæt med den anden. Og oxytocin sænker kvinders stress-niveau.

Se også: Nus dig lykkelig

Mand: Hvordan vil du helst kysses?

Mand: Vil du være kæreste med en dårlig kysser?

Mand: Kysser I nok i dit forhold/seneste forhold?

Se resultat

Mand: Hvordan vil du helst kysses?

Mand: Vil du være kæreste med en dårlig kysser?

Mand: Kysser I nok i dit forhold/seneste forhold?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.

Kvinde: Hvordan vil du helst kysses?

Kvinde: Vil du være kæreste med en dårlig kysser?

Kvinde: Kysser I nok i dit forhold/seneste forhold?

Se resultat

Kvinde: Hvordan vil du helst kysses?

Kvinde: Vil du være kæreste med en dårlig kysser?

Kvinde: Kysser I nok i dit forhold/seneste forhold?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer

Følg Ekstra Bladet Sexperterne

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sexperterne
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Prøv 30 dage for kun 1 kr.
I hele efterårsferien kan du få et særligt godt tilbud. Du kan få de første 30 dage for kun 1 kr., eller du kan prøve Premium for kun 9 kr. Derefter er prisen hhv. 39 kr./md. for Basis, og 69 kr./md. for Premium.
FÅ ALT DETTE MED EKSTRA BLADET+
  • Fuld og ubegrænset adgang til hele eb.dk
  • Udvalgte magasiner og e-bøger
  • 5 adgange til din husstand
  • Digitalt avis-arkiv med Ekstra Bladet siden 1904
  • Kæmpe Side 9-univers inkl. tv
Fra
1 kr. / md.

INGEN BINDING - BETAL FRA MÅNED TIL MÅNED