Signes brevkasse

Så ondt gør ulykkelig kærlighed

'Ja, jeg ved, at der findes andre fisk i havet, men lige denne fisk var den perfekte fisk for mig,' skriver ung mand, som Signe hjælper

  • Foto: shutterstock.com
Foto: shutterstock.com

Hej Signe
Jeg er en fyr på 20 år, der mistede sin kæreste for omkring en måned siden. Vi var sammen i 1½ år, hvorefter det gik galt. Jeg elsker hende utroligt højt, og efter jeg mistede hende er mit liv vendt på hovedet. Før i tiden var jeg altid den gode dreng, men efter at jeg mistede mit livs kærlighed, er jeg er begyndt at komme på kant med loven.

Jeg har forsøgt at få kontakt til hende igen, men får rasende svar tilbage hver eneste gang. Jeg mindes altid den tid, vi havde sammen, når jeg passerer dem dagligt, og jeg har det generelt forfærdeligt

Jeg fandt for nyligt ud af, at det var en veninde, der havde skilt os ad ved at fortælle løgne. Jeg elsker hende stadig ekstremt højt og har forsøgt at forklare hende det. Hun siger, at tiden, hun havde med mig var hendes bedste tid nogensinde, men hun vil ikke tilbage til det liv, vi havde.

COLOURBOX1278656 Sexperterne - 16. apr. 2012 Sådan siger du farvel til din elskede

Se også: Effektiv kur mod kærestesorg

Jeg har gjort alt. Jeg har undskyldt og fortalt alt, men intet virker. Hvordan kan jeg få hende til at indse, hvor meget det betyder? Jeg respekterer hendes valg med, at hun ikke vil have noget med mig at gøre, men jeg kan ikke forstå hvorfor.

Jeg kan ikke engang holde ud at være hjemme, da det bringer minder frem konstant. Jeg er begyndt at isolere mig, og jeg har forsøgt at få hjælp fra venner og familie, men jeg ved ikke, hvor jeg selv står mere.

Jeg er et ustabilt nervevrag, og jeg har nået en grænse, hvor jeg kan mærke på mig selv, at jeg bebrejder mig selv for alt.

COLOURBOX945695 EKSTRA - 10. apr. 2013 Det lærte vi af vores skilsmisse  

COLOURBOX1198370 (1) Sexperterne - 17. apr. 2012 Kærligheden overvinder ikke alt

Jeg føler, jeg ikke kan komme videre, og komme til at elske en anden. Jeg har forsøgt at tage i byen og at holde lav profil, men inderst inde kan jeg mærke, at det kun forværrer min situation. Jeg ville gøre alt for den pige, men hun ser intet i mig længere. Jeg kan ikke, forstå hvordan alle følelser kan forsvinde på to uger.

Ja, jeg ved, at der findes andre fisk i havet, men lige denne fisk var den perfekte fisk for mig. Jeg fortryder alt, som jeg har gjort og sagt, men fortid kan ikke ændres, og jeg ved ikke, hvad jeg mere kan gøre. Er der noget, jeg kan gøre for at få hende til at indse, hvor meget jeg fortryder alt det, jeg har gjort og hvor meget jeg stadig elsker hende? Eller er det slut for altid mellem os?

Jeg ved det ikke, og jeg mangler hjælp.

Anders

Se også: Derfor er så mange mænd ulykkelige  

Kære Anders
Jeg kan mærke din sorg og smerte nærmest råbe fra skærmen af min laptop. Du lider. Hun vil dig ikke længere. Det står klart af dit brev. Det kommer ikke til at ændre sig. Nogle er det bare sådan at kærligheden dør undervejs. Det behøver ikke være nogens skyld. det er ikke noget, man kan forklare, regne ud eller argumentere imod. Nogle gange er det bare sådan, det er. Hun er videre uden dig.

Se også: Sådan får du din eks tilbage  

Du, derimod, lever i fortrydelsen og det får dig til at ønske det umulige; at skrue tiden tilbage. Men livet leves forlæns. Og du er nødt til at begynde at bevæge dig i samme retning som livet. Fremad i stedet for at blive ved med at lægge strategier for hvad du kunne have gjort anderledes i fortiden, så begynd at tvinge din hjerne til at lægge planer for fremtiden.

COLOURBOX1198370 (1) Sexperterne - 17. apr. 2012 Kærligheden overvinder ikke alt  

Eftersom du er i sorg, vil jeg ikke anbefale dig at søge efter kærligheden. Den skal nok finde dig, når du er klar til den. Derimod kan du med held begynde at interessere dig for, hvilket liv, du ønsker dig. Hvad kunne du tænke dig at blive fx? Måske det er svært at mærke så meget fordi du er så ked af det, men du ved nok, hvilken retning, du kunne ønske dig at gå. Og begynd så at handle på den vej.

 Måske er det en ungdomsuddannelse, der skal tages for at komme ønskejobbet et skridt nærmere, måske er det en jobansøgning, der skal skrives. Bed endelig om hjælp. Tal fx med en job eller uddannelseskonsulent i din lokale jobcenter for at komme videre med dine tanker og drømme. Det vil hjælpe dig at begynde at handle på det også selvom du er møg-ked af det.

Kh Signe

Se også: Knust hjerte brænder som skoldhed kaffe

 Se også: Derfor går mænd i hundene efter et brud

Læs også

Skriv til Signes brevkasse

Skriv dit spørgsmål i feltet. Beskriv dit problem og husk din alder og klik på knappen 'Send'. Du bestemmer selv, om du vil være anonym. Vi forbeholder os retten til at redigere og offentliggøre dit spørgsmål. Ingen får svar direkte, idet de udvalgte breve bringes her.

Mest læste i Signes brevkasse
Hent flere
Seneste Nyt
Mest læste
Swipebånd Signes brevkasse

Signe V. Bentzen

Seneste i Signes brevkasse
Hent flere
Seneste i Sex & samliv
Hent flere
Mest læste i Sex & samliv
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen