Spørg Signe: Er det voldtægt, hvis min mand ikke stopper, når jeg siger nej?

- Han har ingen ret til at gøre noget med eller ved den, som du ikke har inviteret ham til, siger Signe til kvinde, der føler sig udsat for overgreb af sin egen mand

  • Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Hej Signe.

Er det overgreb eller voldtægt, at min mand ikke stopper, når jeg har sagt nej tre gange pga. smerte?

Kis


Kære Kis.

Hvis du virkeligt mener nej, så skub ham væk, forlad sengen. Gør det helt klart, at det er et 'rigtigt' nej, ikke bare et 'nu surmuler jeg lidt og så gør du dig ekstra umage med at overvinde mig, og det føles faktisk meget tilfredsstillende, at jeg bagefter kan smække det i hovedet, at du overtræder mine grænser'-nej. Luk din krop for ham. Gå væk.

Men mener du NEJ! og siger, at han skal stoppe, så ja, det er faktisk voldtægt. Det er din krop. Han har ingen ret til at gøre noget med eller ved den, som du ikke har inviteret ham til. Siger du oven i købet NEJ eller stop tre gange, så er det helt klart en krænkelse af dig.

Jeg synes, at du skal fortælle ham, hvordan du har det med, at han ikke respekterer dig og stopper, når du siger nej. Jeg kan jo høre, at du også selv føler dig krænket. Sig det ikke, når I ligger i sengen og skal sove eller i forbindelse med sex.

Nej, sig det udenfor sengen fx over morgenmaden i morgen, så han forstår alvoren og lytter efter.

Kh Signe

kommentarer
Vis kommentarer

Skriv til Signes brevkasse

Skriv dit spørgsmål i feltet. Beskriv dit problem og husk din alder og klik på knappen 'Send'. Du bestemmer selv, om du vil være anonym. Vi forbeholder os retten til at redigere og offentliggøre dit spørgsmål. Ingen får svar direkte, idet de udvalgte breve bringes her.

Mest læste i Signes brevkasse
Hent flere
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Swipebånd Signes brevkasse
Seneste i Signes brevkasse
Seneste i Sex & samliv
Hent flere
Mest læste i Sex & samliv
Hent flere