Skole

Redaktionen går på pension

Redaktionen er otte år gammel, så det er på tide at lukke ned og i stedet sige goddag til det nye avisværktøj Newsdesk

Til sommerferien lukker Redaktionen ned efter at have trykt flere hundrede tusinde skoleaviser landet over.

Redaktionen erstattes med det nye avisværktøj Newsdesk i starten af det nye skoleår, som byder på flere og spændende muligheder. De tre store nyhedsmedier Jyllands-Posten, Politiken og Ekstra Bladet står bag det nye system, som kan bruges på både tablet, smartphone og laptop.

Newsdesk er særligt velegnet til 6.-10. årgang, og giver eleverne mulighed for at lave en virkelighedstro avis. Gymnasielever, lærerseminarier med flere kan også anvende systemet. Avisen trykkes i 500 eksemplarer, og leveres på skolen, så både lærere, elever og lokalområdet kan få gavn af aviserne.

Hvis du er i gang med at lave en avis med ”Redaktionen”, og gerne vil modtage jeres aviser på skolen inden sommerferien, skal du sende din avis ind til os senest 14. juni. De aviser, som ikke sendes ind inden da trykkes i sommerferien og leveres på skolerne i uge 32 og 33.

OM NEWSDESK

• Hvornår? Newsdesk er klar i starten af det nye skoleår. Newsdesk afløser Ekstra Bladets og Politikens nuværende undervisningsværktøj ”Redaktionen”, som lukkes ned til sommer.

• Hvordan? Som lærer eller underviser klikker du ind på www.newsdesk.dk, logger ind med dit UNI-login, og derfra viser systemet dig, hvad du skal ved hjælp af videoer eller vejledninger. Det kræver ingen tilmelding at lave avis med Newsdesk.

• Hvad koster det? Det er fuldstændig gratis at bruge Newsdesk.

• Hvem kan bruge Newsdesk? Materialet er målrettet til undervisningsinstitutioner, særligt folkeskolens større klasser og gymnasiet, men Newsdesk kan også anvendes af for eksempel foreninger, sportsklubber og lignende. Det kræver dog en godkendelse fra JP/Politikens Hus først, da formålet med avisproduktion skal rumme en eller anden variation af en læringsproces.

• Flere oplysninger om Newsdesk kan findes her: www.newsdesk.dk

• Udvikling og design af Newsdesk: Alpha Solutions og Advice.

 

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Sport
Hent flere