Nyheder

Ændringer i reglementet

DBU har talt: Dobbelt så mange hold kan deltage i næste sæson

  • Stjernevejskolen løb med guldet hos både pigerne og drengene i sæsonen 2016/2017. Foto: Claus Bonnerup
Stjernevejskolen løb med guldet hos både pigerne og drengene i sæsonen 2016/2017. Foto: Claus Bonnerup

I den nyligt afsluttede sæson deltog 1320 hold. Men det tal kan blive langt højere i den kommende sæson. DBU har nemlig ændret reglerne, så hver skole kan tilmelde både to pige- og to drengehold.

Se også: Tilmeldingen er åben

To ændringer
Ændringen betyder, at hver skole altså i alt kan have fire hold med, hvis de har lyst. Det er dog kun muligt at tilmelde et hold fra hvert køn elektronisk. I skal derfor tage kontakt til DBU, hvis I ønsker at tilmelde flere hold. I finder kontaktoplysninger på DBU her.

Det har tidligere ikke været tilladt at deltage i Ekstra Bladet Skolefodbold, hvis man klubtræner i skoletiden. Den regel bliver nu slettet, så det er tilladt for alle elever til og med 9. klasse at deltage i turneringen.

Se også: Kontakt Ekstra Bladet Skolefodbold

Her er udmeldingen fra DBU:

Fra den nye sæson har skolerne mulighed for at stille op til to drenge- og to pigehold.

Det er dog vigtigt at pointere, at en spiller kun må spille for et af holdene i løbet af turneringen. Ryger hold et ud, mens hold to fortsat er med, må de spillere der har deltaget på hold et ikke blive rykket over på hold to. Det samme gælder naturligvis også, hvis hold to ryger først ud. Man er altså låst til det hold, man spiller første kamp for, og når holdet ryger ud, kan man ikke længere deltage i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Har man to hold med, vil disse hold ved lodtrækningen blive placeret således, at de senest kan møde hinanden i tredje runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Ønsker man at tilmelde et hold to, skal dette ske ved kontakt til ens lokale turneringsadministrator. Det kan ikke gøres elektronisk.

Den anden væsentlige regelændring omhandler brugen af spillere.

Tidligere har elever, der har deltaget i klubtræning i skoletiden ikke måtte deltage i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Denne regel er nu fjernet, hvilket betyder, at alle elever til og med 9. klasse kan deltage i skolefodbold.

Elever fra idrætsefterskoler, gymnasieklasser, handelsskoler, tekniske skoler og fritidsklubber må fortsat ikke deltage i turneringen.

Læs hvordan I tilmelder jer her.

Alle spørgsmål omkring afvikling af turneringen skal rettes til DBU.

Læs også

Læs også Skolefodbold