Nyheder

Gør som Krohn-Dehli

EM-helten: Brøndby-spilleren brillerede i skolefodbold for mange år siden

  • En ung udgave af Krohn-Dehli modtager Michael Laudrups teknikerpris. (Foto: Søren Jensen)
En ung udgave af Krohn-Dehli modtager Michael Laudrups teknikerpris. (Foto: Søren Jensen)
1/2
Næste »

I dag løber Michael Krohn-Dehli rundt som playmaker på Brøndbys Superliga-hold og tryller for landsholdet af og til. Senest til EM-slutrunden i juni.

For 13 år siden tog han første seriøse skridt mod karrieren som professionel fodboldspiller. Sammen med Sønderkærskolen fra Hvidovre havde han spillet sig hele vejen i Parken. Der stod den lille rødhårede gut og hans kammerater over for 10. Klassernes Egen Skole.

LÆS OGSÅ: Gør som Krohn-Dehli

Der det startede
Det endte med, at Sønderkærskolen vandt 2-1. Og Krohn-Dehli? Jo, han kunne krone en fremragende indsats i nationalarenaen med Michael Laudrups Teknikerpris. Laudrup havde året forinden stillet landsholdsstøvlerne på hylden efter VM i Frankrig, og han vidste næppe dengang, at han gav sin pris til en lille starut, der 13 år senere skulle komme til at være en af Danmarks bedste under EM-slutrunden.

Ekstra Bladet Skolefodbold kan altså være første skridt på vejen mod succes og hæder inden for fodboldens verden. Måske også for dig. Krohn-Dehli står i hvert fald ikke alene. Spillere som Kahlenberg, Elkjær, Morten Olsen, Allan Nielsen, Flemming Povlsen og Laudrup selv har også givet den gas med skolefodbold i sin tid.

Bliv fan på Facebook

Læs også Skolefodbold