Nyheder

ZOOM: Hjørring Private Realskole

Rider på bølgen: Hjørring-drengene har knust modstanden på heden

  • - Jubel for alle pengene. Sådan så holdet ud, da de netop havde spillet sig i kvartfinalen. (Foto: Hans Erik Nielsen)
- Jubel for alle pengene. Sådan så holdet ud, da de netop havde spillet sig i kvartfinalen. (Foto: Hans Erik Nielsen)
1/3
Næste »

Dette bliver det første af i alt 16 kig på de tilbageværende hold - otte drengehold og lige så mange pigehold.

I sidste års turnering tog et Hjørring-hold, Holmegårdskolen, sejren i pigeturneringen. I år er det en anden skole fra området, der har cruiset derudaf, for Hjørring Private Realskole har stadig deres drenge med i turneringen. Og det var endda skolens pigehold, der slog Holmegårdskolen ud i efteråret. Det banede vejen for drengene til at nappe håneretten. Og den er de godt på vej mod. Efteråret klarede de nemlig med manér.

I holdets syv kampe lykkedes det dem til at score 25 mål, mens de kun indkasserede seks.

Stormede ind
Hjørring-drengene havde også hungret efter en revanche for året forinden. Der røg de nemlig ud til egnsrivalerne fra Hjørring Ny 10. Klasse efter en kynisk straffesparkskonkurrence. I efteråret fik de så mulighed for en rematch. Allerede i 2. runde tørnede de to hold sammen.

Hjørring Private Realskole trak det længste strå og uddelte en mindre lussing på 4-0. Så var deres turnering for alvor i gang.

LÆS OGSÅ:Torp på toppen

Holdet drager fordel af at være yderst robust med et højt bundniveau. Det er sjældent, nogle af spillerne decideret falder igennem. Og kontinuiteten på holdet er i særklasse - således har hele 11 af holdets 15 spillere været med i alle holdets kampe. Imponerende. Stammen er fast og på plads.

Der er dog drenge på holdet, der stikker lidt mere ud end resten.

Topscoreren
En af dem er frontløber Jakob Torp. Han har indtil videre scoret ni kasser i årets turnering, og det får han mulighed for at forbedre inden længe. Han har altså scoret mere end 1/3 af holdets mål. Ved siden af sig i angrebet har han farlige Jannik Pohl, der har nettet seks gange. Den duo vækker gru i ethvert forsvar. Udover dem har tre spillere scoret for holdet: midtbane-profilerne Ruben Winther (5 mål) og Mads Aagurd (1 mål) og forsvarsklippe Kristoffer Jensen (1 mål).

Selvom holdet har scoret mange mål i turneringen, har de dog også haft deres problemer. Mod Højene Skole og Hvidbjerg Skole, Mors fik de sat deres evner på hårde prøver. Her vandt de henholdsvis 2-1 og 1-0. Sidstnævnte var i en yderst dramatisk kredsfinale, hvor Hvidbjerg-drengene spillede flot op med deres modstander, men de havde ikke heldet i de afgørende situationer.

LÆS OGSÅ:Bedste venner i battle

Fremragende forsvar
Og mod Højene Skole var billedet nogenlunde det samme. Her dominerede Hjørring-drengene dog i større grad. Kampen viste, at det ikke kun er i på den forreste del af banen, Hjørring-holdet kan noget. I forsvaret styrer Emil Munk sine tropper med en glimrende autoritet og ro. Den sikkerhed smitter positivt af op igennem holdet.

Når angrebsspillet måske ikke kører som ønsket, kan holdet stadig holde stand defensivt. Dette med en fornem cocktail af flot teknik og solid fysik. Derudover er lysten der, for som Ruben Winther med et smil udtalte efter en kamp:

- Det er helt vildt fedt at spille Ekstra Bladet Skolefodbold, og så er der jo nok også lidt damer i det.

Mange på holdet spiller til daglig i FC Hjørring, og det ses tydeligt, at spillerne kender til hinandens løbemønstre osv. Maskineriet kører, som det skal.

Det bliver spændende at se, hvad Risskov Skoles plan bliver, når de skal forsøge at ende Hjørring-drengenes ridt mod Parken.

Apropos Parken... kunne du ikke tænke dig at se finalerne i april?

Bliv fan på Facebook.

Vejen til slutspillet
Ulvkærskolen - Hjørring Private Realskole 2 - 5
Hjørring Private Realskole - Hjørring Ny 10. Klasse 4 - 0
Hjørring Private Realskole - Tornby-Vidstrup Skole 4 - 0
Højene Skole - Hjørring Private Realskole 1 - 2
Hjørring Private Realskole - Bangsbostrand Skole 4 - 2
Sofiendalskolen - Hjørring Private Realskole 1 - 5
Hvidbjerg Skole, Mors - Hjørring Private Realskole 0 - 1

Læs også

Læs også Skolefodbold