Nyheder

50 år med skolefodbold

Den anden side: Sidste år havde Ekstra Bladet Skolefodbold guldbryllup

  • Jubel i finalen i '90 mellem Bakkevejen Skole og Hedegårdsskolen. (Foto: Ekstra Bladet)
Jubel i finalen i '90 mellem Bakkevejen Skole og Hedegårdsskolen. (Foto: Ekstra Bladet)
1/2
Næste »

Første finale blev spillet i 1961. Den 8. november. Det er altså næsten 51 år siden. Dengang blev den afgørende kamp spillet på Frederiksberg Stadion, og den stod mellem Sundpark Skole og Nordvangskolen.

LÆS OGSÅ: Læs jubilæumsavisen

Dengang var der kun drengehold med - og kun dem fra København. Under 100 hold var med, så det var ikke et lige så langt træk at komme i finalen, som det er i dag. Én ting har dog været ens hele vejen igennem - fidusbamsen. Den har været der fra første fløjt af.

Priserne kom i spil
Løbende er der sket forandringer i turneringen. I slutningen af 80'erne kom pigerne med, og en del år inden blev de resten af landets skoler også givet mulighed for at være med.

LÆS OGSÅ: 50 år på bagen

Siden fulgterne de velkendte priser med. Først fighterpokalen i '88, så Laudrups Teknikerpris i '98 og i det nye årtusind stødte fairplay-prisen og Man of the Match-prisen med. En kort årrække var der også Faktas Fintepokal.

I dag er de fire første tilbage. Og nu, 51 år efter starten, er der fairplay-prisen og fidusbamsen. Der spilles indledende kampe i efteråret, og i foråret er kun de bedste tilbage til slutspillet. Hele vejen igennem har det dog været én ting, der har drevet det - glæden ved fodbold. Det at spille. Kammeratskabet. Lad det fortsætte, når du spiller derude. Ekstra Bladet Skolefodbold skal være sjovt for alle.

Den nye turnering står for døren. Indtil den bliver sparket i gang, kan du HER læse det store jubilæumstillæg fra sidste år.

Bliv fan på Facebook

Læs også

Læs også Skolefodbold