TV: Smed næsten sejren væk

Tæt: Det hele måtte afgøres fra pletten

  • Stor fysisk forskel på de to keepere, der kom i fokus i straffesparkskonkurrencen. Foto: Glenn Dagø Vittrup
Stor fysisk forskel på de to keepere, der kom i fokus i straffesparkskonkurrencen. Foto: Glenn Dagø Vittrup
1/2
Næste »

På et forblæst anlæg Bellevue i Aarhus Nord bød Risskov Skole Elsted Skole op til dans. Der lå en kraftig vind på langs af banen, og hjemmeholdet fik lov til at have medvind i første periode.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Hjemmebane var fordel

Skulle lukke modstanderen ned
Dette drog hjemmeholdet dog ikke fordel af. De kom til sporadiske chancer, men ikke noget nævneværdigt.

Udeholdet havde forberedt sig optimalt og havde den nødvendige respekt for hjemmeholdets offensiv.

- Vi skal passe på deres hurtige omstillinger, for de kommer med stor og god fysik, så vi skal ikke satse. Målet med denne kamp er at få lukket ned for udeholdet. De er et stærk mandskab, udtalte udeholdets træner Søren.

Udeholdet var det bedst spillende mandskab. De kombinerede bedst, og de indbyrdes aftaler blev overholdt.

Laura Brøgger kæmpede bravt. Foto: Glenn Dagø Vittrup Laura Brøgger kæmpede bravt. Foto: Glenn Dagø Vittrup
Se også: Husk altid fairplay

Så faldt målet
Denne intense kamp i den stride vind var meget tæt uden de store åbenlyse chancer. Vi skulle helt hen til 39. minut, hvor træner Søren lavede en taktisk genistreg ved at lægge Lasse Fisker fra midtbanen op på toppen.

Hør fra Lasse Fisker i pausen her:

Få minutter efter fik kampens store profil Lasse Fisker en svær bold i feltet. Med ryggen mod mål og med formidabel teknik lagde han bolden flot op til en bedre placeret Laurits Daugaard, som klinisk smækkede den i modsatte krog. 1-0 til gæsterne.

I anden halvleg og efter scoringen åd gæsterne Skole sig fast på kampen og havde da også to træffere på træværket.

Men det stærkt spillende udehold med keeperen og profilen Malthe Pedersen og Lasse Fisker på toppen fik aldrig rigtig lukket kampen.

Malthe Pedersen i aktion trods en forstuvet finger. Foto: Glenn Dagø Vittrup Malthe Pedersen i aktion trods en forstuvet finger. Foto: Glenn Dagø Vittrup
Se også: TV: Anfører: 1-0 er nok til at vinde

Ud i straffe
Med fem minutter tilbage af dette lige opgør smed hjemmeholdets bedste spiller Oscar Askov en høj bold ind i udeholdets felt.

Bolden stoppede dog helt i vinden, og keeperen Malthe kom ud i feltet og havde egentlig styr på situationen, men på en forunderlig måde ramlede han sammen med med- og modspillere og tabte bolden. Ud af ingenting dukkede hjemmeholdets topscorer Laurits Mikkelsen op og kunne uhindret gøre det til 1-1.

Samtlige spillere fra udeholdet spurtede efter episoden mod dommeren og brokkede sig højlydt over den manglede kendelse for frispark til målmanden.

Men dommeren vinkede afværgende og begrundede situationen med, at det var en medspiller, der var skyld i Malthes tab af bolden. 

Kampen måtte derfor ud i en afgørende straffesparkskonkurrence. Her var det netop udeholdets to store profiler Malthe som keeper og Lasse Fisker, som afgjorde kampen til gæsternes fordel.

Se afgørelsen her:


Skolen fra 8520 er nu klar til fjerde runde, hvor modstanderen enten bliver Forældreskolen i Aarhus eller Skovvangskolen fra Aarhus Nord.

KAMPFAKTA:

Resultat:

Risskov Skole - Elsted Skole, 1-1 (6-7 efter straffe)

Prisvindere:

Fidusbamser:

Oscar Askov, Risskov Skole
Lasse Fisker, Elsted Skole

Fairplayhåndklæde:

Laurits Mikkelsen, Risskov Skole

Læs også

Læs også Skolefodbold