49'er FX-kvinder laver dansk hattrick i Miami

De danske kvinder i 49'er FX-klassen satte sig totalt på tiende sejlads ved World Cuppen i Miami

Marie Thusgaard og Ida Marie Baad kom først over den virtuelle linje. - Vejrforholdene var ideelle, udtaler Ida Marie Baad. (Foto: Mikkel Berg Pedersen)
Marie Thusgaard og Ida Marie Baad kom først over den virtuelle linje. - Vejrforholdene var ideelle, udtaler Ida Marie Baad. (Foto: Mikkel Berg Pedersen)

Danmark har tre stærke besætninger i sejlsportens 49'er FX-klasse, som kæmper en hård kamp om en enkelt OL-billet.

Natten til fredag dansk tid understregede de tre besætninger ved World Cuppen i Miami, at de alle hører med i den absolutte verdenstop.

Ved målstregen i tiende sejlads krydsede de danske både den virtuelle linje som henholdsvis nummer et, to og tre med Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen som vindere.

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen blev nummer to og er også nummer to i den samlede stilling, mens søstrene Maiken Foght Schütt og Anne-Julie Foght Schütt blev nummer tre i sejladsen.

Vejrforholdene var ifølge Ida Marie Baad Nielsen ideelle til et dansk topresultat.

- Vi blev sendt ud klokken 16 (lokal tid, red.). Da var det begyndt at blæse ti sekundmeter, samtidig med at det regnede, så det var rigtigt danskervejr, ligesom vi gerne vil have det, siger den 23-årige sejler til Politiken.

Sammen med Marie Thusgaard Olsen er besætningen nu nummer syv i det samlede klassement. Søstrene Foght Schütt er nummer 11.

Der resterer fire sejladser samt lørdagens medalrace, som skal fordele de endelige placeringer i toppen.

World Cuppen i Miami er den anden af de tre konkurrencer, som afgør, hvilken af de tre besætninger som kommer til OL i Rio de Janeiro.

Den sidste konkurrence er VM i midten af februar.

Også finnjolle-sejleren Jonas Høgh-Christensen viser god form i Miami. Han vandt den anden af de første fem sejladser i klassen og har lagt sig i spidsen af det samlede klassement.

Jonas Høgh-Christensen måtte nøjes med sølv ved OL i London efter have været snublende tæt på guldet, så han jagter kvalifikation til OL i Rio for at få revanche.

Jonas Høgh har lagt sig i spidsen af det samlede klassement. (Foto: Brian Lindberg Jensen)
Jonas Høgh har lagt sig i spidsen af det samlede klassement. (Foto: Brian Lindberg Jensen)
 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læst i sport liste
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
EKSTRA anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen