Mrs. Derby kan gøre det igen

Galop: Ingen kvindelige galoptrænere i verden har vundet flere derbies end Hanne Bechmann, der har favoritten søndag

  • The Kicker og Lennart Hammer vandt tidligere i år Jockeyklubbens Jubilæumsløb på svenske Täby-banen. (Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp)
The Kicker og Lennart Hammer vandt tidligere i år Jockeyklubbens Jubilæumsløb på svenske Täby-banen. (Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp)

Fire gange har Hanne Bechmann haft en derbyvinder. Det har ingen anden kvindelig galoptræner præsteret. Søndag stiller Klampenborg-træneren op med favoritten i Dansk Galopderby, og så kan forspringet til de næste på listen øges.

Det er The Kicker, der ikke har tabt et eneste løb i denne sæson, der skal ud på de 2400 meter. Netop distancen er det store spørgsmål. Hesten har besejret samtlige konkurrenter men aldrig i et langt løb.

– Derbyet er åbnet, men The Kicker har vist sit talent.

– Jeg tror, at han står distancen. Hesten har et rigtig godt væddeløbshoved. Det vil sige, at han slapper af undervejs i løbene, er cool og flegmatisk, siger 50-årige Hanne Bechmann til Ekstra Bladet.

– Det er en hest, der ikke lader sig stresse, og jeg tror, at han er med helt fremme i afgørelsen.

Skønt at vinde i Danmark
Det er ellers ikke, fordi at han har udseendet med sig – i hvert fald ikke sådan sportsligt.– Blodlinjerne siger mig, at han kan klare sig på derbydistancen, men han ligner ikke en stayerhest. De heste plejer at have lange ben og et langt galop. Det har han ikke, siger Hanne Bechmann.

Tre af de indtil nu fire derbysejre er redet hjem i Norge. Sidste år vandt hun det danske derby, da Tigress Eleven choksejrede til odds 22.

– Det var forrygende at vinde herhjemme i Danmark. Det var en blåstempling af mit arbejde. Klampenborg Galopbane er en bane med mange traditioner.

En af dem er, at der er en indgraveret plade for hver eneste derbyvinder. Nu er der en, hvor Hanne Bechmanns navn står.

– Jeg kører ikke ligefrem hen for at kigge på den, men kommer jeg forbi, så stopper jeg da lige og ser på den. Det er en stor tilfredsstillelse at stå og se på pladen, siger hun.

The Kicker kan printe navnet på en ny. Hesten har løbet ni galopløb. Vundet fem, haft tre andenpladser og en tredjeplads.

Ekstra Bladets Travnyheder: ekstrabladet.dk/trav

Ekstra Bladets V65-tips

V65-1: 9-1-15

V65-2: 5

V65-3: 2

V65-4: 14-12

V65-5: 6-9-3

V65-6: 6-2-11-15-9-12

108 kroner

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Seneste i sport
EKSTRA Sport og spil