Intl. fodbold 7 timer siden
Neymar hylder Lukas Graham
Landsholdsfodbold 7 timer siden
Sverige spiller 0-0 uden Zlatan i EM-test
Brøndby 8 timer siden
Her er Brøndbys store sommer-cirkus
Speedway 8 timer siden
Dansk speedwaykører er udskrevet fra hospitalet
Spansk fodbold 9 timer siden
Millionerne ruller: Så meget scorer Durmisi i Betis
Superligaen 9 timer siden
Superligaens sæbehandsker: Sølvvinder med kæmpe drops
Landsholdsfodbold 9 timer siden
Med på et afbud: På vej til Sydkorea – skal til Japan i stedet for
Allan Olsen 10 timer siden
I jubler Brøndby, men I er slet ikke Europa-klar
Håndbold 10 timer siden
KIF er til spansk: Forstærker sig med seks nye spillere
FC København 10 timer siden
Delaney: Sandsynligt jeg bliver i FCK
Landsholdsfodbold 11 timer siden
Mike: Jeg er kommet for at blive
Tysk fodbold 11 timer siden
Dansker foran kæmpeskifte: Skal erstatte ny Liverpool-målmand
Sport 12 timer siden
Efter halvt års tavshed: Fupjournalist tilbage på banen
FC Midtjylland 12 timer siden
Udskældt FCM-fløj overvejer exit
Håndbold 12 timer siden
Dansker afløser dansker i rumænsk storklub
Jan Jensen 12 timer siden
Voldsomt angreb: Tilliden til Klavs Bruun og Wilbek er væk
Cykling 13 timer siden
Kæmpe dansk Tour-bet: Bak misser årets Tour de France
Skotland 13 timer siden
Fodboldklub i shitstorm: Topløs model forarger
Silkeborg IF 13 timer siden
Ny Superliga-klub handler i Vejle
Landsholdsfodbold 14 timer siden
Nicolai Jørgensen melder afbud til landsholdstur
Anden sport

Århus GF-spiller testet positiv

HÅNDBOLD: Første dopingsag i dansk håndbold. Stregspiller Mads Lind testet positiv for brug af anabole steroider

Læs reaktionerne:
Mads Lind: Mit livs dumhed
DHF-formand: Ikke overraskende
Anti-Doping Danmark: Tvivlsom forklaring
Torben Winther: Ærgerligt

Dop ingudvalget under Danmarks Idræts-Forbund (DIF) meddelte fredag, at den danske håndboldspiller Mads Lind fra Århus GF i håndboldligaen ved en kontroltest den 17. december 2001 er blevet testet positiv for brug af forbudte anabole steroider.

Den første positive test i dansk håndbold nogen sinde betyder, at Mads Lind er suspenderet fra al idræt under DIF med øjeblikkelig virkning og en måned frem, og Mads Lind kan frem til den 25. januar forlange at få B-prøven analyseret, men det ser ikke ud til at blive nødvendigt, da Mads Lind øjeblikkeligt har erkendt et kortvarigt forbrug af de forbudte stoffer i perioden april-maj 2001.

Århus GF tager på det kraftigste afstand fra enhver form for doping og har øjeblikkeligt ophævet kontrakten med Mads Lind, der står til en karantæne på to år for brug af ulovlige stoffer.

- Jeg kan ikke forestille mig, at Mads Lind kommer tilbage til Århus GF efter udstået karantæne. Når man en gang har diskvalificeret sig selv, så er man altid diskvalificeret. Der er ingen tvivl hos mig, efter Mads Lind har tilstået sit brug af ulovlige stoffer. Det er ud af vagten, og det er lige på slaget, siger Jan Børjesson til Ritzau, der er formand i Århus GF.

FINGER I JORDEN I SPILLERTRUPPEN
Formanden fik den triste besked torsdag formiddag fra Dansk Håndboldforbund på en fax, og klubben har siden haft travlt med at tale med sponsorer og spillere for at finde ret og vrang i den kedelige sag.

- Mads Lind var allerede trukket ud af træningen torsdag aften, hvor vi orienterede spillerne og forhørte os, så godt vi nu kan, om der er andre spillere, der skulle føle trang til at gå til bekendelse. Det var der ikke og set i lyset af, at tre spillere blev kontrolleret den 17. december, og kun Mads Lind blev testet positiv, har vi ingen grund til at frygte, at der er andre i truppen med lignende problemer. Mads Lind har jo selv givet udtryk for, at det skete i foråret, hvor han havde travlt med at prøve grænser af med folk uden for håndboldmiljøet, siger Jan Børjesson.

Det er vigtigt for formanden og klubbens fremtid, at der er tale om et enkeltstående tilfælde, og siden meddelelsen har klubben haft travlt med at orientere sponsorer, samarbejdspartnere og DIF om sagen.

- Vi har tacklet problemet med det samme, og jeg forventer ikke, at sagen vil få konsekvenser for os som klub i forholdet til vores sponsorer og samarbejdspartnere. Hvis sagen havde været udtryk for en dopingkultur i klubben, ville sponsorer hæve deres kontrakter, men det, tror jeg ikke, vil ske, når der kun er tale om een spiller, siger formanden fortrøstningsfuldt.

UFORBEREDT
Sagen er den første af sin slags i dansk håndbold, og Århus GF, der er et nystartet århusiansk håndboldsamarbejde mellem AGF, Brabrand IF, VRI og Århus KFUM, var mildest talt ikke forberedt på den slags i klubbens første sæson, hvor det er gået overraskende godt med en foreløbig femteplads.

- Det er sgu løgn, det her. Det var min første tanke. Det foregår jo slet ikke i vores sport. Det giver jo ikke mening, men desværre måtte vi indse, at det var rigtigt, og det tog os selvfølgelig på sengen. En ny klub som os har ikke nogen handlingsplan, vi kan trække ud ad skuffen, når den slags sker, siger klubbens formand.

Håndboldformanden indrømmer, at håndboldspillere er store og dyrker meget styrketræning, men han mener ikke, at håndbold er det mest naturlige sted at finde doping.

Oplysningen om, at dopingeksperter finder det usandsynligt, at Mads Linds positive dopingtest stammer fra piller taget i april/maj, rykker ifølge formanden ikke særlig meget ved klubbens holdning til sagen.

- I vores verden gør det ingen forskel, hvornår Mads Lind har taget doping. Kontrakten er jo under alle omstændigheder ophævet. Men det gør en større forskel for ham selv, hvor det vil flytte sagen fra alvorlig til meget alvorlig. Jeg forsvarer på ingen måde hans brug af ulovlige stoffer, men hvis det er sket under en personlig krise, som han forklarer, så er det bedre til at forstå, end hvis det er sket som et led i håndboldkarrieren i løbet af efteråret. Men den vurdering vil jeg overlade til eksperterne, slutter Jan Børjesson.
/ritzau/

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Bisgaard Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen