Årets 7 største boksekampe

2009 bliver som alle andre år rigt på blod, sved og drabelige knockouts. Se listen over de største boksekampe, vi regner med (eller håber på) at opleve i år

Det er altid spektakulært, når David Haye går i ringen, især fordi hans kæft er lige så stor som hans talent. I år får han efter al sandsynlighed sin drøm om en VM-kamp i sværvægt opfyldt. Om det så bliver sjovt for ham at komme i ringen mod en Klitschko er noget helt andet. (Foto: AP)
Det er altid spektakulært, når David Haye går i ringen, især fordi hans kæft er lige så stor som hans talent. I år får han efter al sandsynlighed sin drøm om en VM-kamp i sværvægt opfyldt. Om det så bliver sjovt for ham at komme i ringen mod en Klitschko er noget helt andet. (Foto: AP)

Ud over de kampe, som er fastsat de næste par måneder er det naturligvis svært med sikkerhed at sige, hvilke store boksekampe året byder på. Men her er listen over de kampe, som vi på Ekstra Bladet håber på (og til dels regner med), at vi kommer til at se i år.

Manny Pacquiao vs Ricky Hatton (letweltervægt)
Verdens bedste bokser på tværs af alle vægtklasser, den lille filippinske spirrevip Manny Pacquiao, møder den 2. maj i Las Vegas den engelske spirrevip Ricky Hatton. To aggressive boksere på toppen af deres evner og karrierer. Det kan kun blive fantastisk.

Chad Dawson vs Antonio Tarver (letsværvægt)
Navnene siger måske ikke alle noget, men revanchekampen den 9. maj mellem den ubesejrede IBF-mester Chad Dawson og hans udfordrer Antonio Tarver bliver en kamp mellem vægtklassens to formodet dygtigste boksere.

Wladimir Klitschko vs David Haye (sværvægt)
Meget tyder på, at en kamp mellem WBO- og IBF-mesteren Wladimir Klitschko og den tidligere tredobbelte verdenmester i cruiservægt, den engelske provo David Haye, bliver sat op til sommer. Hvis/når det sker, bliver det med garanti årets største og mest eksplosive boksekamp. En eller anden ryger ned.

Vitali Klitschko vs Nikolai Valuev (sværvægt)
Wladimirs storebror Vitali er også verdensmester (hos WBC), og hvis han - som noget tyder på - skal i ringen mod den 213 cm høje WBA-mester Nikolai Valuev, så bliver det både i fysisk henseende og som spektakel betragtet en kæmpekamp.

Kelly Pavlik vs Arthur Abraham (mellemvægt)
De to bedste mellemvægtere i verden bliver simpelt hen nødt til at finde ud af, hvem der er bedst. Den hårdtslående amerikaner Pavlik er sportens nye superstjerne, men den ubesejrede tysker Arthur Abraham stikker absolut ikke op for bollemælk. De to har kurs mod hinanden. Om det bliver i år er dog ikke sikkert.

Floyd Mayweathers comeback-kamp (weltervægt)
Den ubesejrede boksekunstner Floyd 'Money' Mayweather trak sig sidste år i en alder af 30 år tilbage, da han var på toppen af sin karriere. Men med hans appetit på penge vender han snart tilbage, og det kunne godt blive mod vinderen af kampen mllem Pacquiao og Hatton. Eller mod stærke Miguel Cotto.

Mikkel Kessler vs Mads Larsen (supermellemvægt)
Som dansker kan man kun håbe på, at denne kamp bliver til noget inden årets udgang. Mon ikke det kan lade sig gøre? Det ville blive den største boksekamp i Danmark nogensinde. En dansk verdensmester, som stadig er sulten, mod en dansk udfordrer fra toppen af verdensranglisten. Find nu ud af det!

1 af 4 Ricky og Manny bokser den 2. maj. Alle der har set de to bokse før vil glæde sig til, de to fyre skal i ringen med hinanden. (Foto: AP)
2 af 4 Når FLoyd Mayweather Jr i år formentlig gør comeback, skal det nok blive kæmpestort. Han var trods alt verdens bedste bokser, før han valgte at lade sig pensionere som ubesejret. (Foto: AP)
3 af 4 Dem, der gerne vil se kæmpen Nikolai Valuev (t.h.) tabe, går formentlig et godt år i møde. For hvis han skal i ringen med Vitali Klitschko, får han med garanti kæmpestore problemer. (Foto: AP)
4 af 4 Det er altid spektakulært, når David Haye går i ringen, især fordi hans kæft er lige så stor som hans talent. I år får han efter al sandsynlighed sin drøm om en VM-kamp i sværvægt opfyldt. Om det så bliver sjovt for ham at komme i ringen mod en Klitschko er noget helt andet. (Foto: AP)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen