Boksning

Topbokser springer ud som bøsse

- Jeg vil være tro mod mig selv, siger puertoricanske Orlando Cruz, der er blevet sportens første erklærede homoseksuelle

  • Orlando Cruz er den første topbokser, der er sprunget ud som homoseksuel.
Orlando Cruz er den første topbokser, der er sprunget ud som homoseksuel.

Boksning betegnes ofte som en machosport ud over alle grænser, og derfor har det vakt en vis opsigt, at den puertoricanske topbokser Orlando Cruz netop er sprunget ud som homoseksuel.

Den 31-årige fjervægter bliver dermed - ifølge både nyhedsbureauet AP og den amerikanske avis USA Today - den første topbokser, der er sprunget ud, efter at den tidligere weltervægt- og mellemvægtscham Emile Griffith tidligere har erklæret, at han er biseksuel - men først efter karrierens afslutning i 50'erne og 60'erne.

- Jeg har bokset i mere end 24 år, men når jeg fortsætter karrieren vil jeg være tro mod mig selv. Jeg vil forsøge at være den bedst mulige rollemodel for børn og unge, der gerne vil bokse. Jeg er og har altid været en stolt puertoricaner. Jeg er og har altid været en stolt homoseksuel mand, siger Orlando Cruz.

Læs også:

Se også: Pacquiao citeret for at 'bøsser skal dræbes'

Han rangerer pt. som nummer fire på WBO's rangliste i fjervægt og har en rekordliste på 18-2-1 med ni knockoutsejre. Om to uger skal han bokse om WBO's latinamerikanske interrim-titel mod Jorge Pazos.

Han fortæller til AP, at han har haft store overvejelser om, hvorvidt han nu også skulle springe ud, og at han har haft samtaler med psykologer og flere andre, før han besluttede at gøre det. Han fortæller endvidere, at han har fuld støtte fra både familie, træner og manager.

Orlando Cruz begyndte at bokse som syvårig, og hans amatørkarriere kulminerede med OL-deltagelsen i Sydney i 2000. Samme år debuterede han som professionel og har siden bokset flere store kampe uden at tage skridtet helt til toppen. Han vandt sin første VM-titel i 2008 i det lille IBA-forbund.

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen

Velkommen. Vi er rigtig glade for dit besøg!

Men vi er knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer.

Vores annoncer gør det muligt for os at tilbyde en stor del af vores indhold – helt gratis.
Hvis du tillader annoncer på ekstrabladet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Er du EKSTRA-abonnent?

Oplever du problemer? Kontakt webmaster@eb.dk

Når du besøger ekstrabladet.dk tjekker vi, om du blokerer annoncer. Sådan gør vi.