Anden sport

Danmark kollapser i ny VM-skuffelse

Danmark noterede det fjerde nederlag på stribe ved curling-VM og skraber bunden efter stort kollaps

  • Danmark tabte med 8-7 til Sydkorea. Arkivfoto: AP
Danmark tabte med 8-7 til Sydkorea. Arkivfoto: AP

De danske curlingkvinder har fået den værst tænkelige indledning på VM i Kina med lutter nederlag.

Med nederlag til både Sydkorea og Skotland mandag har Danmarks kvinder nu tabt alle fem kampe indtil videre ved VM, og drømmen om vinter-OL næste år begynder at fortone sig.

Natten til mandag dansk tid var skipper Lene Nielsen og holdet på vej mod den første sejr i kamp nummer fire, men et gedigent dansk kollaps sikrede Sydkorea sejren på 8-7.

Efter fem af de ti ender i kampen havde Danmark taget en solid føring på hele 7-2, og alt tydede på, at de danske kvinder skulle hente den første sejr ved VM i fjerde forsøg.

Sådan skulle det dog ikke gå. Danskerne gik i stå og tabte de følgende fire ender med 0-1, så stillingen var 7-6 i dansk favør inden tiende og sidste ende.

Her gik det endnu mere galt for Lene Nielsen og co. Enden blev tabt med 0-2, og dermed endte det med sydkoreansk triumf på 8-7 efter en total nedsmeltning på isen for Danmark.

Bedre blev det ikke til mandagens anden kamp, hvor modstanderen var Skotland.

Reserven Charlotte Clemmensen havde erstattet skipper Lene Nielsen i kampen. Madeleine Dupont overtog rollen som skipper, men det blev ikke bedre.

Danmark kom sig aldrig over en skotsk føring på 4-0, og ved stillingen 7-2 opgav danskerne med to ender tilbage.

Dermed ligger Danmark fortsat sidst af de 12 hold ved VM med fem nederlag i lige så mange kampe.

Danmark har ellers brug for en placering i den bedre halvdel, da holdet ikke mindst er rejst til VM i håbet om at kvalificere sig til vinter-OL i Sydkorea i 2018.

OL-pladserne går til de syv hold, der samlet klarer sig bedst ved VM i 2016 og 2017. Sidste år endte de danske curlingkvinder på en ottendeplads ved VM.

schaffhausen-schweiz-8102016-handball-manner-champions-league-ehf-kadetten-schaffhausen-vsparis-st-german-v-li-daniel-narcisse-paris-saint-germain-thierry-omeyer-paris-saint-germain-und-mikkel-hansen-paris-saint-germain Håndbold - 20. mar. 2017 Endelig! Franske superstjerner stopper karrieren

27217-lyngby-esbjerg Esbjerg - 20. mar. 2017 Bundholdets plan inden nedrykningsslag: Rejser væk

lukakus-vilde-weekend-ny-topscorer-i-premier-league-se-alle-hans-maal EKSTRA Sport og Spil Jan Mølby: Derfor er Lukaku en komplet angriber

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Seneste i sport
EKSTRA Sport og spil