Ferrari går efter Vettels titel

Ferrari har officielt bedt om en forklaring på Sebastian Vettels mystiske overhaling, der kan have givet ham VM-titlen - der er ingen sag, mener FIA

Fernando Alonso skal til tops i stedet for Sebastian Vettel. Det håber Ferrari på, efter at det italienske team officielt har klaget over en Vettel-overhaling. (Foto: AP)
Fernando Alonso skal til tops i stedet for Sebastian Vettel. Det håber Ferrari på, efter at det italienske team officielt har klaget over en Vettel-overhaling. (Foto: AP)

Nu er det officielt: Ferrari har spurgt ind til den overhaling, Sebastian Vettel foretog på Jean-Eric Vergne under gult fag i det brasilianske grandprix.

Normalt skal en sådan forseelse straffes under løbet, men det blev den ikke på Interlagos-banen. Vettel fortsatte ustraffet og blev sekser i løbet. Det sikrede ham akkurat sin tredje VM-titlel blot tre point foran Ferraris Fernando Alonso.

Læs også:

Se også: Ferrari: 'Alonso havde fortjent at vinde'

Det har Ferrari nu bedt opklaret. Forhåbningen er naturligvis, at Vettel efter reglerne kan idømmes en straf på 20 sekunder. Det vil sende tyskeren ned på en ottendeplads, og så ville Alonso være verdensmester.

Men de skal de dog ikke regne for trygt med sker.

For den internationale motorsportsunion FIA har over for autosport.com indikeret, at den ingen problemer ser med overhalingen, der sketet mellem Sving 3 og 4 tidligt i løbet.

FIA har oplyst, at sektoren med gult flag startede umiddelbart før Sving 3 og sluttede 150 meter efter Sving 4. Imellem de to sving er der dog en løbsmarshal, der med flag markerer løbets status. Det flag var grønt, og overhalingen var således i orden, påpeger unionen.

kommentarer
Vis kommentarer

Mest læste i formel 1
Seneste i formel 1
Hent flere
 

Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Ulrik Bachmann
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen