Vettel verdensmester efter kæmpe drama

Alonso lignede en verdensmester flere gange i Brasilien - bare ikke da løbet gik ind på sidste omgang

(Foto: DPA)
(Foto: DPA)

Formel 1-verdensmesteren hedder Sebastian Vettel.

Men puha hvor blev det sidste løb på Interlagos i Sao Paolo en svedig og nervepirrende affære.

Finalen udviklede sig et kæmpe drama, som ingen havde forestillet sig, hvor VM-titlen undervejs skiftede ejermand.

Ikke kun fordi, at regnen undervejs drillede kørerne, så løbet også udviklede sig en dækrebus.

Selv om Sebastian Vettel startede med et forspring på 13 point og kun skulle slutte i Top 4 for at være 100 pct. sikker på at blive verdensmester opstod der hurtigt store problemer.

Læs også:

Se også: Alonso håber på regn og kaos i Formel 1-gyser

Allerede i andet sving troede Sebastian Vettel selv , at løbet var slut, da tyskeren blev klemt og fik sin Red Bull racer slemt beskadiget.

Meldingen fra pitten var nedslående, at skaderne ikke kunne udbedres, så det var bare at komme op på hesten og på jagt efter feltet, da Sebastian Vettel allerede var kørt langt agterud.

Selv om bilen var ramponeret kom den 25 årig tysker hurtigt op i VM-pointene, inden et uheld længere fremme i feltet pludseligt spillede VM-titlen i hænderne på Fernando Alonso.

Kun et par omgange, så var Sebastian Vettel tilbage på VM-kurs, selv om Red Bull forsinkede et pitstop.

Senere begyndte stumperne at ryge af raceren, så til slut var det spørgsmål, om Sebastian Vettel kunne få raceren kørt i mål.

Se mere:

Se også: Vettel starter VM-titeljagten i anden række

Denne havde foran sig en forsikring i form af teamkollega Mark Webber, som kunne være udgå, hvis der i sidste ende manglede nogle point.

Duellen mellem Sebastian Vettel og Fernando Alonso stjal fuldstændigt billedet, hvad der ellers skete i løbet, hvor bl. a. en vis Michael Schumacher sagde farvel.

En tredje tysker Nico Hülkenberg, Force India, næste år Sauber, lignede længe en vinder efter at kæmpe hårdt med to McLaren-racere.

På 48 omgang skred løbets sensation ud og tog Lewis Hamilton med, hvis forhjulsophæng knækkede, og der var farvel til manden på pole position.

Det åbnede vejen for en sejr til Jenson Button, Storbritannien og McLaren foran de to Ferrari-kørere, Fernando Alonso og Felipe Massa, mens Sebastian Vettel sluttede på 6. pladsen og vandt VM-titlen med et forspring på tre point.

kommentarer
Vis kommentarer

 

Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen