Formel 1 27 min. siden
Formel 1-svensker: Frustrerende at være dårligst af alle
Ishockey 29 min. siden
Danmarks Dreamteam bankede rust – og Letland
Premier League 32 min. siden
Efter svinestreg: Nu risikerer City-stjerne karantæne i derby
Skandinavien 45 min. siden
Avis: Elmander klar for ny klub
Sport på vrangen 1 time siden
Hunden her forstår ikke hvor heldig den er
DBU Pokalen 1 time siden
Silkeborg kom i gang: Stor-sejrede i Pokalen
Flot farvel: Manchester Citys fans hylder Joe Hart for 10 gode år
Premier League 1 time siden
Advarer City-stjernerne: Det er mig, der bestemmer!
Landsholdsfodbold 2 timer siden
Hareide forberedt på alt: Tester plan B
Håndbold 2 timer siden
Landsholdsprofil: Wilbeks farvel er en lortesag
Intl. fodbold 2 timer siden
Tjekkere vil smadre transferrekord for FCM-spiller
Anden sport 2 timer siden
Blev tildelt jord og høvdinge-titel efter OL-triumf
Håndbold 3 timer siden
Efter chok-afgang: Wilbek har fyldt meget
Premier League 4 timer siden
Henter spansk bomber: Han skal sende Arsenal mod toppen
Landsholdsfodbold 4 timer siden
Markerer ny start: Se landsholdets trøje
Spansk fodbold 5 timer siden
Indkøb nummer seks: Barcelona henter ny stjerne
Landsholdsfodbold 5 timer siden
Rooney har planlagt sit landsholdsstop
Golf 6 timer siden
Dansk golfstjerne misser Ryder Cup-plads
Premier League 6 timer siden
Det sidste døgn: Her er de 40 varmeste transfer-navne
Håndbold 7 timer siden
Pletter på eftermælet: Wilbek gjorde det forbudte
Håndbold 8 timer siden
Gudmundur efter Wilbeks stop: Jeg er næsten ked af det

Magnussen: Nu vil jeg være verdensmester

- At køre Formel 1 har ændret alting, så nu er det en ny drøm, der tæller, siger Kevin magnussen efter sin vellykkede Formel 1-test hos McLaren

  • Kevin Magnussen har imponeret med hurtige tider og har fået ros af McLaren-teamet efter ugens testkørsler. (Foto: PA)
Kevin Magnussen har imponeret med hurtige tider og har fået ros af McLaren-teamet efter ugens testkørsler. (Foto: PA)
1/2
Næste »

Det var en træt, men også særdeles lykkelig Kevin Magnussen, der torsdag aften kunne konstatere, at hans første testkørsler i en Formel 1-racer var forløbet særdeles vellykket.

- Det er gået rigtig godt. Jeg har det superfedt lige nu. Jeg har fået en masse omgange og gjort det godt i min Formel 1-test! Men det er også lidt mærkeligt. Virkeligheden er vist ikke gået helt op for mig endnu.

- Jeg har drømt om det her, siden jeg var et lille barn, og nu har jeg så været ude at køre Formel 1, så på en måde er alting anderledes nu. At køre Formel 1 har ændret alting, så nu er det en ny drøm, der tæller, siger Kevin Magnussen til ekstrabladet.dk efter testkørslerne hos McLaren i Abu Dhabi de seneste dage.

Læs også:

Se også: McLaren-chef: Ekstremt tilfreds med Magnussen

Danskeren har fået ros for sin debut i den avancerede, dyre, hurtige og udfordrende racerbil, og han satte hurtigste tid blandt de deltagende i den såkaldte 'Young Drivers Test'. Og den 20-årige Magnussen ved godt, hvad drømmen nu handler om.

- Jeg er ikke så meget i tvivl om, hvad der skal ske, for nu skal jeg være verdensmester. Jeg vil SÅ meget være verdensmester! siger han til ekstrabladet.dk, så man selv på en dårlig mobilforbindelse med forsinkelse til De Forenede Arabiske Emiraters hovedstad 5000 km væk kan høre, at det bliver sagt uden den mindste vaklen efter et par begivenhedsrige dage.

Læs også:

Se også: Stolt far: Kevin er meget bedre end mig

- Det er en stor ting - ikke bare at være ude at køre Formel 1. Det hele har været et stort vendepunkt i mit liv. De her dage føles som et stort skridt i den rigtige retning, men det har også vist mig, hvor svært det er, selvom jeg hele tiden har været klar over, at det ikke er nogen walkover, siger Magnussen, der har fået ros for både at kunne køre hurtigt - men også for alle tingene omkring det bare at træde pedalen.

Det gælder feedback til teamet, evnen til at 'parere orderer' i bilen og meget andet af det, der kræves for at være en moderne Formel 1-kører i en højteknologisk sportsgren, hvor teamwork også er vigtig.

- Jeg har brugt rigtig meget tid på at forberede mig på netop det her. Jeg har været alt igennem på forhånd, så jeg vidste, hvad jeg skulle. Det er også derfor, det er gået så godt.

Læs også:

Se også: Formel 1-drømmen lever: Ny kanontid af Kevin

- Der er mange ting, man skal gøre, og jeg får instrukser flere gange på hver omgang. Man kan ikke undgå at lave en fejl indimellem, og jeg har da ramt en forkert knap et par gange. Men det ser de gennem fingre med, for de ved godt, at det er umuligt at overføre alt fra træningen til at sidde i en rigtig Formel 1-bil, siger Magnussen.

McLaren har ikke holdt deres ros internt, men meddelt omverdenen, at Magnussen har gjort det godt, og det glæder selvfølgelig danskeren. Men ...

- Det betyder mere, at de har sagt det til mig personligt. De har vist stor tilfredshed, og det betyder alt. At jeg kunne imponere dem. Det var det vigtigste med den her test. Og det var i allerhøjeste grad en test, siger danskeren, der i torsdagens test 'blot' satte andenhurtigste tid efter Davide Valsecchi i Lotus.

Læs også:

Se også: Kevin: Jeg kan køre endnu hurtigere

- Men det kan man nu ikke regne med, siger han lunt, så man næsten kan høre smilet gennem telefonen.

- Jeg kørte kun på mediumdæk i dag - alle de andre kørte også på softdæk, og softdækkene var hurtigere, så han har ikke slået mig. Det var ret godt, at jeg kørte i den tid på mediumdæk ... Nu ved jeg heller ikke, hvor meget brændstof, de andre havde i tankene, men vi kørte i hvert fald ikke på tomme tanke, siger Magnussen.

Han skal nu tilbage til McLaren i England, hvor udviklingsarbejdet fortsætter - og hvor ugens testkørsler skal analyseres. Og så skal planerne for næste sæson efterhånden også begynde at falde på plads.

Læs også:

Se også: 'Kevin klar til Formel 1 i 2014'

- Jeg ved ikke rigtig, hvad der kommer ud af alt det her, men samarbejdet med McLaren fortsætter - går jeg da ud fra! Jeg kommer i hvert fald ud at køre næste år - i noget ...

- Hvad det bliver, ved jeg ikke endnu - eller jeg kan i hvert fald ikke sige noget om det. Altså, jeg tror, det bliver det samme, Formel 3,5, men jeg ved ikke i hvilket team. Det bliver i hvert fald ikke Formel 1 næste år, siger Kevin Mgnussen til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Se også: F1: Kevin Magnussen fik super-debut

Efter dagens test fik han i øvrigt et synligt bevis på, at han alle muligheder for fremover at blive Formel 1-kører. Han fik nemlig at vide, at han nu officielt er berettiget til at søge om den superlicens til Formel 1.

- Jeg har fået et brev, hvor der står, at jeg kan søge om min superlicens. Det er ikke det store, men det bekræfter da alt det, jeg har oplevet og kæmpet for. Det betyder, at jeg officielt kan blive Formel 1-kører, siger Magnussen.

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen