Ned ad Nørre Allé med 263 km/t

Racer-legenden David Coulthard gav den fuld gas til Copenhagen Historic Grand Prix lørdag

  • David Coulthard smider F1-raceren rundt i svinget lige inden han indtager langsiden på Nørre Allé. (Foto: Anthon Unger).
David Coulthard smider F1-raceren rundt i svinget lige inden han indtager langsiden på Nørre Allé. (Foto: Anthon Unger).
1/3
Næste »

Lørdag eftermiddag fik de fremmødte til Copenhagen Historic Grand Prix fuld valuta for deres billetpenge, da David Coulthard fyrede Red Bulls F1-racer af på den afspærrede bane i Fælledparken.

Det, der plejer at være Nørre Allé, var i dagens anledning blevet til racerbanens langside, og her nåede David Coulthard svimlende 263 km/t før han bremsede ned igen, og det var vel at mærke fordi han var forsigtig, at farten 'kun' nåede 263 km/t.

- Jeg kørte den ikke til grænsen. Når du ikke kender banen bliver du nødt til at have en god sikkerhedsmargin, og så er banen også ret ujævn for en Formel 1-bil, sagde David Coutlhard, efter et par omgange på banen, der normalt lægger asfalt til biler af ældre dato.

Læs også:

F1-showrun Formel 1 - 3. aug. 2012 TV: Coulthard river F1-racer rundt i KBH

- Banen er perfekt til de klassiske biler, fordi de har en blødere affjedring, men Formel 1-bilen er meget stiv og lav, derfor banker bunden mod banen, når jeg giver den gas ud af langssiden, sagde Coulthard.

På trods af at David Coulthard altså ifølge sig selv ikke gav bilen alt, hvad den kunne trække, så lå hans topfart over 30 km/t over de 'normalt' hurtigste biler på banen, og da Ekstra Bladets udsendte tog tid på en omgang, var det overstået på 48 sekunder, men det var nu ikke noget David Coulthard gik op i.

Læs også:

F1-showrun Formel 1 - 4. aug. 2012 Coulthard: Jeg frygter ikke døden

- Jeg koncentrerede mig ikke så meget om farten. Jeg prøvede bare at lave det bedste show for publikum, men banen er meget smal, så der er ikke mange steder, hvor man kan lave 'donuts' og den slags, sagde han.

Det københavnske publikum gik dog ikke sultne hjem. Den skotske F1-legende fodrede dem med masser af 'donuts' på trods af den smalle bane.

Copenhagen Historic Grand Prix foregår over hele weekenden, og F1-showet kan opleves igen i morgen søndag, når David Coulthard og resten af Red Bull-teamet serverer 'donuts' kl. 13 i Fælledparken.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Seneste i Formel 1
Hent flere
Mest læst i Formel 1
Hent flere