TV: Coulthard river F1-racer rundt i KBH

Racer-legenden David Coulthard giver undervisningstimer i burnouts, når han viser Red Bulls F1-racer frem i København

  • Nyhavn blev indhyllet i dækrøg, da David Coulthard kiggede forbi. (Foto: Anthon Unger).
Nyhavn blev indhyllet i dækrøg, da David Coulthard kiggede forbi. (Foto: Anthon Unger).
1/3
Næste »

Se Formel 1-bilen få smæk i Københavns gader og interview med David Coulthard i tv-klippet over artiklen

----------

Formel 1-legenden David Coulthard og hele det medfølgende Red Bull F1-cirkus er landet i hovedstaden.

Det erfarede nogle københavnere kl. 08.05 i morges, da over 800 Renault-heste fik lov til at spille en improviseret melodi af virtuosen Coulthard midt på Knippelsbro.

Skuestykket er en del af Red Bulls omrejsende showrun-cirkus, hvor de promoverer motorsporten i udvalgte storbyer, ved at bringe Formel 1 ned på gadeplan - bogstaveligt talt.

- Jeg vil gøre alt, jeg kan for at vise bilen frem for danskerne. Det er vigtigt for mig at vise Formel 1 fra sin bedste side. Og det er jo ikke en skolevogn, så det kommer til at går rigtig stærkt, sagde David Coulthard til ekstrabladet.dk forud for showløbet, og han skuffede ikke.

Det københavnske showspektakel bragte Coulthard og hans instrument - en fuldpotent Red Bull Formel 1-racer fra 2010 - fra Knippelsbro indover Amalienborg Slotsplads til den store finale på Nyhavn, hvor tilfældigt fremmødte var ved at få øllet i den gale hals, da V8-monsteret trillede ned langs kanalen og sluttede hele showet af med en dobbelt piruette.

Se den lede burnout her:

F1-showrun Formel 1 - 3. aug. 2012 TV: Formel 1-racer crashede Nyhavn

Så var stemningen ligesom sat af den tidligere Formel 1-kører, der nåede at køre 247 løb i sin aktive karriere.

David Coulthard trak sig tilbage i 2008 efter en 14 år lang F1-karriere og har rundet 41 somre, men han kan stadigvæk godt huske, hvordan man trykker på en speeder.

Fredag fik indre by glæden af at se og høre en ægte Formel 1-racer helt tæt på, men i morgen lørdag kommer turen til Østerbro.

I forbindelse med Copenhagen Historic Grand Prix, der denne weekend løber af stablen for 12. gang, er der vanen tro blevet oprettet en kompakt og teknisk krævende racerbane, som omfavner Fælledparken.

Normalt er det brølet fra de mange klassiske biler, der danner lydkulissen, men i morgen bliver tonen mere skinger og vrælende, når David Coulthard kl. 12 prøver at udnytte alle 18.000 omdrejninger i F1-bilen, der var med til at vinde verdensmesterskabet i 2010.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Seneste i Formel 1
Hent flere
Mest læst i Formel 1
Hent flere