Forrygende Vettel helt i særklasse

Den tysker verdensmester havde en glimrende weekend på Suzuka

(Arkivfoto: AP)
(Arkivfoto: AP)

Så er spændingen igen på sit højeste i kampen om Formel 1-titlen. Efter en helt igennem fantastisk weekend for Sebastian Vettel, hvor han både sikrede sig pole-position, hurtigste omgang og sejren på Suzuka-banen i Japan, og den førende Ferrari-kører Fernando Alonso måtte udgå, så er pointforskellen mellem de to VM-kombattanter nu nede på bare fire point.

Den tyske verdensmester ser ud til at have fundet momentum sidst på sæsonen, hvor han for andet Grand Prix i træk sikrede sig sejren og 25 point. I dag havde han de to overraskelser Felipe Massa og Kamui Kobayashi med sig på podiet i Japan.

Se mere:

Se også: Vettels flotte stime: Fire på stribe

Den 25-årige tysker satte sig på løbet fra start. Mens han i sidespejlet på sin Red Bull-racer kunne se sin største konkurrent til VM-titlen, Fernando Alonso, udgå allerede i første sving, lagde verdensmesteren sig i teten hele vejen igennem løbet, og hans sikre sejr var på intet tidspunkt for alvor i fare.

Mens spændingen om førstepladsen hurtigt var forduftet, var der mere tæt kamp om de to andre pladser på podiet. Helt frem til sidste sving på sidste omgang gjorde McLarens Jenson Button, hvad han kunne for at støde hjemmebanehelten Kamui Kobayashi ned fra den nederste plads på podiet, men manglede en omgang eller to, før en overhaling var realistisk.

Derfor kunne Kobayashi i en mur af jublende japanere køre over stregen til en fantastisk flot 3. plads, som vakte naturlig og forståelig begejstring i det japanske. Det var første gang i karrieren Kobayashi kom på podiet, og det er første gang siden 1990, at en japaner er kommet på podiet i hjemlandets Grand Prix.

Se også:

Se også: Vettel triumferer i Singapores hede

Næstøverst på podiet kom den trængte Ferrari-kører Felipe Massa, som for første gang i to år endelig kunne få lov til at sprøjte med champagne fra vinder-podiet efter et Grand Prix. Efter en startplacering som nummer ti kørte Massa sig op igennem feltet, og viste lidt af det, der skal til, hvis han også skal have en fremtid hos det storsatsende italienske F1-team.

I en dramatisk start på Grand Prix'et, der kostede den førende kører Fernando Alonso et exit, endte flere biler i kollisioner. Alonso kom i kontakt med Kimi Raikkonens Lotus, og det kostede spanieren dyrt, da bilen gled af banen, og ikke kom tilbage igen. Også Lotus' anden kører Romain Grosjean kom i infight i første sving, da han kørte ind i Red Bulls Mark Webber. Det kostede Grosjean en drive-through-straf, og Webber røg langt ned i placeringskampen fra sin startposition som nummer to.

Også Nico Rosberg kom galt afsted i første sving, da han stødte sammen med Williams' Bruno Senna. Det sammenstød kostede også tyskeren resten af løbet.

kommentarer
Vis kommentarer

Mest læste i formel 1
Seneste i formel 1
Hent flere
 

Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Ulrik Bachmann
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen