McLaren-sejr i dramatisk F1-løb

Jenson Button var suveræn på Spa

Grosjean fik en snurretur i luften i det vilde sammenstød i første sving på første omgang (Foto: AP/Luca Bruno)
Grosjean fik en snurretur i luften i det vilde sammenstød i første sving på første omgang (Foto: AP/Luca Bruno)

Det startede helt skidt for McLaren, men endte alligevel godt. Efter Lewis Hamilton måtte forlade løbet på allerførste omgang, holdt Jenson Button teamets fane højt og kørte sig til en sikker sejr ved det belgiske Grand Prix på Spa Franchorchamps.

Et gigantisk sammenstød med flyvende biler tog meget af opmærksomheden i løbet, hvor VM-seriens nummer et , fire, otte og ni; Alonso, Hamilton, Grosjean og Perez alle måtte forlade løbet som følge af crashet. Ingen af dem formåede derfor at sætte sit aftryk på dagens afgørende begivenheder.

Se også:

Se også: Kaotisk og vild start på Formel 1 Grand Prix

Det gik galt for de fire, da Lotus' Romain Grosjean ramlede ind i Lewis Hamilton på vej ned mod første sving. Det medførte, at begge biler snurrede rundt, hvorpå Grosjeans racer røg op i luften, og undervejs røg ind i Ferraris Fernando Alonso, som så drønede videre i Sergio Perez og hans Sauber.

Alle fire biler kurede videre udenfor banen, men efterlod en hulens bunke løse genstande, der betød, at safety car'en måtte på banen, mens der blev ryddet op efter det voldsomme uheld.

Straks løbet blev givet frit igen, strøg Jenson Button derudaf, og hurtigt fik han lagt så meget afstand til konkurrenterne, at spændingen om sejren forduftede. Han kørte sig derfor i sikker stil ind til sejr på Spa, i øvrigt hans anden sejr i sæsonen

Også regerende verdensmester Sebastian Vettel havde en flot eftermiddag, og fik så sandelig revanceret en skuffende kvalifikation, hvor han ikke formåede at kvalificere sig til Q3. Både Button og Vettel havde en perfekt pitstop-strategi, hvor et enkelt stop undervejs viste sig særdeles succesfuldt.

Se mere:

Se også: Verdensmesteren floppede i F1-kvalen

Fra en startposition som tier hamrede tyskeren op igennem feltet, og han gjorde det så godt, at han efter løbet kunne besætte det næstøverste trin på podiet. Den nederste plads ved sejrsceremonien blev indtaget af comeback-finnen, Kimi Räikkönen, der endnu en gang kørte flot i sin Lotus-racer.

Med Vettels 20 point for andenpladsen kombineret med Alonsos pointløse dag betød det, at der er nyt tiltrængt spænding om verdensmesterskabet. Alonso fører nu med sine 164 point, mens Vettel nu er 20 point bagefter på 144 point.

Der er løb igen i næste weekend, når det italienske Grand Prix løber af stablen.

kommentarer
Vis kommentarer

 

Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen