Formel 1

Manden bag afsløringen: Derfor bliver det Kevin

Motorsportsjournalisten Ian Parkes forklarer, hvorfor han er sikker på, at Kevin Magnussen gør comeback i Formel 1

Ronnie Bremer: Derfor fortjener Kevin pladsen.
1/2
Næste »

Torsdag blev en rigtig god dag for de danske Formel 1-fans.

Efter lang tids tvivl om Kevin Magnussens fremtid i verdens fornemmeste motorsports-klasse kunne ansete Autosport nemlig afsløre, at den danske chauffør med største sandsynlighed sidder bag rattet i en Renault-racer i den kommende sæson.

Her skal danskeren afløse Pastor Maldonado, som tilsyneladende er løbet tør for de venezuelanske sponsor-millioner, der har sikret ham en plads i F1-feltet.

Formel 1 Melbourne. Kevin Magnussen ude før løbet begyndte Formel 1 - 28. jan. 2016 Ekspert: Derfor er Kevins comeback godt for Formel 1

Renault præsenterer sit team i Paris på onsdag, og selvom intet endnu er officielt, så er journalisten Ian Parkes, der er manden bag den opsigtsvækkende afsløring, sikker i sin sag.

Han fortæller, at flere af hans kilder uafhængigt af hinanden har bekræftet Magnussens nye job, som er kommet i hus i kraft af præstationerne i debut-sæsonen hos McLaren.

- De har kigget på det, Kevin gjorde i 2014 hos McLaren. Det var en fornuftig sæson, hvor han faktisk fik en rigtig god start med en podieplacering i Australien. Han blev dog overskygget af holdkammeraten Jenson Button, men Kevin kørte rigtig fint sin debutsæson, siger Parkes,der er Formel 1-chefkorrespondent hos Autosport til TV2 Sport.

Se interview med Kevin Magnussen her:

Trods den godkendte indsats måtte Magnussen dog følge 2015-sæsonen fra sidelinjen, mens Stoffel Vandoorne fik reservetjansen. Præstationerne i 2014 er dog ikke gået i glemmebogen, og derfor står Renault klar med en kontrakt, der bliver officiel på onsdag.

Se også: Jason Watt: Kevin kan være madding for Maldonado

- Renault præsenterer deres nye bil og deres nye team manager på onsdag i Paris. Alle topcheferne kommer, og man forventer også, at de vil præsentere begge deres nye kørere, som på nuværende tidspunkt ser ud til at blive Kevin Magnussen og den engelske kører Jolyon Palmer, siger Ian Parkes, der forventer, at kun den endelige underskrift skiller parterne.

Formel 1 i Malaysia Formel 1 - 28. jan. 2016 Ekspert: Det er sidste udkald for Kevin

Mideast Emirates F1 GP Auto Racing Formel 1 - 28. jan. 2016 Kevin retur: Nu kan Formel 1 vinke farvel til uheld og brændende biler

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Seneste i Formel 1
Hent flere
Mest læst i Formel 1
Hent flere