Formel 1

Tæt på Kevins comeback: Bananer, surfbræt og lækre detaljer

Kevin Magnussen er tilbage i Formel 1 – med en mindeværdig 12. plads. Ekstra Bladet fulgte ham fra tætteste hold

  • ONSDAG: Kevin Magnussens tur til Australien begyndte i Sydney, hvor kørerne skulle optage en promo-video til lanceringen af RS16-racerens farve. Den gule show-bil blev sejlet ind på et surfbræt – derfor den afslappende påklædning. (Foto: Jan Sommer)
ONSDAG: Kevin Magnussens tur til Australien begyndte i Sydney, hvor kørerne skulle optage en promo-video til lanceringen af RS16-racerens farve. Den gule show-bil blev sejlet ind på et surfbræt – derfor den afslappende påklædning. (Foto: Jan Sommer)
1/11
Næste »

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Løbet i Australien har en særlig plads i hjertet for de fleste Formel 1-kørere. Hovedparten af dem har debuteret her.

I Kevin Magnussens tilfælde har han nu tre vidt forskellige minder fra tre vidt forskellige løb på Albert Park.

For to år siden den historiske andenplads.

Sidste år brændte motoren sammen på vej mod startgridden som Fernando Alonsos afløser.

Og i går spillede han en mindeværdig birolle i et fremragende Formel 1-løb vundet af Nico Rosberg efter tæt dyst og skiftende føringer med Ferraris Sebastian Vettel.

Uheldigvis punkterede danskeren før tredje sving – uden kontakt med nogen andre biler, forsikrede han – og så var point uden for rækkevidde.

Her punkterer Magnussen - og hans drømme om point:

Alligevel kørte han sig op fra en placering som nummer 21 til 12. pladsen lige bag holdkammeraten Jolyon Palmer.

Sent søndag aften steg han på Emirates’ Airbus 380’er med kurs mod Dubai og siden Roskilde med denne følelse:

- Det har ikke været en god weekend for mig. Der har været småproblemer, softwareproblemer, kontrol-problemer, der har drillet. Det nye kvalsystem gik ikke min vej, men jeg synes, vi har forbedret en masse ting og indset, at vi ikke er så langt bagefter.

- Fra min følelse i bilen skulle vi have haft point. Jeg skulle have haft en normal start og have fyret den af derfra. Vi var hurtige nok til at overhale folk, og den her bane er ikke nem at overhale på. Det var fedt, men også ærgerligt, sagde Kevin Magnussen.

Han var positivt overrasket over Renaults fart i løbet. Det samme var sportschef Frederic Vasseur, som gerne ville have haft point med sig hjem, men godkendte teamets indsats.

- Vi kan ikke give Kevin skylden for punkteringen. Lige nu ved vi ikke præcist, hvad der skete. Begge kørte en fejlfri weekend, og vi er meget tilfredse med deres præstationer. Vi forventede et godt stykke arbejde af dem, og det fik vi, sagde franskmanden.

Allerede om halvanden uge kører Formel 1-karavanen i Bahrain.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Seneste i Formel 1
Hent flere
Mest læst i Formel 1
Hent flere