Persondata politik

Iversen vippede Kong Nicki af tronen

TRONSKIFTE: Niels-Kristian Iversen leverede sensationen, og snuppede DM-titlen fra Nicki Pedersen i sidste heat

« Forrige
Næste »

Seneste i Sport

Mest læste i sport

Nyhedsbrev Sport
Få det seneste døgns største og vigtigste sportsnyheder direkte i din indbox - hver eftermiddag.

EKSTRA Sport og spil

 

Der har været sagt og skrevet meget om det længe ventede generationsskifte i dansk speedway siden sommerens herlige triumf ved hold-VM.

Her havde Nicki Pedersen og Niels-Kristian Iversen selskab af stortalenterne Michael Jepsen Jensen og Mikkel Bech på medaljepodiets øverste trin, og pludselig så fremtiden for dansk speedway en hel del lysere ud, end veteranerne i GP-serien har givet udtryk for i en begrædelig sæson.

Men selvom ungdommen pludselig har meldt sig ind i eliten, så er magtfordelingen på de hjemlige slagger ikke sådan at rokke.

Se også: Læs også: Nicki nærmer sig ottende DM-guld

Så artiklen om, at Nicki Pedersen havde forsvaret sit trone og hentet sin ottende DM-titel, var groft sagt skrevet, da der blev linet op til sidste heat ved den anden DM-afdeling, som fredag aften blev kørt i Outrup.

Stjernen havde et pænt forspring fra den første finale, og havde allerede besejret sin nærmeste rival, Niels-Kristian Iversen, da snoren blev spændt før finaleheatet.

Se også: Læs også: Bjerre har ramt bunden

Men pludselig fór en djævel i Iversen, der ellers altid har levet i skyggen af større navne.

Han ræsede uimodståeligt mod sejren, mens Nicki Pedersen floppede og endte sidst bag Leon Madsen og Mads Korneliussen. Og så kunne Niels-Kristian Iversen, der i slagge-kredse kun er kendt som 'Puk' endelig træde op på det øverste trin, mens favoritten måtte tage til takke med sølv.

- Det har nok været min bedste sæson, så det lå lidt i luften. Men Nicki havde jo allerede slået mig en gang, så jeg havde ikke regnet med det. Men så kiksede han, og så slog jeg til, siger den glade mester til Ekstra Bladet.

Sejren kommer i kølvandet på guld-triumfen ved hold-VM, hvor esbjergenseren var kaptajn..

Se også: Læs også: Nicki på guldkurs: Nu er det op til mig selv

Og selvtilliden fra de to guldmedaljer skal nu omsættes til en GP-billet via næste måneds kvalfinale.

- Det håber jeg. Jeg har været lidt træt på det sidste, og har været lidt nede i en bølgedal. Men nu er jeg tilbage, og det er nu, det skal være, siger den stolte mester.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Steffan Kærulf Frandsen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik