Gå til artikel om 1 sek Gå til artikel
Gå til artikel
Speedway

Kaptajn Iversen nyder sit hattrick

Kaptajn-rollen gør den tredje VM-titel til Niels-Kristian Iversens bedste

  • Holdkaptajn Niels-Kristian Iversen (i midten nederst) omgivet af de øvrige guldvindere: Michael Jepsen Jensen, Nicki Pedersen, landstræner Anders Secher og Mikkel B. Jensen. (Foto: Jarek Pabijan)
Holdkaptajn Niels-Kristian Iversen (i midten nederst) omgivet af de øvrige guldvindere: Michael Jepsen Jensen, Nicki Pedersen, landstræner Anders Secher og Mikkel B. Jensen. (Foto: Jarek Pabijan)
1/2
Næste »

MÅLILLA (ekstrabladet.dk): Selvom speedway-baner som bekendt er ovale, så var det noget af et skarpt hjørne, Niels-Kristian Iversen rundede med lørdagens VM-guld.

Det er nemlig ikke alene esbjergenserens tredje VM-titel for hold. Hattricket kom nemlig også i hus med Iversen som kaptajn.

- Selvom jeg har vundet det afgørende heat de to andre gange, så er det nok det VM, hvor jeg har haft størst indflydelse. Jeg har følt mig som en lidt større del af holdet, og selv om Nicki kom med til raceoff, så føltes det egentlig naturligt at bevare kaptajn-rollen, forklarer ’Puk’, der bedømt på ekstrabladet.dk’s øjemål blev lidt bredere over skuldrene lørdag aften.

Læs også:

Se også: Dansk guldrus i VM-ræs

- Det giver da noget til selvtilliden, og jeg føler mig som en af de bedste i verden i øjeblikke, siger kaptajnen, der gerne indrømmer, at han indledningsvist var noget skeptisk ved landstrænerens radikale generationsskifte.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så var jeg noget overrasket, men han havde ret. Vi har haft et fantastisk sammenhold denne gang, hvor alle har hjulpet hinanden - både unge og gamle. På de tidligere landshold har vi også hjulpet hinanden, men alligevel har folk nok gemt lidt i krogene, fordi vi skulle køre mod hinanden igen bagefter.

Læs også:

Se også: Nicki P.: Nyt sammenhold gav guld

- Men denne gang er der ingen, som har været bange for at hjælpe, siger Niels-Kristian Iversen, der nu håber at kunne krone karrierens måske allerbedste sæson med en Grand Prix-billet i septembers kvalfinale i Kroatian.

- Jeg har da høstet noget mere selvtillid, og alting ryger da ned i sækken. Men jeg ved, hvor hurtigt tingene kan vende, og der er stadig lang tid til, så det handler om at fokusere på det næste løb. Men lige nu vil jeg da bare videre, siger den stolte kaptajn.

Resultatet af VM-finalen

Danmark 39
Michael Jepsen Jensen 11
Niels-Kristian Iversen 11
Nicki Pedersen 9
Mikkel B Jensen 8

Australien 36
Chris Holder 16
Jason Crump 10
Darcy Ward 7
Davey Watt 3

Rusland 30
Emil Sayfutdinov 17
Grigory Laguta 8
Artem Laguta 5
Roman Povazhny 0

Sverige 24
Andreas Jonsson 11
Fredrik Lindgren 9
Tomas H. Jonasson 3
Peter Ljung 1

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Seneste i sport
EKSTRA Sport og spil