Speedway

Stærk Nicki faldt efter stort drama

Danskeren kørte svensk wild card-kører af banen i semifinalen og blev diskvalificeret - men rykker alligevel frem som nummer to i VM-stillingen

  • Nicki Pedersen er kørt sammen med Thomas H. Jonasson kort før målstregen i semifinalen på Ullevi. (Foto: Jarek Pabijan)
Nicki Pedersen er kørt sammen med Thomas H. Jonasson kort før målstregen i semifinalen på Ullevi. (Foto: Jarek Pabijan)

Det lignede en stor triumf for Nicki Pedersen, der kørte fremragende i sine fem indledende heat i aftenens svenske Grand Prix på Ullevi, men så ramlede det hele alligevel for danskeren i et dramatisk semifinaleheat, hvor han ikke fik taget starten.

Danskeren kæmpede derfor om andenpladsen med den svenske wild card-kører Thomas H. Jonasson og i udgangen af allersidste sving endte det med, at en desperat satsende Nicki Pedersen påkørte Jonasson, så svenskeren styrtede, mens Nicki Pedersen trillede over målstregen som toer efter Greg Hancock.

Men danskeren blev retmæssigt diskvalificeret, så Jonasson tog den anden finaleplads, og dermed sluttede en ellers stærkt kørende Nicki Pedersen på en femteplads med 14 indkørte VM-point.

Læs også:

Se også: Stortalent får wild card til Parken

- Det var mig, der var treer, og mig, der kørte forbi. Men jeg var hurtigere end ham, og det er klart, at jeg pressede ham hårdt. Og han røg jo af, og så var der kun en, der kunne udelukkes. Men jeg holder nu på, at det ikke var mig, der burde udelukkes.

- Jeg er skuffet over i aften, for jeg var den hurtigste. Jeg følte mig virkelig skarp, og jeg føler, jeg kunne have vundet det i aften, men jeg ødelagde det i semifinalen, sagde Nicki Pedersen til TV3+ efter semifinalen.

Hancock i front i VM-stillingen
I den samlede VM-stilling holder danskeren sig trods semifinaleskuffelsen helt inde i topkampen og kørte sig faktisk frem i stillingen fra en fjerdeplads til en andenplads efter den forsvarende verdensmester Greg Hancock.

Den snart 42-årige amerikaner måtte dog nøjes med en andenplads i finalen, som blev vundet af svenske Fredrik Lindgren på en spændende aften, der endte nærmest euforisk for det svenske hjemmepublikum og Lindgren, som hentede karrierens første Grand Prix-sejr.

Tredjepladsen gik til sidste års Ullevi-vinder, australske Chris Holder, der kørte sig op på en samlet fjerdeplads i VM-stillingen, mens Jonasson var chanceløs i finalen og sluttede på en - stadig meget ærefuld - fjerdeplads.

Fiasko for tre danskere
Var der relativ succes for Nicki Pedersen, var der til gengæld udpræget fiasko for de tre øvrige danskere på Ullevi, hvor danske speedwaykørere tidligere har leveret store triumfer.

Det var her, Ole Olsen vandt VM i 1971, Erik Gundersen vandt VM i 1984, og Jan O. Pedersen gentog bedriften i 1991. Det var også her, Kenneth Bjerre vandt karrierens hidtil eneste Grand Prix i 2010, men hverken Bjerre, Bjarne Pedersen eller Hans Andersen gjorde synderligt væsen af sig denne lørdag.

Alle tre sluttede langt nede i feltet efter en skuffende aften, hvor Bjerre tydeligvis stadig kæmpede med sit grej, mens de to øvrige - rutinerede - danskere stadig skylder at bevise, at de overhovedet hører til i GP-serien.

Resultatet af Sveriges Grand Prix

1. Frederik Lindgren, Sverige 15

2. Greg Hancock, USA 15

3. Chris Holder, Australien 17

4. Thomas H. Jonasson, Sverige 11

5. Nicki Pedersen, Danmark 14

6. Emil Sayfutdinov, Rusland 12

7. Jason Crump, Australien 11

8. Andreas Jonsson, Sverige 10

9. Jaroslaw Hampel, Polen 7

10. Peter Ljung, Sverige 6

11. Tomasz Gollob, Polen 6

12. Antonio Lindbäck, Sverige 5

13. Kenneth Bjerre, Danmark 5

14. Bjarne Pedersen, Danmark 4

15. Chris Harris, Storbrittanien 3

16. Hans Andersen, Danmark 3

VM-stillingen efter fire Grand Prix'er

1. Greg Hancock, USA 58

2. Nicki Pedersen, Danmark 56

3. Jason Crump, Australien 55

4. Chris Holder, Australien 52

5. Tomasz Gollob, Polen 49

6. Jaroslaw Hampel, Polen 46

7. Emil Sayfutdinov, Rusland 37

8. Fredrik Lindgren, Sverige 37

9. Antonio Lindbäck, Sverige 31

10 .Andreas Jonsson, Sverige 30

11. Peter Ljung, Sverige 21

12. Kenneth Bjerre, Danmark 20

13. Hans Andersen, Danmark 20

14. Bjarne Pedersen, Danmark 19

15. Chris Harris, Storbritannien 17

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Seneste i sport
EKSTRA Sport og spil