ol2012

Ny guldvinder: Dopingsnyder tog mit gyldne øjeblik

Den nykårede OL-guldvinder i kuglestød er både rørt over medaljen og bitter på sin dopingsyndende modstander

Nyhedsbrev Sport
Få det seneste døgns største og vigtigste sportsnyheder direkte i din indbox - hver eftermiddag.

EKSTRA Sport og spil

Hent flere
 

Da New Zealands kuglestøder Valerie Adams fik overrakt det olympiske guld, blev hun ramt af blandede følelser.

Guldet landede nemlig først hos den tredobbelte verdensmester efter et telefonopkald fra lederen af den nationale olympiske delegation, Dave Currie - fordi konkurrencens nummer ét Nadzeya Ostapchuk efterfølgende er blevet taget for brugen af doping.

- Jeg spurgte Dave, om nyheden var sand, og så brød jeg bare ud i gråd. Jeg var overvældet over, at jeg havde vundet guld, siger Adams til komitéens hjemmeside.

Hviderussiske Nadzeya Ostapchuk er indtil videre den første medaljevindende atlet, der er blevet taget for doping. Og efter at have glædet sig over nyheden om guldet blev Adams ramt af bitterhed.

- Hun (Ostapchuk, red.) fik hæderen foran 80.000 mennesker på stadionet, da hun fik overrakt guldmedaljen - når hun i virkeligheden ikke skulle have haft den, siger Adams til en radiostation ifølge nyhedsbureauet AFP.

Hvornår Adams får overrakt medaljen, er endnu ikke afklaret, men hun vil gerne have spillet New Zealands nationalmelodi og have landets flag rejst.

- Jeg synes, det er vigtigt, fordi jeg er en meget, meget stolt newzealænder, og det var et øjeblik, hun stjal fra mig, siger Adams.

Og hun har bestemt ikke meget til overs for hviderusseren, der blev taget for spor af anabolske stereoider i en urinprøve. Heller ikke selv om hviderusseren har sagt, hun vil appellere dommen.

- Jeg tænker, åh gud, jeg gider ikke spilde mere energi eller luft på hende, siger Adams til TVNZ

Hun er åbenbart ikke overrasket over den positive prøve, da den indeholder et stereoid, som fremmer de mandlige træk, mens bryst og mave bliver trukket ind ifølge antidoping-eksperter.

- Jeg tror, at alle, der har set Ostapchuk, formentlig har haft en del bekymringer om hendes maskulinitet.

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Ledende digital redaktør:Anders Refnov
EKSTRA-redaktør:Lisbeth Langwadt
Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk