ol2012

Frankrig knuser Kroatien i OL-semifinale

Efter en overbevisende sejr over Kroatien er Frankrig klar til at møde Sverige i håndboldfinalen ved OL

  • Bertrand Gille (tv.) og co. fra Frankrig var overlegne mod Ivano Balic og resten af det kroatiske mandskab. (Foto: AP/Matthias Schrader)
Bertrand Gille (tv.) og co. fra Frankrig var overlegne mod Ivano Balic og resten af det kroatiske mandskab. (Foto: AP/Matthias Schrader)

På papiret lignede det en sportslig lækkerbisken og en tæt OL-semifinale mellem Kroatien og Frankrig, men trods en titel som hidtil ubesejrede havde kroaterne ikke niveauet til at hamle op med franskmændene.

Semifinalen endte 25-22, og dermed er Frankrig klar til Danmarks overmænd fra Sverige i den olympiske finale på søndag klokken 16.

Sejren var aldrig i fare for franskmændene, der ellers ikke har haft deres bedste turnering i London. Men da det gjaldt i den afgørende semifinale var de taktisk klogere end kroaterne, som ikke formåede at finde formen fra tidligere i turneringen.

Tre franske spillere delte topscorerværdigheden med fire mål hver, og det fortæller noget om en kamp, hvor franskmændene spillede som et hold og for første gang i London viste det niveau, der har gjort dem til olympiske mestre og verdensmestre.

Læs også:

Se også: Danmarks overmænd klar til OL-finalen

I den anden semifinale tidligere på fredagen vandt Sverige med 27-26 over Ungarn.

Og mens Frankrig har været med fremme i herrehåndbold de seneste mange år, betyder deltagelsen i finalen for Sverige, at de for første gang siden EM i 2002 vinder medaljer ved et stort mesterskab.

I kampen mod Ungarn var særligt de to svenske fløje Niclas Ekberg og Jonas Källman hårde ved ungarerne, der ellers hele tiden havde snor i svenskerne, men aldrig rigtig formåede at komme helt op.

Og så leverede den rutinerede målmand Mattias Andersson leverede vitale redninger, da holdkammeraterne behøvede det mest.

OL-semifinale, mænd

Frankrig-Kroatien 25-22 (13-11)

Frankrig: Daniel Narcisse 4, Samuel Honrubia 4, Luc Abalo 4, Nikola Karabatic 3, William Accambray 3, Xavier Barachet 2, Cedric Sorhaindo 2, Michael Guigou 2, Jerome Fernandez 1

Kroatien: Zlatko Horvat 6, Blazenko Lackovic 4, Damir Bicanic 3, Manuel Strlek 3, Ivano Balic 2, Igor Vori 1, Jakov Gojun 1, Drago Vukovic 1, Denis Buntic 1

Udvisninger: Frankrig 2, Kroatien 2

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Seneste i sport
EKSTRA Sport og spil