ol2012

Ainslie: Elvstrøm er stadig den største

Britiske Ben Ainslie har overgået Paul Elvstrøm i OL-medaljer. Men danskeren er stadig den største sejler, mener han

  • Paul Elvstrøm - stadig den største? Det mener Ben Ainslie, der netop har sat OL-medaljerekord i sejlsport. (Foto: Mogens Berger)
Paul Elvstrøm - stadig den største? Det mener Ben Ainslie, der netop har sat OL-medaljerekord i sejlsport. (Foto: Mogens Berger)
1/2
Næste »

WEYMOUTH (ekstrabladet.dk): Folk ude på tribunen var ellevilde. De faldt hinanden om halsen, som da Bobby Moore løftede VM-pokalen på Wembley i '66.

Ude på vandet knyttede Ben Ainslie næven og brølede et eller andet, der kort efter forsvandt i blæsevejret, efter at han havde slået danske Jonas Høgh-Christensen med det yderste af neglene - i medaljeracet ved OL.

Se også:

Se også: Øv-øv! Dobbelt dansk nedtur i finnjollen

Guld nummer fire i træk (!) var en kendsgerning for den ærgerrige, britiske finnjolle-triumfator. Medalje nummer fem i alt, når man regner hans bronze fra Atlanta med.

Og dermed er han alle tiders mest vindende sejler i olympisk sammenhæng, hvilket da også er blevet nævnt i danske medier et hav af gange de seneste dage.

Alligevel var briten ikke sen til at vise, at han stadig ser sig selv som maksimum nummer to på den rangliste.

- På mange måder kan jeg ikke overhale Elvstrøm. Han er den største sejler nogensinde, sagde Ainslie til DR og uddybede:

Se også:

Se også: Ærgerlig Jonas: Derfor glippede guldet

- Han vandt sine sejladser med flere minutters afstand til de næste. Han var fuldstændig suveræn. Og det var i så mange forskellige bådklasser.

- Han redefinerede fuldstændig sejlsporten. Derfor vil han nok altid være den største, sagde Ainslie.

84-årige Paul Elvstrøm vandt OL fire gange i træk: I 1948, 1952, 1956 og 1960, tre af dem i finnjolle. Han vandt 11 VM-guldmedaljer i otte forskellige bådklasser.

Elstrøm deltog i OL otte gange, sidste gang i 1988 med sin datter Trine Elvstrøm i den meget hurtige Tornado Catamaran, som typisk sejles af langt yngre mænd.

Se også:

Se også: Kronprinsen: Jonas skal have et mandekram

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Seneste i sport
EKSTRA Sport og spil