Bokseskandale ved OL: Vandt trods seks gulvture

Japansk raseri fik omstødt skandaløst bokseresultat

  • De to bokseres attituder, før afgørelsen blev læst op, siger alt om, hvem der vandt kampen. Shimizu til højre er sikker på, at han har vundet, mens Abdulhamidov hænger med skuffen som en slagen mand. (Foto: AP)
« Forrige
De to bokseres attituder, før afgørelsen blev læst op, siger alt om, hvem der vandt kampen. Shimizu til højre er sikker på, at han har vundet, mens Abdulhamidov hænger med skuffen som en slagen mand. (Foto: AP)
1 af 2
Næste »

EKSTRA Sport og spil

Hent flere

 

Den japanske vrede - og tilskuernes ditto - var til at tage og føle på, da bantamvægteren Satoshi Shimizu onsdag tabte 22-17 til Magomed Abdulhamidov fra Aserbajdsjan i OL-turneringen.

Abdulhamidov var ganske vist foran 12-5 inden tredje og sidste omgang. Men netop i tredje omgang var han i gulvet hele seks gange, ligesom han fik fratrukket to point af kamplederen, Ishanguly Meretnyyazov fra Turkmenistan.

Efter omgangen vaklede Abdulhamidov til sit ringhjørne, kun for at opdage, at omgangen var blevet scoret 10-10 af sidedommerne, hvortil kom de to strafpoint, så han blot tabte omgangen 12-10.

Shimizu rasede efter kampen:

- Jeg er så chokeret over resultatet. Jeg forstår ikke, hvordan jeg kunne tabe. Jeg forstår ikke, hvorfor dommerne bortdømte mig. Han faldt, og kamplederen gav ham næsten 10 sekunder til at komme sig, hvilket er uretfærdigt, sagde Shimizu.

Kampleder i problemer
Efter en japansk protest blev resultatet dog omstødt af den internationale amatørbokseunion (AIBA):

- Bokseren fra Aserbajdsjan var i gulvet seks gang i tredje omgang. Ifølge vores regler burde kamplederen have talt mindst tre gange. I dette tilfælde skulle afgørelsen - ifølge AIBA's tekniske regler - have været RSC (referee stops contest).

- Protesten fra det japanske hjørne er derfor accepteret, og resultatet er omstødt. AIBA vil torsdag overveje, om det skal have betydning for kamplederen.

Det er ikke første gang, besynderlige ting er hændt i den olympiske bokseturnering. Den største skandale forekom i Seoul i 1988, hvor amerikanske Roy Jones Jr tabte finalen mod sydkoreanske Park Si-Hun med 3-2 til trods for, at han tævede koreaneren rundt i ringen og ifølge computerberegninger vandt slagudvekslingen med 86-32.

Se også:

Se også: Dansk OL-bokser: Nu vil jeg se blod!

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Mette Fleckner Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik