ol2012

Åh nej! Ingen medalje til Rikke Møller

Rikke Møller Pedersen måtte nøjes med en fjerdeplads i finalen i 200 meter brystsvømning

Åh nej! Det blev ikke til Danmarks tredje medalje ved årets OL i London, da Rikke Møller Pedersen torsdag aften måtte nøjes med en fjerdeplads i finalen i 200 meter brystsvømning.

I et meget hurtigt løb, hvor amerikanske Rebecca Soni igen forbedrede verdensrekorden til nu 2.19,59 minutter, kunne danskeren simpelthen ikke følge de hurtigste.

Ved de første to vendinger lå danskeren på femtepladsen, før hun svømmede sig op på tredjepladsen efter 150 meter. Men i spurten kunne hun ikke følge suveræne Rebecca Soni, japanske Satomi Suzuki, der i asiatisk rekordtid 2.20,72 hentede sølv, og Iuliia Efimova, der i 2.20,92 hentede bronze og satte europarekord.

Læs også:

Se også: Kendt fly-milliardær hylder dansk svømmer

Rikke Møller Pedersens tid på 2.21,65 er også rekord - nemlig nordisk rekord - men det rakte ikke i et rent superløb. Efter løbet var det en grædefærdig fynbo, der mødte ekstrabladet.dk's udsendte i mixedzone:

- Det er snart hver dag, der er tudedag, men der er så mange følelser i det her. Jeg havde bare virkelig håbet, at jeg skulle juble lidt den her gang. Det var et stærkt løb, og jeg kan kun være stolt af, at jeg også formår at gå hurtigere i finalen og sætte rekord.

Læs også:

Se også: Rikke tæt på glædestårer

- Jeg har nået de mål, jeg skulle med to OL-finalepladser. Jeg havde bare håbet, at det skulle være fynboernes tur til at få en medalje, lød det fra Rikke Møller Pedersen.

Hun får en sidste chance for medalje, når hun er med på den danske holdkap i medley. Senere i aften kan Danmark måske alligevel hente en ny OL-medalje, når Jeanette Ottesen svømmer 100 meter fri.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Seneste i sport
EKSTRA Sport og spil