ol2012

15-årig snuppede guld - Rikke Møller sidst

Rikke Møller Pedersen sluttede sidst i finalen i 100 meter bryst

  • Rikke Møller Pedersen var chanceløs i finalen. (Foto: Thomas Sjørup)
Rikke Møller Pedersen var chanceløs i finalen. (Foto: Thomas Sjørup)
1/2
Næste »

Det blev ikke til en medalje til svømmeren Rikke Møller Pedersen i 100 meter bryst ved OL i London.

Den danske OL-debutant sluttede som nummer otte og dermed sidst i mandagens finale, som højst overraskende blev vundet af en blot 15-årig litauer.

Ruta Meilutyte vandt i tiden 1.05,47 minutter foran favoritterne, blandt andre Rebecca Soni, der måtte nøjes med sølv foran japaneren Satomi Suzuki.

Rikke Møller Pedersen, der er europamester i 200 meter bryst på kortbane, imponerede ellers ved at kvalificere sig til finalen i sjettebedste tid, men danskeren var på intet tidspunkt i nærheden af medaljerne.

Mens hun kvalificerede sig til finalen i tiden 1.06,82 minutter, måtte hun mandag nøjes med tiden 1.07,55 minutter efter en lettere kaotisk indledning på finalen, som blev forstyrret af en tyvstart.

Allerede før der var kaldt til start, sprang amerikaneren Breeja Larson i vandet, da bipperen, der skulle sætte finalen i gang, gav lyd fra sig.

Rikke Møller Pedersen, der stod ved siden af Larson, lod sig dog ikke synligt forstyrre, og hun trippede hurtigt ned og tog en træningstrøje på, mens maskineriet blev sat på plads, og der kunne kaldes til ny start.

Da først de otte svømmere var kommet i vandet, fortsatte den blot 15-årige litauer Ruta Meilutyte med at imponere. Hun tog teten fra start og svømmende sig til guldet efter en intens duel med amerikaneren Rebecca Soni.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Seneste i sport
EKSTRA Sport og spil